Αθλητικά-Ποδόσφαιρο - Σούπερ Λίγκα Νικηφόρα πέρασαν από τους «Ζωσιμάδες» οι «πράσινοι»

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 1-0 της ομάδας των Ιωαννίνων στους «Ζωσιμάδες», στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, παίρνοντας την 3η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πέτυχε ο Ατζαγκούν στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης, χαρίζοντας ακόμη ένα «τρίποντο» στο «τριφύλλι», που παραμένει στην 4η θέση της βαθμολογίας με 56 βαθμούς.
Ο Παναθηναϊκός αν ξεκινήσει νωθρά στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα μετά τα πρώτα 25 λεπτά, πιέζοντας για ένα γκολ. Το τέρμα τελικά ήρθε από ένα όμορφο σουτ του Ατζαγκούν στο 36΄, ενώ στη συνέχεια οι «πράσινοι» διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους, φεύγοντας από τα Ιωάννινα με τους τρεις βαθμούς. Πλέον η ομάδα του Αναστασίου στρέφεται πλέον στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ, την Τετάρτη στο Ηράκλειο. Οι συνθέσεις: ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς (56’ Ακόστα), Μιχαήλ, Κοροβέσης (69’ Στρούνα), Λίλα, Ντάσιος, Βίλα Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Κλωναρίδης (58’ Αμπέντ), Λαγός (75’ Δώνης), Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Νάνο, Καρέλης (72’ Μπεργκ).

«Μοιρασιά» στο επεισοδιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Αν και με παίκτη παραπάνω για ένα ολόκληρο ημίχρονο λόγω της αποβολής του Κάτσε (45+6΄), ο Άρης έμεινε στο 1-1 με τον «δικέφαλο του Βορρά» στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, χάνοντας ακόμη δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Σε ένα ματς με σκληρές μονομαχίες και δυνατά μαρκαρίσματα από την αρχή, οι «κίτρινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν στο 23ο λεπτό με τον Τάτο, μετά από λάθος του Γλύκου, όμως οι «ασπρόμαυροι» διατήρησαν την ψυχραιμία τους και προσπάθησαν να αντιδράσουν, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν στο 45΄ με το αυτογκόλ του Οικονομόπουλου.

Ακολούθησε το πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Κάτσε στον Κύργια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, το οποίο έφερε και την αποβολή του παίκτη του ΠΑΟΚ, ενώ οι συνεχείς εντάσεις ανάμεσα στους παίκτες είχαν ως αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρωθεί με καθυστέρηση περίπου δέκα λεπτών.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με επιπλέον καθυστέρηση και με τους «κίτρινους» να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα προκειμένου να φτάσουν σε ένα γκολ. Παρά τις προσπάθειές τους να απειλήσουν την εστία του ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι τα βρήκαν… σκούρα απέναντι στον «δικέφαλο του Βορρά», που όχι μόνο έμεινε «όρθιος» στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά έγινε και επιθετικός με την είσοδο του Σαλπιγγίδη.
Οι φάσεις, ωστόσο, στην επανάληψη ήταν ελάχιστες, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος, ενώ λίγο πριν το φινάλε επανήλθαν και ο αριθμητικές ισορροπίες στο ματς, καθώς αποβλήθηκε στο 88’ ο Αγκάνθο για τον Άρη.

Οι συνθέσεις:
Άρης: Διούδης, Κύργιας (79’ Αγγελούδης), Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Αγκάνθο, Τάτος, Τσουμάνης, Καμινιώτης, Βανγκέλη, Μανιάς, Σουνάς (60’ Καραγιαννής).
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Λούκας (63’ Σαλπιγγίδης), Στοχ (86’ Γεωργιάδης), Βίτορ, Κάτσε, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Αθανασιάδης, Νάτχο.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:
Σάββατο 15 Μαρτίου Βέροια - Ατρόμητος 1-1
ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης 2-0
Ολυμπιακός - Πανθρακικός 2-0
Κυριακή 16 Μαρτίου
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1
Αστέρας Τρίπολης – Εργοτέλης 2-3
Πανιώνιος – Λεβαδειακός 4-2
Πλατανιάς - Καλλονή 7-0
Αρης - ΠΑΟΚ 1-1
Δευτέρα 17 Μαρτίου
Παναιτωλικός - Ξάνθη (19:30)

 

29η Αγ. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΚΑΛΛΟΝΗ 7-0 29η ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-3 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...