ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 3-1 Οι Γερμανοί ξανάρθαν! (vds)

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, όμως στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί...
Για τρίτη διαδοχική χρονιά η Μπάγερν θα δώσει το «παρών» σε ημιτελική φάση του Champions League και οδεύει ολοταχώς για την διατήρηση των κεκτημένων!

Οι Βαυαροί «ξύπνησαν» μετά το γκολ της Γιουνάιτεντ που πάλεψε στα ίσα για την πρόκριση, έβαλαν τρία γκολ μετά το προβάδισμα των Αγγλων και μετά το τελικό 3-1 προκρίθηκαν στους «4» του θεσμού!

Χρειάστηκαν 17 λεπτά για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα για να ανατρέψει το προβάδισμα της Γιουνάιτεντ από την γκολάρα του Εβρά στο 57'. Ο Μάντζουκιτς ισοφάρισε με τη σέντρα (58'), ο Μίλερ ολοκλήρωσε την ανατροπή (68') κι ο Ρόμπεν έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 76'.
Εξαιρετικός ο Ρόμπεν για άλλη μια φορά, μοιραίος ο Ρούνεϊ που σπατάλησε δυο ευκαιρίες που δεν σου δίνονται κάθε μέρα σε αυτό το επίπεδο...
Η Γιουνάιτεντ «βραχυκύκλωσε» τη Μπάγερν
Στο πρώτο δεκάλεπτο η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τη Γιουνάιτεντ με τον Ρούνεϊ να βγαίνει σε θέση βολής, όμως ο Αγγλος στράικερ σάστισε και σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να ανοίξουν το σκορ!
Με τους Κάρικ και Φλέτσερ να κρατάνε καλά στο κέντρο, οι Αγγλοι χάλασαν την ανάπτυξη της Μπάγερν, με την απουσία του Σβαϊνστάιγκερ από τον άξονα των Βαυαρών να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
Στο 17' η ομάδα του Μόγιες σκόραρε με τον Βαλέντσια, ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μάλλον σωστά στον... ορισμό της οριακής φάσης!
Από το 20' και μετά η Μπάγερν κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, με τη Γιουνάιτεντ να έχει κλειστεί καλά και να περιμένει την κόντρα για να κάνει τη ζημιά με τους ταχύτατους Ουέλμπεκ, Βαλέντσια στα άκρα της επίθεσης.
Προβλέψιμο παρέμεινε το παιχνίδι των γηπεδούχων, με τους Ριμπερί, Ρόμπεν να προσπαθούν να πλαγιοκοπήσουν την αντίπαλη άμυνα, ωστόσο, δεν τους βγήκε καμία φάση και φτάσαμε σ' ένα «αναίμακτο» ημίχρονο και για τις δυο ομάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι Νόιερ και Δε Χέα δεν έκαναν ούτε... μισή απόκρουση!
Δίλεπτο-φωτιά!
Στο ίδιο μοτίβο πήγε και το δεύτερο ημίχρονο με την Μπάγερν να κάνει παιχνίδι και την Γιουνάιτεντ να ψάχνει την κόντρα. Με τους Βαυαρούς να μην έχουν κάνει φάση, οι Αγγλοι βρήκαν χώρους ανοιχτούς με τον Βαλέντσια να κάνει την κούρσα από δεξιά, να σεντράρει και τον Εβρά να έρχεται και να πιάνει μια σουτάρα στην κίνηση έξω από την περιοχή με τη μπάλα να «καρφώνεται» στο αριστερό παραθυράκι του Νόιερ στο 58'!
Οι Αγγλοι δεν κατάφεραν όμως να κρατήσουν το χαμόγελο στα χείλη τους για περισσότερο από ένα λεπτό. Με τη σέντρα, η Μπάγερν κινήθηκε από αριστερά, ο Γκέτσε έσπασε τη μπάλα στον Ριμπερί, αυτός σέντραρε κι ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας της Γιουνάιτεντ έφερε το ματς στα ίσα στο 59'!
Μοιραίος αποδείχθηκε ο Ρούνεϊ, που βρέθηκε λίγα λεπτά μετά απέναντι από τον Νόιερ στο σημείο του πέναλτι, όμως έκανε ένα σουτ... προπόνησης στον κίπερ των Γερμανών, σε μια φάση που θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία του αγώνα...
Βαυαρική προέλαση!
Οι Γερμανοί ανέβασαν στροφές και απέδειξαν και στο χορτάρι αυτό που ξέραμε από τα… χαρτιά. Ότι ήταν δηλαδή το φαβορί για πρόκριση. Ο Ρόμπεν στο 68' κινήθηκε από δεξιά, σέντραρε συρτά στην μικρή περιοχή, εκεί που ο Μίλερ πετάχτηκε και πρόλαβε τον Βίντιτς για να σκοράρει με κοντινό πλασέ βάζοντας τους Βαυαρούς μπροστά στο σκορ και ολοκληρώνοντας την ανατροπή!
Η ομάδα του Γκουαρδιόλα δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και στο 76' ο Ολλανδός από δημιουργός χρίστηκε σκόρερ. Ο Ρόμπεν κινήθηκε από δεξιά, έκανε τη γνωστή του κίνηση συγκλίνοντας προς τα μέσα, έκανε ένα συρτό σουτ, η μπάλα βρήκε όσο χρειαζόταν στο πόδι του Βίντιτς για να ξεγελάσει τον Δε Χέα και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε με την Μπάγερν να παίρνει την πρόκριση για τον ημιτελικό και να βρίσκεται δυο βήματα από την ευκαιρία να διατηρήσει τα κεκτημένα!
ΣΚΟΡΕΡ: 59' Μάντζουκιτς, 68' Μίλερ, 76' Ρόμπεν - 58' Εβρά
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ερικσον (Σουηδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 73' Ραφίνια – 28' Βίντιτς, 70' Εβρά
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ, Λαμ, Αλάμπα, Κρόος, Γκέτσε (65' Ραφίνια), Ρόμπεν, Ριμπερί, Μίλερ (84' Πιζάρο), Μάντζουκιτς
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Δε Χέα, Εβρά, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Κάρικ, Φλέτσερ (75' Ερνάντες), Βαλέντσια, Καγκάβα, Ρούνεϊ, Ουέλμπεκ (81' Γιανουζάι)
Επιμέλεια: Μιχάλης Παπαδάκος
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...