euronews- cinema «The Railway Man»: Κόλιν Φερθ & Νικόλ Κίντμαν σε ταινία για τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο


Στην ταινία «The Railway Man» Κόλιν Φερθ και Τζέρεμι Ιρβάιν ερμηνεύουν σε νεαρή και προχωρημένη ηλικία τον Έρικ Λόμαξ, έναν βρετανό αξιωματικό που μεταφέρεται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης των Γιαπωνέζων το 1942.


Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Φερθ υποδύεται τον Λόμαξ, λίγα χρόνια μετά τον πόλεμο, όταν ερωτεύεται και παντρεύεται, αλλά συνεχίζει να βασανίζεται από τις αναμνήσεις του πολέμου.

Ο βρετανός ηθοποιός πέρασε μάλιστα πολύ χρόνο με τον αληθινό Λόμαξ, ο οποίος πέθανε στα 93 του, τον Οκτώβριο του 2012, έτσι ώστε να δομήσει καλύτερα το ρόλο που ερμηνεύει σήμερα. Σκηνοθέτης του φιλμ είναι ο Τζόναθαν Τεπλίτσκι.

«Όλη η έρευνα που χρειαζόμουν, η κατανόηση της προσωπικότητας, τα στοιχεία που μου ήταν αναγκαία για να σχηματίσω το ρόλο με τη φαντασία μου, προήλθαν από τον Έρικ. Με εμπιστεύτηκε πολύ. Ήταν πολύ διαυγής και σαφής. Είχε μεγάλη τόλμη να μοιραστεί όλα αυτά που μοιράστηκε» δήλωσε ο Κόλιν Φερθ.

Ο Τζέρεμι Ιρβάιν παίζει τον Λόμαξ σε νεαρή ηλικία, όταν εκείνος αιχμαλωτίστηκε από τους Γιαπωνέζους, στη Σιγκαπούρη, τον Φεβρουάριο του 1942. Κατέληξε στο Καντσαναμπούρι της Ταϊλάνδης, όπου υποχρεώθηκε ως καταναγκαστική εργασία να συμμετάσχει στην κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής του θανάτου, Βιρμανίας - Ταϊλάνδης.

Παρόλο που δεν είχαν καμιά κοινή σκηνή, ο Φερθ και ο Ιρβάιν δούλεψαν μαζί, ώστε να υπάρχει μια συνέχεια και μια ολοκληρωμένη παρουσίαση του χαρακτήρα που υποδύθηκαν:

«Ο Κόλιν ήταν απίστευτα γενναιόδωρος και με άφησε να συμμετάσχω και εγώ στη διαδικασία της πρόβας του. Με προσκάλεσε στο σπίτι του και κάναμε πρόβες στο σαλόνι του πολλά απογεύματα. Δουλέψαμε πάνω στη φωνή του Έρικ και πώς θα αποκτούσαμε και οι δύο την ίδια άρθρωση. Ο Έρικ είχε αυτή την εξαιρετική ευθραυστότητα, την οποία πραγματικά λάτρεψα».

Το «The Railway man» παρακολουθεί τον Λόμαξ, καθώς σχεδιάζει την εκδίκησή του ενάντια στον Νεγκάζε, τον διερμηνέα που τον ανέκρινε. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μια ταινία συμφιλίωσης, καθώς μετά από πολλά χρόνια οι δύο άντρες έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...