Το Skoda Citigo με δύο θέσεις και χωρίς οροφή! -Το πρώτοτυπο μοντέλο θα κάνει πρεμιέρα τον Μάιο στην Αυστρία

Η φαντασία και η θέληση δε γνωρίζουν όρια στο χώρο της αυτοκίνησης, όπως αποδεικνύουν 16 φοιτητές της σχολής μηχανολογίας της Skoda. Ετοιμάζουν ένα μίνι διθέσιο ανοικτό μοντέλο, το οποίο βασίζεται στο Citigo και θα το παρουσιάσουν στα τέλη Μαϊου στο ετήσιο GTI Meeting.
Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις βελτιωμένων αυτοκινήτων, που διεξάγεται δίπλα στη λίμνη Worthersee της Αυστρίας.

Με την υποστήριξη του επικεφαλής σχεδιαστή της Skoda, Jozef Kaban, και της ομάδας του, οι 16 φοιτητές – 14 άνδρες και 2 γυναίκες – βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση του project, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Το διθέσιο cabrio ονομάζεται CitiJet θα είναι βαμμένο σε μπλε και λευκό και θα φέρει 16άρες sport ζάντες. Η πίσω αεροτομή θα είναι χειροποίητη,ενώ θα τοποθετηθεί και εξάτμιση με διπλή απόληξη.
Ο κινητήρας πάντως δε συνάδει με το όλο project, καθώς η Skoda δεν τοποθέτησε κάποιο ισχυρό σύνολο αλλά τον ατμοσφαιρικό του 1 lt. και των 75 PS. Το εσωτερικό θα βασίζεται στην έκδοση Sport του Citigo, με δερμάτινες επενδύσεις σε τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων και χειρόφρενο, διχρωμία κόκκινου-λευκού στον πίνακα οργάνων και ηχοσύστημα ισχύος 300 watt.
Η σχολή μηχανολογίας της Skoda περιλαμβάνει 13 εκπαιδευτικά προγράμματα, με 3ετή ή 4ετή διάρκεια. Τα πλέον δημοφιλή είναι αυτά των μηχανικών και των ηλεκτρολόγων. Οι εγγραφές το 2013 ανήλθαν στις 280. Δεν υπάρχουν δίδακτρα και όσοι αποφοιτήσουν με επιτυχία δέχονται πρόταση απασχόλησης στην τσέχικη μάρκα. πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...