Απόλλων Σμύρνης - Πλατανιάς: 3-1-Βιντεο

Ποίος μίλησε για ντέρμπι παραμονής στη Ριζούπολη; Ο Απόλλωνας νίκησε άνετα τον Πλατανιά 3-1 και έκανε καθοριστικό βήμα για την επίτευξη της «σωτηρίας». Με την πλάτη στον τοίχο η ομάδα του Αναστασιάδη.
Με δύο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο και ένα «δώρο» στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας «καθάρισε» άνετα το… ντέρμπι παραμονής με τον Πλατανιά, 3-1, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Μεγάλο βήμα… σωτηρίας για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» σε δύσκολη θέση οι Χανιώτες.


Η ομάδα του Λόρι Σάντσεζ αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους μόλις στο 4ο λεπτό καθώς ο Σόντερμπεργκ της έδωσε από νωρίς το προβάδισμα. Οι Χανιώτες δεν… μπήκαν ποτέ στο ματς και είδαν τον Άμπροουζ στο 17’ να κάνει δύο τα τέρματα του Απόλλωνα. Η αντίδραση με το γκολ του Τετέ στο 29’ δεν ήταν αρκετή για την ομάδα του Αναστασιάδη, που πλήρωσε τα τραγικά λάθη και έδωσε την ευκαιρία στον Άμπροουζ να «κλειδώσει» το ματς στο 64’.

Έτσι, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετά και τον «χρυσό» βαθμό στη Βέροια (1-1) έφτασε τους 29 βαθμούς. Τέσσερις λιγότερους έχουν οι Κρητικοί που βρίσκονται πλέον σε δύσκολη θέση.

Το ματς:

Τον απόλυτο αιφνιδιασμό πέτυχε ο Απόλλων στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Λόρι Σάντσεζ κατάφεραν να ανοίξουν το σκόρ μόλις στο 4ο λεπτό χάρη σε κεφαλιά του Σόντερμπεργκ, που έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Πλατανιά. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» συνέχισε σε επιθετικό μοτίβο και κατάφερε να διπλασιάσει πριν τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου τα τέρματά της, χάρη σε σουτ του Άμπροουζ στο 17’.

Μετά το 2-0 το παιχνίδι πήγε σε χαμηλό ρυθμό αφού οι παίκτες του Λόρι Σάντσεζ δεν ήθελαν να ρισκάρουν και να «ανοιχτούν». Οι Χανιώτες αδυνατούσαν να βρουν χώρους και γι’αυτό το λόγο δοκίμασαν να επιτεθούν οργανωμένα και δοκίμασαν αρκετά «γεμίσματα» στην περιοχή του Τζόρβα. Τελικά, οι μακρινές σέντρες έπιασαν τόπο και έπειτα από σύγχυση στην περιοχή των γηπεδούχων ήρθε το 2-1 με τον Τετέ (29’). Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές και το παιχνίδι με εξαίρεση τις δυνατές μονομαχίες δεν είχε κάτι το αξιοσημείωτο μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Οι συνθέσεις:



Απόλλων (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Κόρμπος, Τσοκάνης, Μίνγκας, Λουσέρο, Άμπροουζ (71’ Κανακούδης), Πετρόπουλος (88’ Ντάλμπεργκ), Παντελιάδης

Στον πάγκο: Γκόμες, Χατζηζήσης, Τσιλιγκίρης, Παπαζαχαρίας

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Ζαραδούκας (69’ Μπέλιτς), Γιαχία, Φαΐσκα, Τετέ, Βλαχοδήμος, Γουνδουλάκης, Τόρες, Αγκιλέρα (72’ Θέρα), Φερνάντες (51΄ Μενδρινός)

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Ινκούμ, Δημήτρης, Καζναφέρης

Διαιτητής: A. Παππάς

Γήπεδο: Ριζούπολη

Γιάννης Σταυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...