ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κόρινθος: Ένας 52χρονος πίσω από 22 υποθέσεις απάτης


Στην εξιχνίαση είκοσι δυο υποθέσεων απάτης σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν σε διάφορα μέρη της Πελοποννήσου και της Αττικής προχώρησε η ασφάλεια Κορίνθου. Κατηγορούμενος είναι ένας 52χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε η μεθοδολογία δράσης του 52χρονου, ο οποίος παρουσιαζόταν ως νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας και δήθεν διαχειριζόταν τα οικονομικά της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ οι δραστηριότητες της εταιρείας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, επεκτείνονταν και σε άλλους τομείς της αγοράς, όπως οι επενδύσεις ακινήτων, οι χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, η ανάληψη χορήγησης δανείων σε ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και η εύρεση εργασίας σε ανέργους.
Με την ιδιότητα του αυτή, σε ορισμένες περιπτώσεις, προσέγγιζε ιερείς και τοπικούς παράγοντες, είτε αυτοπροσώπως είτε με επιστολές, υποσχόμενος δωρεές προς αποπεράτωση έργων και οικοδομικών εργασιών, καταφέρνοντας να τους αποσπά μελέτες έργων.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιούσε τις μελέτες για να εξαπατά διάφορους τεχνίτες, προφασιζόμενος την ανάληψη από αυτούς των απαιτούμενων τεχνικών εργασιών, ανάλογα με την ειδικότητά τους και τους έπειθε να του δίνουν διάφορα χρηματικά ποσά, ως εγγυήσεις και έξοδα ανάληψης.
Επιπλέον, σε άλλες περιπτώσεις, αποσπούσε από πολίτες χρηματικά ποσά, εμφανιζόμενος ως διαμεσολαβητής στην αγορά ακινήτων, στη σύναψη εργασίας και στην ανεύρεση εργασίας σε ανέργους.
Από την αστυνομική διερεύνηση, προέκυψε ότι ο 52χρονος, από τα μέσα Αυγούστου του 2010, έως τις αρχές Δεκεμβρίου του 2013, είχε διαπράξει είκοσι δύο απάτες, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Αρκαδίας και της Αττικής.
Συνολικά από τη δράση του, είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που αγγίζει τις 48.000 ευρώ, ενώ κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα, τα οποία σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητά του.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...