Spring/Summer 2014: Όλες οι νέες τάσεις της μόδας

Αν ο νέος χρόνος σηματοδοτεί μια νέα αρχή, τότε η άνοιξη είναι η εποχή αυτής ακριβώς της αναγέννησης.
Η διάθεση αλλάζει -προς το καλύτερο- και ο καιρός αρχίζει να μας προετοιμάζει για το καλοκαίρι που κάθε χρόνο ελπίζουμε να είναι και πιο κεφάτο. Μπορεί οι γνωστοί Οίκοι να μας γνωστοποιούν τις προτάσεις τους από τον Σεπτέμβριο της προηγούμενης χρονιάς, η αλήθεια όμως είναι πως στο τέλος του χειμώνα αρχίζουμε να τις μελετάμε διεξοδικά και να διακρίνουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές τους, που ορίζουν τις τάσεις για την επερχόμενη σεζόν.

Φέτος λοιπόν, η χαρούμενη διάθεση που αντικατοπτρίζεται στα έντονα χρώματα, έρχεται για να «ξορκίσει» την κατήφεια που προκαλεί η παγκόσμια κρίση αλλά και ο χειμώνας που φεύγει. Ακόμα και Οίκοι που παραδοσιακά αγαπούν τις μονοχρωμίες, όπως η Céline, παραδίνονται στο ντελίριο των χρωμάτων και μας φτιάχνουν το κέφι.

Επιπλέον το αυστηρό ασπρόμαυρο, αλλά και το ανδρόγυνο πουκάμισο, παίρνουν άλλη διάσταση για την ερχόμενη άνοιξη, και γίνονται πιο θηλυκά και επίκαιρα από ποτέ, ενώ το σκούρο μπλε που είδαμε σε πολλούς Οίκους όπως ο Alexis Mabille, διεκδικεί μια θέση δίπλα στο total black.

Οι μεταλλικές αποχρώσεις και υφές, κάνουν επίσης δυναμική είσοδο στις πασαρέλες και προσθέτουν έναν ακόμα πιο glamorous αέρα στα σύνολα που θα φορεθούν, όπως τα είδαμε στα shows των Altuzarra, Just Cavalli και όχι μόνο. Τέλος εκτός των άλλων, οι γρήγοροι ρυθμοί της πόλης, πλέον ακολουθούνται με άνεση, καθώς το sportswear είναι πλέον πρόταση για όλες τις ώρες της μέρας σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές, ενώ η ταξιδιωτική διάθεση κάποιων outfits, μας προκαλούν να αποδράσουμε με την πρώτη λιακάδα.
Αν ο νέος χρόνος σηματοδοτεί μια νέα αρχή, τότε η άνοιξη είναι η εποχή αυτής ακριβώς της αναγέννησης. Η διάθεση αλλάζει -προς το καλύτερο- και ο καιρός αρχίζει να μας προετοιμάζει για το καλοκαίρι που κάθε χρόνο ελπίζουμε να είναι και πιο κεφάτο. Μπορεί οι γνωστοί Οίκοι να μας γνωστοποιούν τις προτάσεις τους από τον Σεπτέμβριο της προηγούμενης χρονιάς, η αλήθεια όμως είναι πως στο τέλος του χειμώνα αρχίζουμε να τις μελετάμε διεξοδικά και να διακρίνουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές τους, που ορίζουν τις τάσεις για την επερχόμενη σεζόν.
Φέτος λοιπόν, η χαρούμενη διάθεση που αντικατοπτρίζεται στα έντονα χρώματα, έρχεται για να «ξορκίσει» την κατήφεια που προκαλεί η παγκόσμια κρίση αλλά και ο χειμώνας που φεύγει. Ακόμα και Οίκοι που παραδοσιακά αγαπούν τις μονοχρωμίες, όπως η Céline, παραδίνονται στο ντελίριο των χρωμάτων και μας φτιάχνουν το κέφι. Επιπλέον το αυστηρό ασπρόμαυρο, αλλά και το ανδρόγυνο πουκάμισο, παίρνουν άλλη διάσταση για την ερχόμενη άνοιξη, και γίνονται πιο θηλυκά και επίκαιρα από ποτέ, ενώ το σκούρο μπλε που είδαμε σε πολλούς Οίκους όπως ο Alexis Mabille, διεκδικεί μια θέση δίπλα στο total black. Οι μεταλλικές αποχρώσεις και υφές, κάνουν επίσης δυναμική είσοδο στις πασαρέλες και προσθέτουν έναν ακόμα πιο glamorous αέρα στα σύνολα που θα φορεθούν, όπως τα είδαμε στα shows των Altuzarra, Just Cavalli και όχι μόνο. Τέλος εκτός των άλλων, οι γρήγοροι ρυθμοί της πόλης, πλέον ακολουθούνται με άνεση, καθώς το sportswear είναι πλέον πρόταση για όλες τις ώρες της μέρας σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές, ενώ η ταξιδιωτική διάθεση κάποιων outfits, μας προκαλούν να αποδράσουμε με την πρώτη λιακάδα.
Δείτε πρώτες αυτά που πρόκειται να φορεθούν, σε μια gallery που ετοιμάσαμε, με τα σημαντικότερα στοιχεία της ερχόμενης σεζόν.

