Νίκες 4άδας για Βασιλεία, Γιούβε, Μπενφίκα! (vds)

Ξεκάθαρα φαβορί προέκυψαν στους τρεις από τους τέσσερις προημιτελικούς του Europa League με την Βασιλεία να πανηγυρίζει τεράστια νίκη επί της Βαλένθια με 3-0 και την Ελβετία να απειλεί πλέον την Ελλάδα, που όπως όλα δείχνουν θα χάσει την 12η θέση!

Με το... ενάμισι πόδι στους «4» Γιουβέντους και Μπενφίκα που νίκησαν με 1-0 Λιόν και Αλκμάαρ εκτός έδρας, αντίστοιχα, ενώ η Πόρτο έκανε το πρώτο βήμα επικρατώντας με 1-0 της Σεβίλλης στο «Ντραγκάο».

Πάρτι της Βασιλείας!
Η Βασιλεία διέσυρε τη Βαλένθια στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Σεντ Γιάκομπ Παρκ» με 3-0 κι έβαλε τις βάσεις για μια οδυνηρή πρόκριση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που χάνει όπως όλα δείχνουν την 12η θέση στην κατάταξη της UEFA! Αξίζει να σημειωθεί πως αν η Βασιλεία πάει στους «4» της διοργάνωσης θα το έχει καταφέρει για δεύτερη διαδοχική χρονιά...
Οι Ελβετοί ήταν ανώτεροι και θα μπορούσαν να πάρουν από νωρίς προβάδισμα και αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε μαρς πέναλτι κι αποβολή στον Νταβίντ Ντεγκέν στο 10ο λεπτό.
Η αδικία ωστόσο, αποκαταστάθηκε με τον Ντελγκάδο να σημειώνει το πρώτο γκολ του στο Europa στο 35' με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής και να ανοίγει το σκορ.
Στο 38' ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στο κέντρο της άμυνας των «νυχτερίδων» κάνοντας το 2-0.
Η Βαλένθια έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει στο 90', με τον Κεϊτά να σουτάρει πάνω στον αντίπαλο κίπερ από τα δυο μέτρα! Και τελικά το πλήρωσε στο 90+1' με τον Στόκερ να κάνει με υποδειγματική λόμπα στην κόντρα το 3-0!
.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ
Προβάδισμα πρόκρισης για την Μπενφίκα
Η Μπενφίκα νίκησε με 1-0 την Αλκμάαρ στην Ολλανδία και οδεύει ολοταχώς για την ημιτελική φάση του Europa League! Οι «αετοί» της Λισσαβώνας απέκτησαν σαφές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού του «Λουζ», χάρη στο πολύ ωραίο γκολ που σημείωσε ο Σάλβιο στο 48ο λεπτό.
Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα έπειτα από τραγικό λάθος της άμυνας των Ολλανδών, όμως ο Καρντόσο νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Εστεμπάν. Ο Σάλβιο ωστόσο, καραδοκούσε και με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα από το ύψος της περιοχής διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Οι γηπεδούχοι είχαν ένα καλό διάστημα στο ξεκίνημα που πίεσαν τους Πορτογάλους, όμως ο Αρτούρ πραγματοποίησε δυο σωτήριες επεμβάσεις στο πρώτο 20λεπτο και κράτησε ανέπαφη την εστία του.
..
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



Γιούβε για 4άδα!
Η Γιουβέντους χωρίς να... βγάλει μάτια απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης επικρατώντας της Λιόν στο «Ζερλάν» με 1-0 στο πρώτο ματς μεταξύ των δυο ομάδων για τους «8» του θεσμού.
Ο,τι δεν κατάφεραν να κάνουν οι Κάρλος Τέβες και Πολ Πογκμπα, που σπατάλησαν ευκαιρίες και ειδικά ο Αργεντινός στο 5' και στο 29' το κατάφερε ο Λεονάρντο Μπονούτσι στο 85'!
Ο στόπερ της «μεγάλης κυρίας» βρέθηκε στην περιοχή των Γάλλων κι έπειτα από φάση διαρκείας σκόραρε από κοντά στέλνοντας τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Λόπες με δυνατό σουτ!
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ
..

«Βλέπει» ημιτελικό η Πόρτο!
Η Πόρτο ήταν ανώτερη από τη Σεβίλλη κι έφτασε δικαίως στη νίκη με 1-0, που της δίνει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας (10/4).
Οι «δράκοι» ευτύχησαν να βρουν δίχτυα στο 31', όταν κέρδισαν φάουλ το οποίο εκτελέστηκε με γρήγορη πάσα στον Κουαρέσμα, ο οποίος κινήθηκε από αριστερά έβγαλε ωραία σέντρα με εξωτερικό φάλτσο και ο Μανγκαλά με τρομερή κεφαλιά έκανε το 1-0.
Στο 38'ο Μπέτο πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση σε σουτάρα του Κουαρέσμα, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 90+2', ενώ δοκάρι είχε και ο Ντεφούρ σε προσπάθεια στο φινάλε του ημιχρόνου!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ
Tα αποτελέσματα:
Λιόν - Γιουβέντους 0-1 (85' Μπονούτσι)
Πόρτο - Σεβίλλη 1-0 (31' Μανγκαλά)
Αλκμααρ - Μπενφίκα 0-1 (48' Σάλβιο)
Βασιλεία - Βαλένθια 3-0 (34', 38' Ντελγκάδο, 90+2' Στόκερ)
Επιμέλεια: Μιχάλης Παπαδάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...