Το βιβλίο που χάρισε ο Πάπας στον Ομπάμα γεμάτο συμβουλές για καλύτερη ζωή

Τι γράφει το βιβλίο και τι είπε ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. όταν παρέλαβε το δώρο του

Αυτό το πρωινό ήταν ιδιαίτερο για τον Μπάρακ Ομπάμα καθώς συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο. Όπως συνηθίζεται αντάλλαξαν δώρα. Ο Ομπάμα έδωσε στον Πάπα ένα κουτί μέσα στο οποίο υπήρχαν σπόροι από τον κήπο του Λευκού Οίκου. Αν αναλογιστεί κανείς το δώρο που είχε κάνει στον Πάπα Βενέδικτο το 2009 η διαφορά είναι μεγάλη. Ο Βενέδικτος είχε ακριβά γούστα. Μια κάπα σε ιβουάρ χρώμα, με χρυσά κεντήματα.
Ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε στον Ομπάμα μια πλακέτα και ένα απο τα βιβλία που έχει γράψει με τίτλο Evangelii Gaudium που εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. «Θα το κρατήσω σαν θησαυρό» είπε ο Ομπάμα στον Πάπα «και πιθανώς θα το διαβάζω στο Οβάλ γραφείο όταν είμαι πολύ στρεσαρισμένος. Είμαι σίγουρος ότι θα μου δώσει δύναμη και θα με ηρεμεί».
Το βιβλίο είναι ένα παθιασμένο μανιφέστο, γραμμένο σε πολύ απλή γλώσσα, που δίνει οδηγίες για το πως να ζούμε μια ζωή πιο ήρεμη. Παραδείγματα που υπάρχουν μέσα στο βιβλίο:
Πως να ζούμε μια χαρούμενη ζωή: «  Ο μεγάλος κίνδυνος στον σημερινό κόσμο, που είναι γεμάτος καταναλωτισμό είναι η θλίψη που προκαλεί μια καρδιά άδεια που επιζητά επιφανειακές απολαύσεις και με μια “κοιμισμένη” συνείδηση.

Κρίση κατά αυτών που είναι πολύ απασχολημένοι για να βοηθούν τους φτωχούς: «Πως γίνεται να μην διαβάζουμε στις ειδήσεις οτι ένας άνθρωπος κάποιας ηλικίας πέθανε άστεγος στο κρύο, ενώ όταν μια μετοχή χάνει δύο μονάδες είναι σε όλες τις εφημερίδες»

Για τον καπιταλισμό της ελεύθερης αγοράς: «Η κουλτούρα της προόδου μας νεκρώνει. Τα χρήματα πρέπει να είναι υπηρέτες όχι αφέντες».
Για τους κληρικούς που ασχολούνται με την εξουσία και για τα σεξουαλικά σκάνδαλα «Οι καρδιές τους είναι ανοιχτές μόνο στον περιορισμένο τους ορίζοντας και στα δικά τους ενδιαφέροντα και ως συνέπεια ούτε από τις αμαρτίες τους μαθαίνουν κάτι ούτε είναι ανοιχτοί στην συγχώρεση. Αυτή η τρομερή διαφθορά μεταμφιέζεται σε καλοσύνη».
Για τους κληρικούς σε όλο τον κόσμο που κάνουν σωστά την δουλειά τους: «Ο πόνος και η θλίψη που βρίσκουμε στις αμαρτίες κάποιων μελών της Εκκλησίας αλλά και οι δικές μας, δεν πρέπει ποτέ να μας κάνουν να ξεχάσουμε οτι υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί που δίνουν την ζωή τους για την αγάπη του πλησίον».
Για τα δικαιώματα των γυναικών. «Πρέπει να προσέχουμε τις γυναίκες γιατί δείχνουν περισσότερο ενδιαφέρον σε άλλους κάτι που φαίνεται μέσα από την μητρότητα».
Αισιοδοξία: «Αγαπάμε αυτόν τον πλανήτη που μας έδωσε ο Θεός και αγαπάμε την οικουμενική οικογένεια της γης, με όλες τις τραγωδίες και τους αγώνες της, με τις ελπίδες και τις προσδοκίες της, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της».
Για το περιβάλλον: «Το χώμα είναι σχεδόν σαν ένα σώμα και εμείς οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουμε ότι το “κουτσουρεύουμε” και το οδηγούμε στην καταστροφή».
Για την άμβλωση: «Ανάμεσα στους ανθρώπους που θέλει να προστατέψει η εκκλησία είναι και τα αγέννητα παιδιά που είναι τα πιο απροστάτευτα και αθώα. Μπορεί κάποιοι να θέλουν να σταματήσουν την γέννηση τους αλλά οι νόμοι αυτοί είναι ενάντια στην αξιοπρέπεια αυτών των αγέννητων παιδιών».
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...