Μάντσεστερ Σίτι: Πόσα έχασε το Άμπου Ντάμπι από την επένδυση

Τα κέρδη ανήλθαν στα 23,376 εκατ. λίρες αλλά οι ζημίες από το κόστος των μεταγραφών είναι συνολικά 51,621 εκατ. λίρες
Λειτουργικά κέρδη 23,376 εκατ. λίρες παρουσίασε η μεγάλη επένδυση του Άμπου Ντάμπι στο αγγλικό ποδόσφαιρο που έγινε στην έτερη μεγάλη ομάδα του Μάντσεστερ, τη Σίτι, για την περίοδο 2012-2013.

Το αποτέλεσμα αυτό μετατρέπεται σε ζημιές εάν συνυπολογιστεί και το κόστος των μεταγραφών οπότε γίνεται αρνητικό κατά 51,621 εκατ. λίρες.

Το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 435, 262 εκατ. λίρες και τα συνολικά assets αφαιρουμένων των υποχρεώσεων σε 542,080 εκατ. λίρες.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών ανήλθε σε 271 εκατ. λίρες με επιπρόσθετα 47,728 εκατ. λίρες από λοιπά έσοδα. Τα συνολικά έξοδα όπως καταγράφονται στο annual report της εταιρείας που ανήκει στο Άμπου Ντάμπι ανήλθαν σε 288,484 εκατ. λίρες.

Όπως φαίνεται δεν είναι εύκολο για μια επένδυση στο χώρο του spots business να καταστεί γρήγορα κερδοφόρα ακόμα κι αν γίνεται από ένα πολύ ισχυρό επενδυτικό φορέα σε μια πολύ οργανωμένη και αποτελεσματική αγορά όπως αυτή του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το σημαντικό στοιχείο είναι πόσο αξίζει σύμφωνα με τις αποτιμήσεις η νέα Σίτι που έχουν φτιάξει οι Άραβες που ένας πρόχειρος υπολογισμός φέρνει τα συνολικά της περιουσιακά στοιχεία 542 εκατ. λίρες.

Την ίδια ώρα έχουν «φαγωθεί» ίδια κεφάλαια ύψους 600 εκατ. λιρών.

Βέβαια δεν έχει συνυπολιγιστεί προφανώς σε αυτές τις καταγραφές η ωφέλεια που μπορεί να έχει η αεροπορική εταιρεία ETΙHAD του Άμπου Ντάμπι από την συνεχή διαφημιστική καμπάνια διαμέσου του αθλητικού φορέα.



Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...