euronews- Ομπάμα: «Ο κόσμος είναι πιο δίκαιος με ενωμένες ΕΕ και ΗΠΑ»

Η κρίση στην Ουκρανία δεν ξεκίνησε νέο Ψυχρό πόλεμο, ξεκαθάρισε από τις Βρυξέλλες ο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως η Ρωσία δεν θα εκδιωχθεί από την Κριμαία με στρατιωτική επέμβαση. Τόνισε όμως πως αν η Μόσχα δεν αλλάξει πορεία, θα υποστεί διεθνή απομόνωση και νέες βαριές κυρώσεις.

«Από κοινού απομονώσαμε πολιτικά τη Ρωσία, την απομακρύναμε από την ομάδα των G8 και υποβιβάσαμε τις διμερείς σχέσεις μας. Από κοινού επιβάλλουμε κόστος μέσω των κυρώσεων, που αφήνουν το σημάδι τους στη Ρωσία και σε όσους ευθύνονται για τις ενέργειές της. Κι αν η ρωσική ηγεσία παραμείνει στην τωρινή της πορεία, από κοινού θα εξασφαλίσουμε πως η απομόνωσή της θα επιταθεί. Οι κυρώσεις θα επεκταθούν, και το κόστος για την ρωσική οικονομία αλλά και τη διεθνή της θέση θα αυξηθεί», τόνισε ο Ομπάμα.
«Ο κόσμος είναι πιο ασφαλής και πιο δίκαιος όταν Ευρώπη και Αμερική στέκονται ενωμένες», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Στην ομιλία του στις Βρυξέλλες, ο Μπαράκ Ομπάμα έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα, τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία. Πιστεύει πως οι κοινές αξίες της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως η ελευθερία και η δημοκρατία, θα συνεχίσουν να εξαπλώνονται στον κόσμο. Επόμενοι σταθμοί του Ομπάμα, η Ιταλία και η Σαουδική Αραβία», μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής του euronews Σάντορ Ζίρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...