euronews video news: ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν στις εξαγγελίες Ομπάμα

Μέτρα για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης εξήγγειλε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα δράσει με ή χωρίς τη συγκατάθεση του Κογκρέσου.

Σε ότι αφορά τη μεταρρύθμιση στο σύστημα υγείας, ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους να καταθέσουν μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.


«Η πολιτική του προέδρου κάνει πιο δύσκολη τη ζωή των πολιτών. Έχουμε μιλήσει με πάρα πολλούς ανθρώπους που έχουν λάβει ειδοποιήσεις ακύρωσης. Δεν μπορούν πλέον να επισκεφθούν τον γιατρό τους. Δεν πρέπει τα πράγματα να γίνουν όπως ήταν στο παρελθόν, αλλά η μεταρρύθμιση δεν λειτουργεί», ανέφερε η Ρεπουμπλικανή Κάθι Μακ Μόρις Ρότζερς.

Οι εξαγγελίες του αμερικανού προέδρου προκάλεσαν αντιδράσεις και από το Tea Party.

Οι υπερσυντηρητικοί θεωρούν ότι για την κοινωνική ανισότητα ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική.

«Από που πηγάζει η ανισότητα; Φυσικά από την κυβέρνηση. Κάθε φορά στερεί από τους Αμερικανούς τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες, τις οποίες παρέχει στους πολιτικούς τους γραφειοκράτες και τα μεγάλα συμφέροντα», δήλωσε ο γερουσιαστής Μάικ Λι που ανήκει στο Κόμμα του Τσαγιού.


ΗΠΑ: Έρχεται δεύτερο κύμα αρκτικού ψύχους
Οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών προετοιμάζονται για δεύτερο κύμα αρκτικού ψύχους.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να χτυπήσουν και πιο νότιες περιοχές, ακόμα και τη Φλόριντα.

Στη Λουιζιάνα, η χιονόπτωση ξεκίνησε ήδη. Οι κάτοικοι που δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες καιρικές συνθήκες συρρέουν στα σουπερμάρκετ για προμήθειες.

Στο αεροδρόμιο της Ατλάντα, πτήσεις ξεκίνησαν να ακυρώνονται πριν ακόμα χτυπήσει ο χιονιάς, προκειμένουν να μην εγκλωβιστούν και πάλι επιβάτες μέσα στις αίθουσες αναμονής, όπως έγινε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου κύματος κακοκαιρίας στα βόρεια της χώρας.

Στην Αλαμπάμα, ο πάγος έχει ήδη μετατρέψει τους δρόμους σε παγίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...