Μπορεί μέχρι πρότινος τα logos να μας φαίνονταν γραφικά, πολλοί σχεδιαστές όμως έχουν διαφορετική άποψη και αποφάσισαν να τα προσθέσουν σε πολλά κομμάτια τους. T-shirts -και όχι μόνο- με logos και διάφορα slogans είναι η απόλυτη τάση, που θυμίζει πως τα ρούχα μπορούν να μεταδώσουν οποιοδήποτε μήνυμα μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Τα είδαμε στις συλλογές των: Louis Vuitton, Ermano Scervino, Marc Jacobs, Topshop Unique, Miu Miu, Simone Rocha, Altuzarra, Emilio Pucci, Balenciaga, Nina Ricci, Michael van den Ham, No.21.





 COLOUR EXPLOSION
Μόλις ο καιρός αρχίζει να βελτιώνεται και η θερμοκρασία να ανεβαίνει, η διάθεσή μας αλλάζει προς το καλύτερο. Αυτήν ακριβώς την αλλαγή σηματοδοτεί και η επέλαση των χρωμάτων, που και φέτος έρχεται να μας θυμίσει πως τόσο η άνοιξη όσο και το καλοκαίρι, είναι οι εποχές της προσωπικής μας αναγέννησης. Ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ σε έντονους χρωματισμούς, είδαμε στα shows πολλών Οίκων και ανυπομονούμε να έρθει η ώρα να τα φορέσουμε.
Τα είδαμε στις συλλογές των: Alberna Ferretti, Emilia Wickstead, Prada, Alexander McQueen Runway, Roksanda Ilincic, Fendi, Chanel, Céline, Diane Von Furstenberg, Antonio Berardi, Paul Smith, Emilio Pucci, Jeremy Scott, Miu Miu, Ralph Lauren.

POP ART

Και φυσικά τα έντονα χρώματα αλλά και τα logos σε συνδυασμό με τα mottos που είδαμε από πολλούς σχεδιαστές, θυμίζουν pop art. Αυτή θα είναι η σεζόν του colour blocking και όχι μόνο. Δημιουργίες που θυμίζουν τον Peter Blake αλλά και τον Αndy Warhol κλέβουν την παράσταση και φτιάχνουν τη διάθεση.
Τα είδαμε στις συλλογές των: Chanel, Prada, Céline, Louis Vuitton, Dior, Jil Sander, Christopher Kane, Kenzo, Versace, Calvin Klein Collection, Isa Arfen, Giles, Andrew Gn, Cushnie et Ochs, Giorgio Armani, Vivienne Westwood, Jean-Charles de Castelbajac, Aquilano.Rimondi, Paule Ka, Antonio Marras.


ΚΛΑΣΙΚΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ

Τα κλασικά ανδρόγυνα πουκάμισα, με τον σκληρό γιακά, παίρνουν μια τελείως διαφορετική μορφή και γίνονται σέξυ και θηλυκά. Τα είδαμε σε πολλά χρώματα, φορεμένα με διάφορους τρόπους, ανοιχτά με αποκαλυπτική διάθεση, ή ακόμα και τελείως κουμπωμένα, ιδανικά για επαγγελματικές εμφανίσεις.
Τα είδαμε στις συλλογές των: Altuzarra, Dior, Alexander Wang, Anthony Vaccarello, Victoria Beckham, Balenciaga, Hermès, Nina Ricci, Bottega Veneta, Balmain, Prabal Gurung, No.21, Tod’s, Acne Studios, Thakoon, Yohji Yamamoto, Wes Gordon, Vionnet.

 SPORTSWEAR
Θα έλεγε κανείς ότι είναι η εκδίκηση του αμερικανικού στυλ, που ειδικεύεται στο sportswear. Δυναμικό comeback κάνουν όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Sneakers, φόρμες αλλά και υλικά που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για πιο αθλητικό ντύσιμο, φοριούνται πλέον όλες τις ώρες και συνδυάζονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Τα είδαμε στις συλλογές των: Tommy Hilfiger, Balenciaga, Sacai, Lacoste, Marc by Marc Jacobs, Marni, Prada, Gucci, Emilio Pucci, Rag&Bone, Alexander Wang, Vera Wang, Paco Rabanne, Iceberg, Stella McCartney, VPL, Louise Goldin. 


DEEP BLUE

Το μπλε είναι το νέο μαύρο, όπως λέμε τώρα τελευταία. Η απόδειξη έρχεται από τα shows των μεγάλων Οίκων, όπου το μπλε χρώμα έχει πλέον ισχυρή παρουσία. Σε denim, και όχι μόνο, προτείνεται για την ερχόμενη σεζόν σε διάφορες παραλλαγές.
Το είδαμε στις συλλογές των: DKNY, Balmain, Topshop Unique, Altuzarra, Marques Almeida, Max Mara, Versace, Paul&Joe, Alexis Mabille



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...