Grammy: Αυτά είναι τα «καλύτερα τραγούδια» των τελευταίων δέκα ετών!

Μία μουσική αναδρομή στα τραγούδια που κέρδισαν το πρώτο βραβείο
2014
Σάρωσαν οι Daft Punk και ο Pharrell Williams με το «Get Lucky» στην 56η τελετή απονομής των βραβείων Grammy, επισφραγίζοντας την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το συγκεκριμένο τραγούδι και το άλμπουμ «Random Access Memories» σε όλο τον κόσμο. Το συγκρότημα από την Γαλλία ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς και «έφυγε» από την τελετή με πέντε βραβεία:

καλύτερου τραγουδιού για το "Get Lucky", καλύτερης εμφάνισης ποπ συγκροτήματος, καλύτερου άλμπουμ dance/electronica μουσικής και καλύτερης επεξεργασίας ήχου.



2013
Ο Βελγο- αυστραλός Gotye κατακτά το Grammy για το «Κομμάτι της Χρονιάς» με την επιτυχία του «Somebody That I Used To Kwon» που ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των charts σε Ευρώπη και Αμερική την προηγούμενη χρονιά. Για το ίδιο τραγούδι, στο οποίο συμμετέχει η Kimbra, o Gotye βραβεύτηκε πήρε ακόμα ένα Grammy αυτό του «Καλύτερου Ποπ Ντουέτου».


2012
Είναι η βραδιά της Adele! Στην 54η τέλετη απονομής των μουσικών βραβείων η Βρετανίδα ερμηνεύτρια απέσπασε δύο από τα σημαντικότερα βραβεία, αυτό για το «Τραγούδι Της Χρονιάς» για το «Rolling In The Deep» και το Grammy για τον «Δίσκο Της Χρονιάς» με το άλμπουμ της «21».


2011
Τα Grammy ροκάρουν και τιμούν αρκετά ονόματα από τον χώρο του rock. Το «Resistance» των Muse κέρδισε το βραβείο «Best Rock Album», το «New Fang» των Them Crooked Vultures το «Best Hard Rock Performance», ενώ οι Iron Maiden πήραν το βραβείο «Best Metal Performance» για το «El Dorado». Βασιλιάδες όμως της βραδιάς χρίστηκε το country συγκρότημα Lady Antebellum που κατέκτησαν πέντε συνολικά βραβεία, ανάμεσα τους και το Grammy για το τραγούδι της χρονιάς, για το «Need You Now»


2010
Ο θρίαμβος της Beyonce, η οποία μέσα σε μία βραδιά κατέκτησε συνολικά έξι βραβεία, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για τις περισσότερες βραβεύσεις καλλιτέχνιδας σε μία μόνο νύχτα. Τραγούδι της χρονιάς ανακυρήχτηκε το «Single Ladies», το οποίο η ποπ σταρ εμπνεύστηκε από τον κρυφό γάμο της με τον Jay-Z που τελέστηκε τον Απρίλιος του 2008. Το κομμάτι μιλά για
την απροθυμία των αντρών να δεσμευτούν και αποτέλεσε τη «μόνη επίσημη δήλωση της ποπ σταρ για το γάμο της» όπως είχαν παρατηρήσει εύστοχα τα διεθνή μέσα.


2009
Η Amy Whinehouse που δεν κατάφερε να παραστεί στην 51η τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Grammy καθώς είχε εισαχθεί σε κλινική αποτοξίνωσης, ήταν η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς. Σε ηλικία 24 ετών, η αδικοκαμένη Amy κέρδισε με το άλμπουμ της «Βack to Black» 5 βραβεία, κατακτώντας το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες από γυναίκα καλλιτέχνιδα σε μία βραδιά. Το τραγούδι που ξεχώρισε από το θρυλικό άλμπουμ και πήρε το βραβείο για το «καλύτερο τραγούδι της χρονιάς» ήταν το Rehab.


2008
Τρία βραβεία κέρδισαν οι Coldplay. Με το "Viva La Vida" πήραν το βραβείο του καλύτερου τραγουδιού της χρονιάς αλλά και αυτό της καλύτερης ποπ ερμηνείας από συγκρότημα. Παράλληλα, με το ομώνυμο άλμπουμ κέρδισαν στην κατηγορία του καλύτερου ροκ άλμπουμ.


2007
Πέντε βραβεία Γκράμι αποσπούν οι Dixie Chicks, επιστρέφοντας δυναμικά στην καλλιτεχνική επικαιρότητα.Για αρκετό καιρό, η αμερικανική μουσική βιομηχανία είχε βάλει το συγκρότημα στον «πάγο», εξαιτίας των αντικυβερνητικών δηλώσεων των μελών του, αναφορικά με τον πόλεμο στο Ιράκ. Οι Dixie Chicks απέσπασαν το βραβείο για το άλμπουμ της χρονιάς (Taking The Long Way), καλύτερη ηχογράφηση της χρονιάς (Not Ready To Make Nice), τραγούδι της χρονιάς (Not Ready To Make Nice), καλύτερου κάντρι άλμπουμ (Taking The Long Way) και καλύτερου κάντρι τραγουδιού (Not Ready To Make Nice).


2006
John Mayer για το "Daughters"Where the Light Is: Live in Los Angeles é o título do trabalho do guitarrista, cantor e compositor americano John Mayer, que foi considerado pela Rolling Stone como "The New Guitar God" (O Novo Deus da Guitarra). Esse Dvd foi gravado durante um show em Los Angeles (California) no Nokia Theatre em dezembro de 2007, e traz os maiores sucessos do cantor em versões acústicas, trio set (formato John Mater Trio) e com a banda completa. Imperdível


2005
U2 για το Sometimes You Can't Make It On Your Own

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...