Κίνα: Τα τελευταία «καλύτερα» της αυτοκινητοβιομηχανίας - Πεκίνο 2014 International Automotive

Audi κατασκευασμένο στην Κίνα: το νέο μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι προϊόν του κινεζικού της εργοστασίου.
Εκτίθεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου, μαζί με 1.000 ακόμα μοντέλα, το καθένα από τα οποία αναζητεί μερίδιο στην πολλά υποσχόμενη κινεζική αγορά.
Προς το παρόν, η Volkswagen κυριαρχεί, με μερίδιο αγοράς 15%. Δεύτερη στις προτιμήσεις των Κινέζων οδηγών έρχεται η General Motors και τρίτη η νοτιοκορεατική Hyundai.

Η δίψα των Κινέζων για πολυτέλεια παραμένει άσβεστη. Οι τρεις της «προσιτής» πολυτέλειας: BMW, Daimler και Audi σημείωσαν αύξηση πωλήσεων 20% κατά μέσο όρο, το 2013.
«Τα τελευταία χρόνια, από τότε που η κινεζική οικονομία ξεκίνησε να «ανοίγει» και να εκσυχρονίζεται, η χώρα έχει αναπτυχθεί πολύ γρήγορα, το ίδιο και οι εταιρείες. Η αγορά πολυτελών αυτοκινήτων μεγάλωσε γρήγορα. Όλοι θέλουν να οδηγούν SUV: είτε είναι αφεντικά είτε στελέχη μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων» αναφέρει επισκέπτης της Έκθεσης.
Πάντως, η αγορά των υπερπολυτελών οχημάτων δέχεται πλήγμα: η ανάπτυξη δεν ακολουθεί τους ξέφρενους ρυθμούς του παρελθόντος.
Παράλληλα, ο νέος Κινέζος Πρόεδρος έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά της διαφθοράς και έχει επιβάλλει πολιτική χαμηλών τόνων στα κυβερνητικά στελέχη.
Τα υπερπολυτελή οχήματα είναι τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...