Ινδία Επταώροφο κτίριο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος

Οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι κάτω από τα ερείπια βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 40 άτομα, ενώ προσπαθούν να ενημερωθούν για το πόσοι άνθρωποι εργάζονταν στο πενταώροφο κτίριο.
Συνεργεία διάσωσης δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων. Μέχρι στιγμής τα αίτια της κατάρρευσης δεν έχουν διευκρινιστεί. Στη χώρα πάντως καταρρέουν συχνά κτίρια, κάτι που αποδίδεται στα κακής ποιότητας κατασκευαστικά υλικά που χρησιμοποιούνται.
Το επταώροφο κτίριο στην Βομβάη ήταν ετοιμόρροπο. Είχε κριθεί ακατάλληλο για κατοίκηση και είχε εκδοθεί εντολή κατεδάφισης. Δύο οικογένειες, όμως, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την εντολή εκκένωσης. Προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο επέτρεψε τη διαμονή με δική τους, όμως, ευθύνη. Το κτίριο κατέρρευσε και πλέον εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι παγιδευμένοι στα ερείπια αλλά και κάτω από τα συντρίμμια που καταπλάκωσαν παρακείμενη παραγκούπολη. Οι διασώστες προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν, με εκσκαφείς αλλά και με γυμνά χέρια. Ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός ενώ ένας, από τους 6 που βγήκαν ζωντανοί, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. κατάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...