ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2-1 Ισχνό λόγω Τέβες προβάδισμα η Μπενφίκα! video -ΣΕΒΙΛΛΗ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ 2-0

Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Τορίνο απέκτησε η Μπενφίκα με το 2-1 επί της Γιουβέντους που είδε τον Τέβες να σκοράρει μετά από 5 χρόνια στην Ευρώπη και να την κρατά στο κόλπο!


Προβάδισμα η Μπενφίκα
Το τέλειο ξςεκίνημα έκανε στο πρώτο 45λεπτο η Μπενφίκα. Η ομάδα της Λισσαβόνας μπήκε με αποφασιστικότητα και τον ενθουσιασμό της γηπεδούχου και μόλις στο 3' κατάφερε να προηγηθεί με τον Γκαράι που εκμεταλλεύτηκε το καλοεκτελεσμένο κόρνερ του Σουλεϊμάνι.
Στη συνέχεια, η Μπενφίκα έδωσε χώρο στη Γιουβέντους. Η «βέκια σινιόρα» ισορρόπησε, όμως επί της ουσίας δεν απείλησε, την ώρα που η Μπενφίκα προσπαθούσε με κόντρα επιθέσεις να δημιουργήσει προβλήματα στην Γιουβέντους. Ετσι το 1-0 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
1-1 με Τέβες!
Στο β' ημίχρονο, το ματς ήταν κόπια του πρώτου… Η Μπενφίκα έδωσε χώρο στη Γιουβέντους και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα με τους Ιταλούς στο 57' να αγγίζουν το 1-1. Ηταν η φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Μαρκίζιο με την μπάλα να φθάνει στο κεφάλι του Πογκμπά με τον Αρτούρ να διώχνει σε κόρνερ διατηρώντας το 1-0.

Το τέμπο και το σκηνικό παρέμενε αμετάβλητο με την Γιούβε στο 68' να φθάνει για 2η φορά με μεγάλες αξιώσεις στην εστία του Αρτούρ με τον Μάξι Περέιρα να ΄χει καθοριστική επέμβαση στη σέντρα του Λιχτσταϊνερ, αφού καιροφυλακτούσε ο Μαρκίζιο.
Και απ' ό,τι φαίνεται αυτή η φάση ήταν προμήνυμα του 1-1 με τον Τέβες. Ο Αργεντινός με ωραία ατομική ενέργεια και μπόλικο πείσμα νίκησε στο 73' τον Αρτούρ και έγραψε το 1-1 για τη «μεγάλη κυρία». Ο Αργεντινός έβρισκε δίχτυα μετά από 1.384 μέρες και δη μετά το γκολ στο 2-2 της Γιουνάιτεντ με την Πόρτο στις 7 Απρίλη του 2009. Επί της ουσίας σ' αυτό το χρονικό σημείο αποδιδόταν δικαιοσύνη με δεδομένο πως η Γιούβε ήταν εμφανώς ανώτερη της Μπενφίκα στο β' ημίχρονο.
Γκολάρα Λίμα και 2-1 η Μπενφίκα
Και εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς εξελισσόταν, όπως ήθελε η Γιουβέντους, ήρθαν στο 84' οι αλλαγές της Μπενφίκα να δώσουν εκ νέου το προβάδισμα στην Μπενφίκα. Ο Καβαλέιρο έκανε ωραία προσποίηση, η μπάλα έφθασε στον Λίμα, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ έγραψε το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.
ΣΚΟΡΕΡ: 3' Γκαράι, 84' Λίμα -73' Τέβες
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσακίρ (Τουρκία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 34' Γκόμες, 71' Αρτούρ, 88' Αλμέιδα – 45' Πογκμπά
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Μάρκοβιτς, Πέρες, Αντρέ Γκόμες (82' Καβαλέιρο), Σουλεϊμάνι (60' Αλμέιδα), Καρδόσο (63' Καρδόσο), Ροντρίγκο.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ασαμόα, Τέβες (83' Οσβάλντο), Βούτσινιτς (65' Τζιοβίνκο).
 πηγη




..
ΣΕΒΙΛΛΗ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ 2-0

«Νυχτερίδες» για τελικό οι Σεβιγιάνοι!

