ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ-- Με νέα όπλα η μάχη της Αθήνας

Ενα νέο, εντελώς διαφορετικό πολιτικό τοπίο διαμορφώνεται στον Δήμο Αθηναίων μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των επίσημων ανακοινώσεων των κομμάτων για τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν το αξίωμα του δημάρχου.
Με νέα όπλα η μάχη της Αθήνας


Στη ΝΔ με διαφορετικές στρατηγικές και διαφορετικές εκλογικές στοχεύσεις θα εμφανιστούν ενώπιον των Αθηναίων οι δύο «γαλάζιοι» υποψήφιοι. Οι κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος και Ν. Κακλαμάνης ξεκίνησαν ήδη την προεκλογική τους καμπάνια, δίνοντας με τις πρώτες δημόσιες παρεμβάσεις τους το στίγμα των προθέσεών τους.

Ωστόσο, αυτή η «διπλή υποψηφιότητα» προβληματίζει έντονα την ηγεσία της ΝΔ, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι στο Μέγαρο Μαξίμου που φοβούνται ότι η εσωκομματική αντιπαράθεση που δεν θα αργήσει να ξεσπάσει θα προκαλέσει σύγχυση στους ψηφοφόρους της ΝΔ και θα περιορίσει την εκλογική δυναμική της Κεντροδεξιάς στο σύνολό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς αναγνωρίζει το πρόβλημα και είναι βέβαιο ότι θα ασκήσει μέχρι τέλους πιέσεις στον κ. Ν. Κακλαμάνη να αποσυρθεί.

Ηδη από χθες, 24 ώρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ, οι κ. Παναγιωτόπουλος και Βορίδης, ζήτησαν ευθέως από τον πρώην υπουργό να αποχωρήσει από την κούρσα, κάτι που απέρριψε ο κ. Κακλαμάνης. Ο υπουργός Πολιτισμού σε δηλώσεις του (Mega) τόνισε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει μία ιστορία, πιστεύω ότι θα αναθεωρήσει τη στάση του. Η αναθεώρηση είναι αρετή. Πιστεύω ότι η ιστορία του και η διαδρομή του θα τον οδηγήσουν να αποσύρει την υποψηφιότητα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ από την πλευρά του σημείωσε ότι «είναι θεμιτές οι προσωπικές φιλοδοξίες ή το αίσθημα ότι αδικείσαι, αλλά πρέπει να καταλάβουν όλοι τη σημασία της ενωτικής προσπάθειας». «Υπάρχει αναγκαιότητα να δώσουμε μαζί τις μάχες ιδεολογικά, παραταξιακά, αυτοδιοικητικά, αναγκαιότητα να παρουσιάσουμε μια πρόταση που θα καλύπτει τις ανάγκες του να εκφραστούν οι πολίτες ιδεολογικά και πολιτικά», υπογράμμισε.

Αιχμές
Ο κ. Κακλαμάνης, πάντως, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο αποχώρησης από την κούρσα και μάλιστα προχώρησε χθες και στις πρώτες -έμμεσες αλλά σαφείς- αιχμές κατά του συνυποψηφίου του, κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου. Συγκεκριμένα, αφού επεσήμανε (ρ/ς Βήμα) πως αυτήν την ώρα δεν βλέπει κάτι που θα τον οδηγήσει στην επιλογή της αποχώρησης, σχολίασε δηκτικά την υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου λέγοντας: «Ελπίζω μέσα στους επόμενους δυόμισι μήνες να μάθει τα προβλήματα της πόλης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κακλαμάνης, που έχει ξεκινήσει ήδη επαφές για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, θα «στοχεύσει στους ψηφοφόρους που ανήκουν στη λεγόμενη "λαϊκή Δεξιά"». Θα απευθυνθεί ακόμη και σε πολίτες που είχαν επιλέξει κατά το πρόσφατο παρελθόν τη Χρυσή Αυγή, ενώ περιμένει πολλά από τη στήριξη που φαίνεται ότι θα του παράσχει ο κ. Β. Πολύδωρας. Θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ως ο πολιτικός που γνωρίζει καλά τα προβλήματα της πόλης, θα δώσει έμφαση στην πολιτική ασφάλειας, ενώ είναι βέβαιον ότι θα ανεβάσει τους τόνους και κατά της τρόικας και του οικονομικού επιτελείου, ελπίζοντας ότι θα εκφράσει ένα μεγάλο μέρος εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές.

Από την πλευρά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος δηλώνει ότι θα αποφύγει να εμπλακεί σε αντιπαράθεση με τον κ. Κακλαμάνη και θα προσπαθήσει να κερδίσει το κεντροδεξιό κοινό που πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και στην ανάγκη αλλαγής της εικόνας της πρωτεύουσας. Θα δώσει έμφαση στη διαμόρφωση μιας πολιτικής ασφάλειας στην πόλη, στην προώθηση του 12μηνου τουρισμού και στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα. Χθες, με δήλωσή του, περιέγραψε τους στόχους που θέτει.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο «για μια Αθήνα με περισσότερη ασφάλεια, για μια Αθήνα χωρίς αστέγους, για μια Αθήνα με ελεύθερα πεζοδρόμια και με σήμανση, για μια Αθήνα με περισσότερα πάρκα, με αισθητική και με φως, για μια Αθήνα που θα έχει τουρισμό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, για μια Αθήνα που μας αξίζει και αγαπάμε».

Γιάννης Σαραντάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...