«Papa was a Rolling Stone»: Εξώφυλλο στο ιστορικό περιοδικό ο Πάπας!

Μετά την ανάδειξή του ως πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time - Πραγματικός... pope - star

Ήταν το 1972 όταν οι θρυλικοί «The Temptations» τραγουδούσαν το περίφημο «Papa was a rolling stone» αγγίζοντας την κορυφή των αμερικανικών μουσικών charts.

Αρκετά χρόνια αργότερα, ένας πραγματικός Πάπας θα γινόταν εξώφυλλο στο περιοδικό Rolling Stone αφήνοντας στην άκρη αστέρες της ποπ και της ροκ σκηνής.


Ο λόγος για τον Πάπα Φραγκίσκο, που έπειτα από την ανάδειξή του ως πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time, φιγουράρει και στο εξώφυλλο του ιστορικού μουσικού περιοδικού.

Με τίτλο «Οι καιροί αλλάζουν», εμπνευσμένο από το άλμπουμ του σπουδαίου Μπομπ Ντίλαν που μιλάει για τον ρατσισμό, τη φτώχεια, την κοινωνική αλλαγή, το περιοδικό αναφέρεται στον ανατρεπτικό ποντίφικα που δείχνει να επιθυμεί να φέρει την πραγματική αλλαγή στην εκκλησία.

Το έντυπο αφιερώνει εκτενές αφιέρωμα στον 77χρονο Χόρχε Μπεργκόλιο που από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία, παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο από όσα οι πιστοί είχαν συνηθίσει τις τελευταίες δεκαετίες. Ένας άνθρωπος προσιτός, ταπεινός, που λαχταρά να βρίσκεται σε επαφή με τον κόσμο, δε φοβάται να εκφράσει όσα πιστεύει, αναστατώνοντας τους σκληροπυρηνικούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Για αυτή την «ευγενική επανάσταση» κάνει λόγο το περιοδικό, με ειδικό απεσταλμένο στο Βατικανό, του οποίου η αποστολή ήταν να ανακαλύψει τον πραγματικό Πάπα Φραγκίσκο.

«Σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε πολλά που τον διαχωρίζουν από τους προηγούμενους ποντίφικες και τον καθιστούν ως τον Πάπα του λαού. Ο Φραγκίσκος επέλεξε να μη διαμένει στην παπική κατοικία, αλλά στον ξενώνα του Βατικανού. Προτιμά να τριγυρνάει στην πόλη με ένα Ford Focus και όχι με λιμουζίνα, ενώ πληρώνει τους λογαριασμούς του στα ξενοδοχεία», αναφέρει το κείμενο του δημοσιογράφου Μαρκ Μπινέλι.

Ο… pope – star, όμως, δεν περιορίζεται στα παραπάνω, αλλά, όπως τονίζει ο Μπινέλι «ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση διαφθοράς στην εκκλησία, σκέφτηκε διάφορους τρόπους για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παιδοφιλίας, αναζητώντας για νέα μέτρα».

Όπως επισημαίνει στον δημοσιογράφο ο θρησκευτικός αναλυτής, Τόμας Ρις: «Ο Φραγκίσκος ήδη αλλάζει την εκκλησία πραγματικά, μέσω του λόγου του και των συμβολικών πράξεών του». Άλλωστε, όπως υπενθυμίζει και ο τίτλος του αφιερώματος… «The times, they are a-changin'».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...