«Νυχτερίδες» για τελικό οι Σεβιγιάνοι!
Τον τίτλο του αδιαφιλονίκητου φαβορί μετά το 2-0 του «Σάντσεθ Πιθχουάν» επί της Βαλένθια έχει, πλέον, η Σεβίλλη, η οποία προηγήθηκε με γκολ-οφσάιντ στο 33', αλλά μετά το 1-0 είχε πολύ σημαντικές φάσεις στο ματς. Οσο για τη Βαλένθια, ξύπνησε κάπως αργά… Εχαασε κάποιες καλές ευκαιρίες μετά το 65' και σίγουρα θα μπορούσε να ΄χει μεγαλύτερη τύχη, αν στο 88' ο Βάργκας σημάδευε δίχτυα και όχι το δοκάρι.
Γκολ-οφσάιντ και 2-0 η Σεβίλλη
Ένα τετράλεπτο ξέσπασμα της Σεβίλλης στο πρώτο 45λεπτο ήταν αρκετό για να δώσει προβάδισμα δυο γκολ στους γηπεδούχους έναντι της Βαλένθια που ναι μεν ξεκίνησε δυναμικά, ωστόσο τα κενά στην άμυνα της ήταν εμφανή.
Στο 33', λοιπόν, η Σεβίλλη με γκολ-οφσάιντ, όπως πρόδωσε ο τηλεοπτικός φακός, άνοιξε το σκορ με τον Μπία που βρισκόταν σε ελεγχόμενη θέση στην κεφαλιά του Καρίτσο στο φάουλ του Ράκιτιτς. Ο,τι γράφει, όμως δεν ξεγράφει με τη Σεβίλλη να παίρνει το προβάδισμα και στο 36΄ να φθάνει και σε δεύτερο γκολ με τον Μπάκα που συνδυάστηκε ωραία με τον Βιτόλο και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-0.
Δοκάρι και ευκαιρίες η Βαλένθια
Στο β' ημίχρονο το σκηνικό του ματς δεν άλλαξε και πολύ… Η Σεβίλλη παρέμεινε αφεντικό στο ματς και σε δυο περιπτώσεις στο 52' με τον Φάτσιο και στο 56' με τον Μπάκα έφθασε μία ανάσα από το 3-0.
Το υπάρχον σκορ παρέμενε με τη Βαλένθια να προσπαθεί με την είσοδο Πιάτι να γίνει πιο επιθετική και ουσιαστική, όμως χωρίς να τα καταφέρει. Και αυτό γιατί οι «νυχτερίδες» είχαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και δη στο 62' με τον Αλκάθερ και στο 66' με τον Βάργκας.
Η Βαλένθια συνέχισε στο ίδιο τέμπο και αφού στο 78' ο ρέφερι δεν είδε το χέρι του Φουέγκο στο σουτ του Γκαμέιρο, άγγιξε το 2-1 με κεφαλιά του Βάργκας που κτύπησε στο δοκάρι. Το 2-0 έμελλε να μην αλλάξει με τη Σεβίλλη να ΄χει αναμφισβήτητα τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.
ΣΚΟΡΕΡ: 33' Μπία, 36' Μπάκα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σκόμινα (Σλοβενία)
ΔΟΚΑΡΙΑ: 88' Βάργκας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 71' Μαρίν – 89' Αλκάθερ, 90+' Ματιέ
ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Φάτσιο, Φερνάντο Ναβάρο, Φιγκουέιρας, Ντανιέλ Καρίτσο, Παρέχα, Μ' Μπιά, Ράκιτιτς, Βιτόλο (90' Ιμπόρα), Μπάκα (73' Γκαμέιρο), Ρέγιες (59' Μαρίν).
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Ζοάο Περέιρα, Ματιέ, Φεγκουλί (74' Ζόνας), Μπερνάτ (46' Γκάγια), Φουέγκο, Παρέχο, Φέντε Καρτάμπια (57' Πιάτι), Κεϊτά, Αλκάθερ, Βάργκας.
Επιμέλεια: ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...