Νεκρός στο κελί του ο Αλβανός που δολοφόνησε τον υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου-Τι λέει ο ιατροδικαστής για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη

Νεκρός βρέθηκε μέσα στο κελί του το βράδυ της Πέμπτης ο Αλβανός ισοβίτης Ιλία Καρέλι, ο οποίος την Τρίτη σκότωσε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.


Γύρω στις 11:30 χθες το βράδυ ο Καρέλι εντοπίστηκε νεκρός στο κελί του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη, ο Αλβανός βαρυποινίτης είχε μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας γύρω στις 4 χθες το απόγευμα και κρατείτο στην απομόνωση, για λόγους προστασίας.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας διαπίστωσε ότι ο 40χρονος κρατούμενος βρισκόταν ακίνητος στο κρεβάτι του. Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Από τις πρώτες ενδείξεις, ο Αλβανός βαρυποινίτης φέρεται να πέθανε στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Σερρών διενεργείται ιατροδικαστική εξέταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εξωτερικών φρουρών, Αθανάσιο Τούσιο, το σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας παρακολουθείται με κάμερες, οπότε έχουν καταγραφεί όλες οι κινήσεις του κρατουμένου.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών διερευνά την υπόθεση.


Πώς έγινε η φονική επίθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Όπως έγινε γνωστό, ο Αλβανός βαρυποινίτης επιτέθηκε στον άτυχο υπαρχιφύλακα, πισώπλατα, με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι από το κάσωμα της πόρτας. Όλα έγιναν ανήμερα της 25ης Μαρτίου στις 12:10 το μεσημέρι.

Μετά το μεσημεριανό και ενώ οι κρατούμενοι επέστρεφαν στα κελιά τους, ο Καρέλι Ιλία έμεινε πίσω με στόχο να επιτεθεί στον υπαρχιφύλακα. Όταν υπάλληλοι τον πλησίασαν άρχισε να φωνάζει: «Αφού δεν μου δίνετε την άδεια θα πάρω έναν από εσάς μαζί μου».

«Με κρατάτε άδικα μέσα, μου στερήσατε την ελευθερία. Δεν έχω διαπράξει φόνο και δεν με αφήνετε να δω τη μητέρα μου και εγώ θα στερήσω τη ζωή σε έναν από εσάς». Αυτό μάλιστα, είχε γράψει σε σημείωμά του ο βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι, λίγο πριν αποφασίσει να επιτεθεί και να σκοτώσει τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη, ο οποίος εκείνη τη στιγμή το κρατούσε στα χέρια του και το διάβαζε.

Αμέσως μετά και πριν προλάβει να αντιδράσει κανείς επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι και σκότωσε τον 46χρονο με τρεις μαχαιριές -μία πισώπλατα, μία στη μύτη και το τελειωτικό χτύπημα στην καρωτίδα. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Άμφισσας, ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε.

Ο Γιώργος Τσιρώνης υπηρετούσε από το 1997 και ήταν πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του, με το γεγονός της δολοφονίας του να σκορπίζει θλίψη. Ο 46χρονος ζούσε με την οικογένεια του στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και ήταν έγγαμος με δύο παιδιά, εκ των οποίων το μεγαλύτερο σπουδάζει στην Αθήνα.

Ο Καρέλι ήταν κρατούμενος στη Β' Πτέρυγα των φυλακών Μαλανδρίνου, εκεί δηλαδή που φιλοξενούνται οι κρατούμενοι, οι οποίοι εργάζονται και κάθε ημέρα φυλάκισης πιάνει για δύο.

Έτσι, έχοντας κατά συγχώνευση (από τις δύο καταδίκες του) ποινή περίπου 20 ετών και εννέα μηνών, θεμελίωνε δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους.

Παράλληλα, όπως λέγεται στις φυλακές Μαλανδρίνου, η μητέρα του στην Ιταλία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και πέθανε.

Ο Καρέλι υπέβαλε το αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο όμως (αφού συνεκτιμήθηκαν, όπως επιβάλλει ο νόμος, τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και η συμπεριφορά του στις φυλακές), στις 11.2.2014 απορρίφθηκε.

Οι καταδίκες του δράστη

Ο Ίλια Καρέλι προφυλακίστηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές στις 21.10.1997 για διακεκριμένη κλοπή. Η ποινή του κατά συγχώνευση στο δικαστήριο έφτασε τα 16 χρόνια και πέντε μήνες.

- Στις 27.5.2006 αποφυλακίζεται υπό όρους μετά από σχετικό αίτημά του, λόγω έκτισης των 3/5 της ποινής του.

- Στις 4.3.2007 προφυλακίζεται και πάλι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για ληστεία. Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι κατά ενός ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο, στο σπίτι του οποίου μπήκε για να κλέψει χρυσαφικά. Πρωτοδίκως καταδικάζεται σε 20 χρόνια και 18 μήνες και στο Εφετείο σε 12 χρόνια και εννέα μήνες.

- Από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών για ναρκωτικά.

Συγκλονίζει η δολοφονία του υπαρχιφύλακα από τον Αλβανό ισοβίτη

Μια δολοφονία απίστευτης αγριότητας συνταράσσει την κοινή γνώμη ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Ο Αλβανός ισοβίτης Ιλία Καρέλι κάρφωσε αυτοσχέδιο μαχαίρι στο λαιμό του σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου σημειώθηκε η πρωτοφανής δολοφονική επίθεση.

Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 46χρονου υπαρχιφύλακα, πατέρα δύο παιδιών, στις φυλακές του Μαλανδρίνου επικρατεί αναστάτωση.

Ο κρατούμενος είναι ο Αλβανός Ιλία Καρέλι, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη για άλλη ανθρωποκτονία.

Ο κατάδικος είχε υποβάλει αίτημα για χορήγηση αδείας, η οποία δεν του χορηγήθηκε και θεώρησε υπεύθυνο τον άτυχο υπαρχιφύλακα.

Μετά το μεσημεριανό και ενώ οι κρατούμενοι επέστρεφαν στα κελιά τους, ο Καρέλι Ιλία έμεινε πίσω με στόχο να επιτεθεί στον υπαρχιφύλακα. Όταν τον πλησίασαν άρχισε να φωνάζει: ''Αφού δεν μου δίνεται την άδεια θα πάρω έναν από εσάς μαζί μου''. Αμέσως μετά και πριν προλάβει να αντιδράσει κανείς επιτέθηκε και σκότωσε τον 46χρονο.

Ο δράστης σε κατάσταση αμόκ φώναζε πως με αυτό τον τρόπο εκδικείται για το γεγονός πως δεν του έδωσαν την πενθήμερη άδεια για να επισκεφθεί τη μητέρα του, που νοσηλεύεται στην Ιταλία.

Αμέσως μετά, αφοπλίστηκε από τους υπόλοιπους σωφρονιστικούς. Ο  Γιώργος Τσιρώνης υπηρετούσε από το 1997 και ήταν πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του, με το γεγονός να σκορπίζει θλίψη.

Στις φυλακές, μετά την άγρια δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου, έφτασαν ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Μάλιστα δυνάμεις της ΕΚΑΜ πραγματοποίησαν έλεγχο στα κελιά όλων των κρατουμένων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν κρύβουν κι άλλα αυτοσχέδια όπλα. Την ίδια ώρα τα ερωτηματικά πληθαίνουν σχετικά με την ασφάλεια μέσα στις φυλακές και το πόσο εύκολα κάποιος μπορεί να προμηθευτεί και να κατασκευάσει όπλα που μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο, τόσο σε συγκρατούμενους τους, όσο και σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.  

πηγη

 

Κατάγματα στο στέρνο - Πολλαπλές κακώσεις - Από όργανο τα τραύματα

Τι λέει ο ιατροδικαστής για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη

 

Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές-εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του Ίλι Καρέλι - Τα τραύματα προήλθαν από κάποιο όργανο και όχι από χέρια

Αποκαλυπτική για τις συνθήκες θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών είναι η γνωμάτευση του ιατροδικαστή, που εξέτασε τη σορό του άντρα, ο οποίος σκότωσε, πριν λίγες μέρες, τον αρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νεκροψία-νεκροτομή, που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, έδειξε κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές-εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του Αλβανού ισοβίτη.

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές, Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, τα τραύματα αυτά προήλθαν από κάποιο όργανο -και όχι από χέρια- ενώ προσδιορίζονται χρονικά πριν από περίπου τρία 24ωρα.

Παραγγέλθηκαν, δε, περαιτέρω ιστολογικές-τοξικολογικές εξετάσεις.

Η σορός του Αλβανού κακοποιού, ο οποίος πριν από λίγες μέρες δολοφόνησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου,Γιώργο Τσιρώνη, αναμένεται να επιστρέψει στη Νιγρίτα, προκειμένου να παραληφθεί από τους συγγενείς του.


Το ηλεκτροσόκ, εάν υποθέσουμε ότι συνέβη, θα μπορούσε να επιφέρει αρριθμίες, οι οποίες να προκαλέσουν το θάνατο ενός ανθρώπου, ακόμα και δύο, τρεις ή και πέντε μέρες μετά - Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων

Ο ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης που εξέτασε τη σορό του κρατούμενου Ίλι Καρέλι δήλωσε πως αναμένει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, ώστε να εξηγήσει πλήρως το τραύμα που έφερε ο Αλβανός στη δεξιά του παλάμη, και το οποίο θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα ηλεκτροσόκ.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε στο ΣΚΑΪ, πως το τραύμα αυτό θα μπορούσε να είναι σημείο εισόδου ηλεκτρικού ρεύματος και αυτό να είναι και η αιτία θανάτου. Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο ιατροδικαστής, το ηλεκτροσόκ, εάν υποθέσουμε ότι συνέβη, θα μπορούσε να επιφέρει αρριθμίες, οι οποίες να προκαλέσουν το θάνατο ενός ανθρώπου, ακόμα και δύο, τρεις ή και πέντε μέρες μετά.

Αναφορικά με τους μώλωπες που είχε στο σώμα του ο κρατούμενος Αλβανός και που αποτυπώνουν το μέσο θλάσης ως σπειροειδές όργανο, ο ιατροδικαστής τόνισε πως δεν είναι συμβατές με το χρόνο θανάτου, αλλά προηγήθηκαν, κατά τουλάχιστον ένα 24ωρο. Αντίθετα, το κάταγμα στο θώρακα, που επίσης ήταν ανάμεσα στα ευρήματα της νεκροψίας, χαρακτηρίζεται ως «συμβατό του χρόνου θανάτου» από τον κ. Γεωργιάδη.

Τέλος, εκτός από τις ιστολογικές εξετάσεις, αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να ολοκληρωθεί το πόρισμα της νεκροψίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...