Απών από την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας ο Αλ. Τσίπρας

Να μην δώσει το «παρών» στην σημερινή τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, αποφάσισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση του κόμματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, εξαπέλυσε βέλη εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι αν και υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, αρνείται να παραστεί στην τελετή
ανάληψης της προεδρίας από την πατρίδα του.
Απών από την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας ο Αλ. Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, προτίμησε να μην παραστεί στην επίσημη τελετή για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα στις 19.30 στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ότι ο κ. Τσίπρας θα απουσιάζει "εντελώς συμβολικά" ενώ σημείωσε ότι το κόμμα θεωρεί «απαράδεκτο το γεγονός ότι με τρόπο που θύμισε σκοτεινές εποχές στην πατρίδα μας απαγορεύτηκαν σήμερα από ο,τι γνωρίζετε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για 18:00 το απόγευμα στα Προπύλαια, παρότι είναι δικαίωμα, το δικαίωμα του συναθροίζεστε που προστατεύεται από το Σύνταγμα και από την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Σημείωσε ότι η απόφαση για την απαγόρευση ανήκει στην ΓΑΔΑ «αλλά η πολιτική ευθύνη είναι της κυβέρνησης και αυτή η απαγόρευση πρέπει να αρθεί διότι ξεκινάει η ελληνική προεδρία με τους χειρότερους αντιδημοκρατικούς αυταρχικούς οιωνούς».

Κατόπιν αναφερόμενος στις ελληνικές ετοιμασίες για την προεδρία έκανε λόγο για «ανέξοδες φιέστες» και σημείωσε ότι πλαίσια της ελληνικής προεδρίας είναι «πολύ στενά» καθώς η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει περιθώριο να πάρει κάποια πρωτοβουλία, ούτε θέλει να έχει τέτοιο περιθώριο, δεν θέλει να αξιοποιήσει την ελληνική προεδρία για τα συμφέροντα της Ελλάδας».

Παρομοίασε μάλιστα αυτή την κυβερνητική στάση με την μη επιθυμία- κατά τον ίδιο- της αξιοποιήσης της έλευσης στην Ελλάδα «της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ασκεί έλεγχο στην τρόικα για τα κακώς πρατώμενα και στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες που οδήγησαν σε ύφεση, σε φτώχεια και σε ανεργία».

Αντιδράσεις από κυβέρνηση
«Ο καθένας αντιλαμβάνεται τα συμπλέγματά του» δήλωσε, για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Σίμος Κεδικογλου σχολιάζοντας την απόφαση του αρχηγού της αξιωματικης αντιπολιτευσης να μην παραστεί στην επίσημη τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας.

«Ο κ. Τσίπρας αυτοπροβάλλεται ως υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την ώρα που αρνείται να παραστεί στην τελετή ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας από την πατρίδα του!» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε σκληρό τόνο σχολίασε και το ΠΑΣΟΚ την απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, από την τελετή ανάληψης της ελληνικής Προεδρίας.

Σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως η απουσία του Αλέξη Τσίπρα «καταδεικνύει τη βαθιά περιφρόνησή του στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία όμως διεκδικεί ρόλο θέτοντας υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!».

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Όσον αφορά τις αλληλοκατηγορίες για τα θέματα τρομοκρατίας, σήμερα που η χώρα μας αναλαμβάνει επισήμως την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην πατρίδα μας, απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα κι όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα συγκρούσεις για τη συντήρηση ενός τεχνητού διπολισμού που δεν προσφέρει το παραμικρό στις ανάγκες της χώρας και των πολιτών».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...