Γαλλικά ΜΜΕ: Γιατί βλέπουν ως «μάννα εξ ουρανού» την υπουργοποίηση της Σεγκολέν

Τρίβουν τα χέρια τους οι αρχισυντάκτες περιοδικών και εφημερίδων από χτες - «Όταν δύο πολιτικοί έχουν ερωτικό παρελθόν και θα πρέπει να συνεργαστούν, αυτό είναι μειονέκτημα ή πλεονέκτημα;" αναρωτιέται η "Le Figaro"
Η υπουργοποίηση της πρώην ερωμένης του Ολάντ είναι το... μάννα εξ ουρανού για τα γαλλικά ΜΜΕ, σύμφωνα με το περιοδικό "Closer" που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, από χτες οι αρχισυντάκτες περιοδικών και εφημερίδων τρίβουν τα χέρια τους καθώς θα έχουν πολλά να γράψουν .

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα "Le Figaro" προσπαθεί να σκιαγραφήσει το πλαίσιο της επαγγελματικής συγκατοίκησης ενός πρώην ζευγαριού, πως δηλαδή ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, θα συνεργαστεί με την επί σχεδόν 30 χρόνια πρώην ερωμένη του, στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Όταν δύο πολιτικοί έχουν ερωτικό παρελθόν και θα πρέπει να συνεργαστούν, αυτό είναι μειονέκτημα ή πλεονέκτημα;", αναρωτιέται η γαλλική εφημερίδα.

"Είναι ένας συνεχής αγώνας ελέγχου των συναισθημάτων όποιων κι αν είναι αυτών: ζήλιας, πόθου ή ακόμα και ανταγωνισμού που θα πρέπει όμως να τα εμποδίσουν και οι δύο προκειμένου να μην αναδυθούν στην επιφάνεια καθώς επίσης και για να κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη", υπογραμμίζει η "Le Figaro".

Για τη "Liberation" και τη "Le Monde", η Σεγκολέν Ρουαγιάλ που υπήρξε αποτελεσματική και δημοφιλής πρόεδρος της περιοχής Πουατού-Σαράντ τα τελευταία δέκα χρόνια, θα πρέπει να αποχωρήσει από το αξίωμα για να ασχοληθεί πλήρως με το υπερυπουργείο Οικολογίας και Ενέργειας που ανέλαβε στην κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς.

Την ίδια ώρα, η "Le Parisien" επισημαίνει ότι, η χτεσινή πρώτη συνέντευξη του νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας, καθήλωσε τους πολίτες μπροστά στην οθόνη . Πάνω από επτά εκατομμύρια Γάλλοι παρακολούθησαν τον Μανουέλ Βαλς στο κανάλι TF1, ο οποίος δήλωσε ότι, η κυβέρνησή του φέρει την  σφραγίδα Ολάντ κι ότι, το γεγονός ότι γεγονός ότι ανέλαβε την πρωθυπουργία, δεν σημαίνει ρήξη με τον προκάτοχό του, Ζαν Μαρκ Ερό, αλλά συνέχεια του έργου του.

Από την πλευρά του, το ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων, Φρανσουά ντε Ράγκμπι, σχολιάζοντας  επικριτικά την σύνθεση της νέας κυβέρνησης, τόνισε ότι "επέστρεψαν στα υπουργεία οι παλιές  καραβάνες κι ότι ο μόνος που απουσιάζει είναι ο Ντομινίκ Στρος Καν...".
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...