Ο «ατσαλένιος» Τάσος Σταθόπουλος συγκίνησε και ευαισθητοποίησε στην Πρέβεζα (photo+video)

Όσοι αγαπούν τον αθλητισμό, πολλές φορές ξεχνούν για ποιους λόγους τον αγαπούν πραγματικά. Άνθρωποι όπως ο ultra - ironman, ο «ατσαλένιος» Τάσος Σταθόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην Πρέβεζα για να μιλήσει στους μαθητές σχολείων της πόλης.
παραβρέθηκε επίσης στην εκδήλωση του Συλλόγου Δρομέων Πρέβεζας στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, ενώ παραχώρησε συνεντεύξεις τόσο στο wwww.atpreveza.gr, όσο και στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας, μας θυμίζουν για ποιους λόγους αγαπάμε τον αθλητισμό και τι μας προσφέρει.

«Ο αθλητισμός είναι το καταφύγιο για να αποκτήσω την ελευθερία και να ξεπερνώ τα όριά μου», τόνισε με νόημα, στηλιτεύοντας τις λογικές του κέρδους, της εμπορευματοποίησης, του doping και όσων κυνηγούν τα ρεκόρ με κάθε κόστος, αδιαφορώντας για τις πανανθρώπινες αξίες του αθλητισμού. «Σημασία έχει, για ποιο λόγο αγωνίζεσαι...», εξήγησε ο Τάσος Σταθόπουλος, ο οποίος θεωρεί πως η «συμμαχία» ψυχής και σώματος, μπορεί να κάνει τον άνθρωπο να υλοποιήσει και τα πιο τρελά όνειρά του.

Όπως αυτός. Επιπλοποιός στο επάγγελμα, ένα εργατικό ατύχημα του τσάκισε το δεξί χέρι. Αλλά εκείνος επέμεινε. Δρόμος, τρίαθλο, σπάρταθλο, ironman και φιλοδοξία του το ultra – ironman στον Καναδά (10 χλμ κολύμπι, 420 χλμ ποδήλατο και 84,3 χλμ τρέξιμο), το 2008. Μια... μυστήρια συνομωσία όμως του στέρησε την ευκαιρία και συνάμα την υγεία του. Ένα αυτοκίνητο του τσακίζει το πόδι, με αποτέλεσμα οι γιατροί να τον διαβεβαιώνουν πως δύσκολα θα περπατάει κανονικά, πόσο μάλλον να αγωνίζεται.



Ο γιος του Αλέξανδρος του δίνει μια υπόσχεση στο κρεβάτι του... πόνου. «Πατέρα θα πάρω εγώ τη θέση σου». Και τα καταφέρνει. Γίνεται ο μικρότερος ULTRAMAN παγκοσμίως και ο μοναδικός Έλληνας μέχρι τώρα, που έχει πάρει μέρος σε αυτόν τον αγώνα. Στο ULTRAMAN CANADA 2008, κέρδισε την 3η θέση στη γενική κατάταξη, με χρόνο τις 29:03:03 ώρες. Οι Καναδοί τον ονόμασαν «μικρό Ηρακλή».

Ένας «μικρός Ηρακλής» που σπουδάζει, εργάζεται και αγωνίζεται πλέον στη Νορβηγία... Η πατρίδα δεν φρόντισε να τον κρατήσει...

Περήφανος για το γιο του, ξεχνά τον πόνο και τις δυσκολίες. Βάζει ένα καινούριο σκοπό στο μυαλό του. Σκοπό ιερό.

Ο Τάσος Σταθόπουλος κολυμπά 10 χιλιόμετρα, στον όρμο Ψάθας-Αλεποχωρίου, έπειτα πήγε-ήρθε από την Ψάθα έως τη Βάρδα Ηλείας με το ποδήλατο 420 χλμ και ακολούθως έτρεξε 84 χιλιόμετρα από την Κόρινθο μέχρι τα γραφεία της Φλόγας, όπου τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια τον αποθεώνουν. «Δάκρυσα. Μόνο αυτά τα παιδιά σκεφτόμουν. Αυτά τα παιδιά, την οικογένειά μου και τους τυφλούς δρομείς. Πρώτα έφτασε η ψυχή μου και περίμενε το σώμα μου στον τερματισμό», ήταν τα λόγια του.



Στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης οι δρομείς της Πρέβεζας τον τίμησαν. Ο γραμματέας του συλλόγου, Κώστας Γείτονας, τον καλωσόρισε στην πόλη μας, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος, κ. Χρήστος Μπαϊλης, ενώ ο Τάσος Σταθόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διοργανωθεί ένας αγώνας τριάθλου και στην πόλη της Πρέβεζας. Ο Παναγιώτης Καραμούτσιος εκ μέρους των δρομέων, έκανε αναφορά στο άρθρο του στο atpreveza, που έμελλε να τον φέρει κοντά με τον άνθρωπο για τον οποίο αφιέρωσε λίγες γραμμές (διαβάστε: Επειδή αθλητές δεν είναι μόνο ο Μέσι και ο Νεϊμάρ) και μίλησε για την προσφορά του, ενώ ευχαρίστησε και τον Κώστα Αντύπα για τη συμβολή του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Το www.atpreveza.gr σας παρουσιάζει σε βίντεο τις συνεντεύξεις του Τάσου Σταθόπουλου, στη Δημοτική Ραδιοφωνία και την κα Αθηνά Παππά, καθώς και στην ιστοσελίδα μας, όπως επίσης και τα όσα είπε ο «ατσάλινος άνθρωπος» στη Θεοφάνειο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...