Bloomberg: Η Ρωσία σχεδιάζει να κάνει την Κριμαία «παράδεισο» του τζόγου

Αν το σχέδιο προχωρήσει, στην Κριμαία θα δημιουργηθεί μια ειδική οικονομική ζώνη που θα προσφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις που θα έχουν εκεί την έδρα τους
Πρόταση για τη μετατροπή της Κριμαίας σε ζώνη τζόγου και τυχερών παιχνιδιών με την κατασκευή καζίνο και ξενοδοχείων εξετάζουν ρώσοι αξιωματούχοι σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται πληροφορίες από τέσσερα άτομα με γνώση της υπόθεσης.

Η πρώτη φορά που συζητήθηκε η πρόταση ήταν στις 21 Μαρτίου σε σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Ντμίτρι Κόζακ, με τους υπουργούς Οικονομίας, Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης να έχουν προθεσμία έως τις 15 Απριλίου να παρουσιάσουν τα σχέδια.

Τελικός στόχος της Μόσχας είναι η Κριμαία να ανεξαρτητοποιηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς η Ρωσία μόνο φέτος θα κληθεί να καταβάλει μέχρι και 2,8 δισ. δολάρια για να σταθεροποιήσει την οικονομία της χερσονήσου.

Αν το σχέδιο προχωρήσει, στην Κριμαία θα δημιουργηθεί μια ειδική οικονομική ζώνη που θα προσφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις που θα έχουν εκεί την έδρα τους.

Η Ρωσία από το 2009 έχει απαγορεύσει τον τζόγο σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την εξαίρεση τεσσάρων περιοχών: του Κράσονταρ, κοντά στην Κριμαία, στα νοτιοδυτικά, του Καλίνινγκραντ, ανάμεσα σε Πολωνία και Λιθουανία, του Αλτάι στα σύνορα με το Καζακστάν, και του Βλαδιβοστόκ στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...