Αυστραλία: Μαίνονται 19 πυρκαγιές, στην κατάσβεση 700 πυροσβέστες

Τουλάχιστον 30 σπίτια πιστεύεται ότι έχουν τυλιχθεί στις φλόγες - Πολλές από τις πυρκαγιές προκλήθηκαν από εμπρησμούς
Τουλάχιστον 19 πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στη νοτιοανατολική Αυστραλία, όπου περίπου 700 πυροσβέστες -οι περισσότεροι από αυτούς είναι εθελοντές- προσπαθούν για μία ακόμη ημέρα να θέσουν υπό έλεγχο τις πύρινες εστίες.


Τουλάχιστον 30 σπίτια πιστεύεται ότι έχουν τυλιχθεί στις φλόγες καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν το Σαββατοκύριακο αναζωπύρωσαν τις πυρκαγιές.

Οι λίγο πιο δροσερές θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, θα βοηθήσουν πολύ τα το έργο των πυροσβεστών, δήλωσε η επικεφαλής της Υπηρεσίας, Κρεγκ Λάπσλεϊ. «Ωστόσο, το γεγονός ότι οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται ακόμα και σε συνθήκες όχι ξηρασίας, μας υποδεικνύει ότι εάν δεν έρθουν σύντομα βροχές στη Βικτόρια η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο», είπε ο Λάπσλεϊ σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βικτώριας, Κεν Λέι, δήλωσε ότι πολλές από τις πυρκαγιές προκλήθηκαν από εμπρησμούς που ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, το να συλληφθούν οι υπαίτιοι είναι πολύ δύσκολο καθώς οι φωτιές καταστρέφουν άμεσα τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία, τόνισ

Αυστραλία: Τουλάχιστον 20 σπίτια στις φλόγες εξαιτίας πυρκαγιών

Στις 25 οι πύρινες εστίες - Η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Κίλμορ, 75 χιλιόμετρα βόρεια της Μελβούρνης έχει περίμετρο 40 χιλιόμετρα

Πυροσβέστες στην νοτιοανατολική Αυστραλία συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο 25 πύρινες εστίες, οι οποίες έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 20 σπίτια.

Οι ηπιότερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην περιοχή έχουν αποτελέσει μεγάλο σύμμαχο στην επιχείρηση των πυροσβεστικών αρχών για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Κίλμορ, 75 χιλιόμετρα βόρεια της Μελβούρνης έχει περίμετρο 40 χιλιόμετρα. Ο Πίτερ Νταρβέλ, ο οποίος κατοικεί κοντά στο Κίλμορ, δήλωσε στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι πραγματικά φοβήθηκε για τη ζωή του. «Ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω, αλλά ευτυχώς στη δική μας περίπτωση η φωτιά εξαπλώθηκε γύρω από το σπίτι μας αλλά δεν έφτασε σε αυτό. Για περίπου 5 ή 10 λεπτά ήμουν σίγουρος ότι αυτό θα ήταν το τέλος μας», είπε.

Η υπουργός Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης, Κιμ Γουέλς, δήλωσε το Σάββατο ότι πυροσβέστες είχαν καταφθάσει από τη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία και τη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.πηγη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...