Η Πρωτοχρονιά του Αλέξη - Ως «έτος ανατροπών» οραματίζεται το 2014 ο Αλ. Τσίπρας

Μπορεί αν του είπαν τα κάλαντα, αλλά και ο ίδιος φρόντισε να στείλει τα δικά του μηνύματα στην κυβέρνηση, με την έναρξη της νέας χρονιάς. Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε περιχαρής και έμπλεος αισιοδοξίας τα διάφορα συγκροτήματα που του είπαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – από μικρά παιδιά του ιδρύματος Χατζηκώστα, έως τον Χορευτικό Όμιλο του δήμου Σαρωνικού – και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη:
Περιέγραψε το 2014 ως τη «χρονιά που οι πολίτες θα πάρουν, ξανά, τις τύχες στα χέρια τους, ως τη χρονιά - αφετηρία της αντίστροφης μέτρησης».



Η αισιοδοξία και το κέφι είναι στοιχεία απολύτως φανερά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένο ότι το 2014 είναι εκλογική χρονιά, έτσι κι αλλιώς – λόγω των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών τον Μάιο- ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δείξει ότι μπαίνει από τώρα στο χορό και το κλίμα των μεγάλων πολιτικών αναμετρήσεων.



Αμέσως μετά τις γιορτές θα συνεχίσει να πιέζει με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες και κοινωνικούς αγώνες την κυβέρνηση, ενώ θεωρεί κρίσιμη τη διαπραγμάτευση της άνοιξης με την τρόικα για το χρέος και τη συνέχιση του χρηματοδοτικού προγράμματος. Κεντρική επιδίωξή του είναι να ακυρώσει το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο» Μνημόνιο που ετοιμάζεται να συζητήσει η κυβέρνηση με την τρόικα από τον Ιανουάριο και να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού κερδίζοντας τις ευρωεκλογές και πιστοποιώντας την πορεία προς τη διακυβέρνηση της χώρας, για την οποία προϊδεάζουν ήδη οι δημοσκοπήσεις.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...