Πορτογαλία: Στο σφυρί 85 πίνακες του Μιρό για επιπλέον έσοδα!

Σε δημοπρασία οι πίνακες του Μιρό από το πορτογαλικό δημόσιο για να καλυφθεί μέρος της «τρύπας» στα δημοσιονομικά
Ακόμα και τους πίνακες του διάσημου σουρρεαλιστή ζωγράφου Ζουάν Μιρό βγάζει στο βγάζει στο σφυρί η κυβέρνηση στην Πορτογαλία για να διαθέσει τα έσοδα υπέρ της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού.


Συνολικά 85 πίνακες του Μιρό θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Christie's, ενώ η Λισσαβόνα ελπίζει σε έσοδα περίπου 36 εκατ. ευρώ.

Οι πίνακες ανήκαν στην τράπεζα Banco Portugues de Negocios που είχε διασωθεί με κρατικά κεφάλαια το 2008 και το έργο που αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και να πιάσει την καλύτερη τιμή είναι το «Γυναίκες και Πουλιά».

Η διήμερη δημοπρασία ξεκινά την Τρίτη και πρόκειται για μία από τις «εκτενέστερες και πιο εντυπωσιακές συλλογές έργων του Μιρό», όπως ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών.

Ήδη στην Πορτογαλία έχουν προκληθεί αντιδράσεις, καθώς ορισμένοι υποστηρίζουν πως τα έργα θα έπρεπε να εκτεθούν ενώ στη Λισαβόνα είχε κατατεθεί και επείγουσα αγωγή ώστε να εμποδιστεί η πώληση.

Η αξία της συλλογής εκτιμάται πολύ παρακάτω από τα 3,4 δισ. ευρώ είχε στοιχίσει στους πορτογάλους φορολογούμενους η διάσωση της τράπεζας. Το έργο που αναμένεται να

Το 2011, η Πορτογαλία προσέφυγε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης EFSF για δάνειο 78 δισ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...