Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο έρωτας, η Μέρκελ, τα Lego και τα βαμπίρ!

Σε ατμόσφαιρα θανάτου ευδοκιμεί ο έρωτας στο «Grand Central», την ώρα που δύο βρικόλακες προσπαθούν να επιβιώσουν, διά χειρός Νιλ Τζόρνταν. Και από κοντά η Μέρκελ του Στέλιου Κούλογλου, τα Lego που ζωντανεύουν και ο Ιούλιος Βερν που φτάνει στη Σελήνη με τη φωνή του Σαββόπουλου και του Ψαραντώνη!

Grand Central
Της Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι.
Με τους: Λεά Σεϊντού, Ταχάρ Ραχίμ, Ολιβιέ Γκουρμέ
Δραματική, 2013, Γαλλία/Αυστρία

... Από τις ταινίες που σε πιάνουν εξ απροόπτου, το «Grand Central» αποδίδει με ρεαλισμό μια ιστορία που κινείται ανάμεσα στο ερωτικό, στο κοινωνικό και το... θρίλερ. Η σκηνοθέτις Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι ελίσσεται με άνεση σε έναν ανοίκειο κόσμο, σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο που συγκεντρώνει μια ομάδα ανθρώπων για τους οποίους η υπόλοιπη κοινωνία δεν έχει χώρο. Ενας νεαρός φτάνει εκεί, ενσωματώνεται γρήγορα και ερωτεύεται τη γυναίκα ενός συναδέλφου του. Ο έρωτας φαίνεται να είναι το τελευταίο πράγμα που μπορεί να ευδοκιμήσει σε ένα περιβάλλον που όλα αρρωσταίνουν και πεθαίνουν, αλλά η φύση είναι πάνω απ’ όλα επίμονη. Επιβλητική, ερωτική ατμόσφαιρα, άψογες ερμηνείες και υπέροχο σάουντρακ.


Lego - Η ταινία/ The Lego Movie
Των Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ.
Με τις φωνές των: Γουίλ Αρνετ, Ελίζαμπεθ Μπανκς
Κινούμενα σχέδια, 2014, ΗΠΑ
..

Τα Lego αποκτούν την ταινία τους! Για τους λάτρεις της συναρμολόγησης, αλλά και για τους μη.


Byzantium
Του Νιλ Τζόρνταν.
Με τους: Σίρσα Ρόναν, Τζέμα Αρτερτον, Σαμ Ράιλι, Τζόνι Λι Μίλερ
Φαντασίας, 2012, Μ. Βρετανία/ΗΠΑ/Ιρλανδία, 118’
..
 Ενδιαφέρουσα εκδοχή του βαμπιρικού μύθου, με την ιστορία δύο γυναικών βρικολάκων που περιπλανώνται (και κρύβονται) στις επαρχιακές πόλεις της Αγγλίας. Δεν είναι δίχως τις αρρυθμίες του, αλλά ο Τζόρνταν είναι μάστορας της ατμόσφαιρας, ξέρει ακριβώς τι να τονίσει, τι να σεβαστεί και τι να ανατρέψει.


Η νονά
Του Στέλιου Κούλογλου.
Ντοκιμαντέρ, 2014, Ελλάδα, 105’

Με μαφιόζο παρομοιάζει ο Στέλιος Κούλογλου την Ανγκελα Μέρκελ στο ντοκιμαντέρ του, που ξεκινά ως πορτρέτο της Γερμανίδας πολιτικού, προσθέτοντας λίγο από την ελληνική κρίση, από έναν κωμικό που τη μιμείται σε έναν θεατρικό μονόλογο πάνω στην κρίση και τις αυτοκτονίες.

Need for speed
Του Σκοτ Γουό.
Με τους: Ααρον Πολ, Ντόμινικ Κούπερ, Ιμοτζεν Πουτς
Περιπέτεια, 2014, ΗΠΑ
..
 Ενας οδηγός αυτοκινήτων σε street αγώνες αποφυλακίζεται και διασχίζει την Αμερική για να εκδικηθεί τον άνθρωπο που τον παγίδεψε.


Από τη Γη στη Σελήνη
Του Αγγελου Σπάρταλη.
Με τις φωνές των Διονύση Σαββόπουλου, Ψαραντώνη, Μάνου Βακούση, Δημήτρη Σταρόβα, Στράτου Τζώρτζογλου
Animation (κολάζ). 2013, Ελλάδα
..
 Μια 100% «χειροποίητη» ταινία που κλείνει το μάτι στην υψηλή αισθητική και στο πολύ γέλιο, βασισμένη πάνω στη χιουμοριστική αλλά και καυστική κριτική που κάνει ο  Ιούλιος Βερν στους πολεμοχαρείς όλου του κόσμου, μέσα από το ομότιτλο βιβλίο του.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...