Τρόικα για το γάλα: Αν δεν ισχύσουν τα συμφωνηθέντα, δεν ισχύει η συμφωνία-Χατζηδάκης: Μας κρίνει όλους το αποτέλεσμα

Κώδωνα κινδύνου έκρουσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, καθώς γίνονται ακόμα διαβουλεύσεις
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Ανάπτυξης το βράδυ της Παρασκευής. Στην επιστολή αυτή αναφέρει ότι, καθώς ακόμα γίνονται διαβουλεύσεις σχετικά με τις διατάξεις για το γάλα, σε περίπτωση που δεν ισχύσουν τα συμφωνηθέντα δεν θα ισχύσει η συνολική συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.
..

Χατζηδάκης: Μας κρίνει όλους το αποτέλεσμα

 
Αυτή την απάντηση έδωσε στις σφοδρές κριτικές που ακούει τις τελευταίες μέρες για τους χειρισμούς για το γάλα ο υπουργός Ανάπτυξης Με τη φράση «μας κρίνει όλους το αποτέλεσμα» απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στις φωνές ακόμα και από τη συμπολίτευση που ζητούν την παραίτησή του, με αφορμή τους χειρισμούς του για το γάλα. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης αναρωτήθηκε ακόμα πώς είναι δυνατόν «να πέσει μια κυβέρνηση επειδή επιχειρεί να πέσουν οι τιμές, επειδή επιχειρεί μεταρρυθμίσεις». Οι διαμαρτυρίες δεν γίνονται γιατί ο πολίτης δεν αντέχει άλλες περικοπές, έχουμε περάσει αυτόν τον κάβο, είπε ο υπουργός. «Ο Έλληνας δικαιούται να μην έχει το τρίτο ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη» είπε υπερασπιζόμενος τους χειρισμούς του, ενώ τόνισε πως για το ζήτημα έγινε εκτεταμένος διάλογος, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2013. Όσον αφορά τις πληροφορίες πως η τρόικα «εφιστά την προσοχή» στο ότι δεν έχουν καθοριστεί ακόμα οι λεπτομέριες της ρύθμισης για το γάλα, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως δεν έχει δει «τέτοια email από τον Μορς». Είπε ακόμα πως μπορεί το πολυνομοσχέδιο να υποστεί αλλαγές και τροποποιήσεις, καθώς «το πολιτικό πλαίσιο που συμφωνήσαμε με την τρόικα άλλοτε εξειδικεύεται περισσότερο και άλλοτε λιγότερο». Για τις κατηγορίες που εξέφρασε εναντίον του ο Αντρέας Λοβέρδος, ο κ. Χατζηδάκης είπε «Έμαθα να λειτουργώ συλλογικά ως υπουργός κυβέρνησης συνεργασίας και δεν αυθαιρετώ από το χαρακτήρα μου. Είμαστε σε φάση έντασης, είναι λογικό να λέγεται και μια κουβέντα παραπάνω, αλλά δεν νοιάζει τον κόσμο τι λέει ο Άλφα για το Βήτα. Όταν περνούσε η ρύθμιση για την Ολυμπιακή, η δημοτικότητά μου είχε φτάσει στο πάτωμα, ενώ τώρα αναγνωρίζεται από όλους ότι σταματήσαμε να πληρώνουμε τόσα χρήματα τζάμπα». Απαντώντας στη δρυμεία κριτική που εξαπέλυσε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Χαζτηδάκης είπε: «Με όλα αυτά ζημιώνει τον εαυτό του πρώτα από όλα και τη χώρα, γιατί περνάει προς τα έξω μια εικόνα ότι η Ελλάδα δεν έχει αξιόπιστη άλλη λύση». Δεν χωράει στο ΣΥΡΙΖΑ το κουστούμι της κυβέρνησης, κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης. 

 

Στα κάγκελα ο ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο

Για «εθνικό έγκλημα» και βαρύτατες ποινικές ευθύνες κάνει λόγο ο Α. Τσίπρας - Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος

Οξύνει ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική σύγκρουση γύρω από το πολυνομοσχέδιο σκούπα, που συζητείται το σαββατοκύριακο στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε έκτακτη κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της πολιτικής γραμματείας του κόμματος το Σάββατο το μεσημέρι, ωστόσο το πρωί σήμερα αναβλήθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ που ήταν προγραμματισμένη για τις δυο το μεσημέρι. Η αναβολή της κρίθηκε αναγκαία λόγω «καθυστερημένης κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει δύο ανοιχτές συγκεντρώσεις: Το βράδυ της Κυριακής στο Σύνταγμα, με αφορμή την ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και την Τρίτη το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος με αφορμή τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στην Aθήνα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει η πρόσκληση που απηύθυνε εδώ και μέρες ο κ. Τσίπρας προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και η Κουμουνδούρου αναμένει με ενδιαφέρον εάν θα υπάρξουν νέες ρωγμές στο κυβερνητικό μπλοκ, από την ψηφοφορία που θα γίνει τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε χθες ένα σαφές δείγμα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το πολυνομοσχέδιο. Μίλησε για «νέο έγκλημα, οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό», που «συντελείται εις βάρος του λαού και της πατρίδας μας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά ότι «έχει συμφωνήσει με την τρόικα να χαρίσει τις τράπεζες, να διαλύσεις τις εργασιακές σχέσεις και να παραδώσει δεμένους χειροπόδαρα εκατομμύρια εργαζόμενους στη σύγχρονη δουλεία».

Έκανε λόγο για «βαρύτατες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων, που δεν αίρονται από την ψήφιση νόμου» και για «κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο δίνει τη χαριστική βολή στο ήδη βαριά τραυματισμένο ασφαλιστικό σύστημα, καταστρέφει την εγχώρια κτηνοτροφία και κηρύσσει σε διωγμό παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως αυτό του φαρμακοποιού.

«Ξεπουλάνε την Ελλάδα κομμάτι - κομμάτι και παράλληλα πανηγυρίζουν. Κυβέρνηση, τρόικα, ντόπια και ξένη διαπλοκή συμφώνησαν να ξεκοκαλίσουν ότι έχει απομείνει μετά από τρία χρόνια λεηλασίας»τόνισε και προειδοποίησε ότι «αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν ημερομηνία λήξης την 25η του Μαΐου. Το καθεστώς της οικονομικής εξάρτησης θα κλονιστεί από την ετυμηγορία του λαού μας. Το Μνημόνιο θα καταργηθεί οριστικά και αμετάκλητα».

Διαβεβαίωσε δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλώσει μια-μια τις διατάξεις του αίσχους», και ότι «θα οδηγήσει όσους ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο στην ελληνική Δικαιοσύνη. Η ημέρα εκείνη δεν θα αργήσει, αρκεί να πιστέψουμε στους ίδιους τους εαυτούς μας».
πηγη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...