Μουντομπάσκετ: Αργεντινή, Πουέρτο Ρίκο, Κροατία, Σενεγάλη, Φιλιππίνες οι αντίπαλοι της Εθνικής

Μετά τη «wild card», ευνοϊκή ήταν και η κλήρωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας
Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βαρκελώνη, καλείται να αντιμετωπίσει τις Αργεντινή, Πουέρτο Ρίκο, Κροατία, Σενεγάλη και Φιλιππίνες, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου της διοργάνωσης.


Από την κλήρωση σχηματίστηκαν τέσσερα γκρουπ των έξι ομάδων και οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στη φάση των «16», όπου αρχίζουν αμέσως τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Oι αγώνες της πρώτης φάσης θα γίνουν σε Μπιλμπάο, Γρανάδα, Γκραν Κανάρια και Σεβίλλη, ενώ της τελικής φάσης σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη.
Η Εθνική μας θα αγωνιστεί στη Σεβίλλη.

Α' Όμιλος

Ισπανία
Γαλλία
Βραζιλία
Σερβία
Ιράν
Αίγυπτος

Β' Όμιλος

Αργεντινή
Ελλάδα
Πουέρτο Ρίκο
Κροατία
Φιλιππίνες
Σενεγάλη

Γ' Όμιλος

ΗΠΑ
Τουρκία
Δομινικανή Δημοκρατία
Ουκρανία
Νέα Ζηλανδία
Φινλανδία

Δ' Όμιλος

Λιθουανία
Αυστραλία
Μεξικό
Σλοβενία
Νότια Κορέα
Αγκόλα
πηγη

 

Την αισιοδοξία πως η Εθνική μπορεί να έχει μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας εξέφρασε μετά την κλήρωση ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Με… ψυχραιμία υποδέχτηκε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος την κλήρωση της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ εξέφρασε την πίστη πως η ελληνική ομάδα μπορεί να έχει καλή παρουσία στην τελική φάση.

«Η κλήρωση είναι πάντα ενδεικτική, βοηθά σε κάποιες εκτιμήσεις, αλλά όλα κρίνονται από την κατάσταση που θα είναι η ομάδα μας και οι αντίπαλοι φυσικά εκείνη την εποχή. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας, ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει, προσδοκώντας ότι θα είναι πλήρης και νομίζω ότι από σήμερα μπαίνουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς και καλό θα ήταν να σταματήσει η μιζέρια και η γκρίνια», ανέφερε στο περιθώριο της κλήρωσης που έγινε στη Βαρκελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...