Δείτε τη Μέρκελ, τον Πούτιν και τον Μπερλουσκόνι δια χειρός Τζορτζ Μπους

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσίασε την πρώτη του ζωγραφική έκθεση με τα πορτρέτα 23 πολιτικών  - Αιχμηρά τα πρώτα σχόλια των κριτικών
Την πρώτη του ζωγραφική έκθεση παρουσίασε την Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ο οποίος επέλεξε ως θέμα τα πορτρέτα συνολικά 24 παγκόσμιων ηγετών.


Ανάμεσα στα πορτρέτα που εκτίθενται στην Προεδρική Βιβλιοθήκη Τζορτζ Μπους στο Ντάλας, στο Τέξας των ΗΠΑ στην έκθεση με τίτλο: «Η τέχνη της ηγεσίας: Η προσωπική διπλωματία ενός προέδρου», βρίσκονται αυτά της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, των πρώην προέδρων της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και Ζακ Σιράκ, του βρετανού πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι, του Τσέχου Βάτσλαβ Χάβελ, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του Εχούντ Ολμέρτ και του Δαλάι Λάμα.

Από την έκθεση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το πορτρέτο του πατέρα του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου καθώς και μια αυτοπροσωπογραφία του.







Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κόρη του Τζένα Μπους Χέιγκερ, η οποία εργάζεται ως δημοσιογράφος στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος αναφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπλερ ως έναν «έναν σοβαρό άνθρωπο και αξιόπιστο φίλο».

Αντίθετα για τον Πούτιν είπε ότι «γίνεται ολοένα και πιο νευρικός. Θεωρεί τις ΗΠΑ εχθρό και τον κόσμο ένα μέρος όπου οι ΗΠΑ κερδίζουν και η Ρωσία χάνει ή το αντίθετο. Προσπάθησα να τον κάνω να εγκαταλείψει αυτή την άποψη».

Αναφερόμενος, δε, στο πορτρέτο του Δαλάι Λάμα ανέφερε ότι «τον ζωγράφισα όσο πιο γλικά μπορούσα».




,




Όπως αποκάλυψε, απέκτησε το πάθος για τη ζωγραφική αφού διάβασε μια έκθεση για την αγάπη του Ουίστον Τσόρτσιλ για τις τέχνες.

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι δεν είναι κανένας σπουδαίος καλλιτέχνης, άποψη που φαίνεται να συμμερίζονται οι κριτικοί τέχνης που δεν υποδέχθηκαν με τα καλύτερα σχόλια την έκθεση.

«Δεν έχει κανένα φυσικό ταλέντο, εκτός από το πάθος να ζωγραφίζει» έγραψε ο κριτικός τέχνης του New York Magazine ενώ για «τα έργα τέχνης του Φόρεστ Γκαμπ» κάνει λόγο αρθρογράφος του Guardian.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...