Τεχνολογία-Κίνα: Κατασκεύστηκαν οι ταχύτεροι ανελκυστήρες του κόσμου - «ταξιδεύουν» με 1.200 μέτρα το λεπτό!

Θα φθάνουν σε 95 ορόφους μέσα σε 43 δευτερόλεπτα!
Η Κίνα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο τείχος του κόσμου, με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία, με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο και τώρα...αποκτά και τους ταχύτερους ανελκυστήρες του κόσμου!

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Hitachi σε δελτίο τύπου που εξέδωσε προ ημερών, ανακοίνωσε την παράδοση δύο ανελκυστήρων σε ουρανοξύστη που βρίσκεται υπό ανέγερση, οι οποίοι θα φθάνουν στα 95 πατώματα του κτηρίου μέσα στο χρόνο ρεκόρ των 43 δευτερολέπτων, ταξιδεύοντας με ταχύτητα 1.200 μέτρα το λεπτό!

Το κτήριο βρίσκεται στη πόλη Guangzhou, στην επαρχία Guangdong, και αποτελείται από ένα ξενοδοχείο, πολλά γραφεία και κατοικίες, τα οποία θα είναι έτοιμα το 2016.

Η Hitachi έχει προνοήσει για τους κραδασμούς, αλλά και για την πίεση στα αυτιά που θα υφίστανται οι επιβαίνοντες στους δύο υπερταχείς ανελκυστήρες, με κατασκευές ειδικής τεχνολογίας, που θα προλαμβάνουν την απόφραξη των αυτιών, η οποία δημιουργείται εξαιτίας της υψηλής ατμοσφαιρικής πίεσης.

Εκτός από τους δύο ανελκυστήρες που διαθέτουν ταχύτητα υπερηχητικών αεροπλάνων το κτήριο θα έχει συνολικά και άλλους 52 ανελκυστήρες χαμηλής και μεσαίας ταχύτητας, καθώς και δεκατρείς ακόμα, υψηλών ταχυτήτων.

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...