Μπακογιάννης: Στα 2.000 ευρώ η οφειλή Λιάπη-ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Στα 2.000 ευρώ υπολογίζει τη συνολική οφειλή του Μιχάλη Λιάπη προς τον Δήμο Καρπενησίου ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε ότι το σύνολο των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων, τα τελευταία χρόνια, έφθασαν στην περιοχή τα 40.000.


.

Μπακογιάννης: Στα 2.000 ευρώ η οφειλή Λιάπη
Μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα Fm» ο Κ. Μπακογιάννης ανέφερε:
«Εδώ και δύο χρόνια κάνουμε αυτή την έρευνα και επειδή δεν θέλουμε να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη, με αρχή να μην θέλουμε λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τα κρυφά, αδήλωτα τετραγωνικά. Μέσα σε δύο χρόνια έχουμε προσθέσει συνολικά 40.000 τ.μ. που φέρνουν 70.000 ευρώ επιπλέον έσοδα ετησίως.
Όταν ξέσπασε ο θόρυβος για το συγκεκριμένο ακίνητο, ζήτησα να γίνει αμέσως έλεγχος και ανακαλύψαμε ότι αν και είναι δηλωμένο στην πολεοδομία για 233 τ.μ., πληρώνει στο δήμο ένα ποσό για 70 τ.μ. Για να είμαστε απόλυτα ανοιχτοί και ειλικρινείς, είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα και έχει να κάνει με την αβελτηρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επαναπαυόταν στα χρήματα που έρχονταν από το κεντρικό κράτος και δεν έκανε προσπάθεια να συλλέξει έσοδα.
Αυτό είναι μια πραγματικότητα που μπορούν να το επιβεβαιώσουν τώρα οι δήμαρχοι. Είναι ευθύνη του δήμου και δεν είναι μόνο για τα έσοδα, διότι μιλάμε για τα ανταποδοτικά τέλη που χρησιμοποιούμε για το πράσινο ή τα σκουπίδια και την καθαριότητα. Μιλάμε γενικά.
Βεβαίως θα τα πληρώσουν αναδρομικά όλα αυτά τα χρήματα, με πρόστιμα και προσαυξήσεις. Ο κ. Λιάπης μας χρωστάει 250 ευρώ περίπου ετησίως. Δεν έχουν υπολογιστεί ακόμα οι προσαυξήσεις, αλλά νομίζω ότι το ποσό θα φτάσει τις 2.000 ευρώ».πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...