Τεχνολογία-Sony: Διευκρινίσεις για το πρόβλημα με τα «φλεγόμενα» VAIO Fit

Aπό τη Sony Ελλάς τονίζεται ότι το συγκεκριμένο μοντέλο φορητού υπολογιστή δεν έχει εισαχθεί στην ελληνική αγορά
Συμπληρωματική επιστολή σχετικά με την παράκληση διακοπής χρήσης του φορητού υπολογιστή VAIO Fit 11A και την εφαρμογή προγράμματος επισκευής ή αντικατάστασής του δημοσιοποίησε η Sony, ενώ από τη Sony Ελλάς διευκρινίζεται ότι το συγκεκριμένο μοντέλο φορητού υπολογιστή δεν έχει εισαχθεί στην ελληνική αγορά. Εντούτοις, η σχετική ενημέρωση γίνεται για την περίπτωση που κάποιος τον έχει προμηθευτεί από άλλη χώρα.

Στην επιστολή της η Sony αναφέρει:


«Στις 11 Απριλίου 2014, η Sony πληροφόρησε τους πελάτες της με μια ανακοίνωση με τίτλο "Παράκληση διακοπής χρήσης του φορητού υπολογιστή VAIO Fit 11A" (Request to Stop Using VAIO Fit 11A Personal Computer) ότι κάποιες από τις εσωτερικές και μη αποσπώμενες μπαταρίες, που παρέχονται από τρίτο προμηθευτή και περιλαμβάνονται στους φορητούς υπολογιστές Sony VAIO Fit 11A, ενδέχεται να υπερθερμανθούν. Αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια να καεί μερικώς το περίβλημα του υπολογιστή. Δεδομένου ότι η ασφάλειά σας είναι η βασική μας έγνοια ζητούμε και πάλι από τους πελάτες που έχουν στην κατοχή τους ένα ή περισσότερα μοντέλα φορητών υπολογιστών VAIO Fit 11A, τα οποία αναφέρονται παρακάτω, να διακόψουν άμεσα τη χρήση τους, να τους κλείσουν και να τους αποσυνδέσουν από το ρεύμα. Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι σκοπεύουμε να ταυτοποιήσουμε τους φορητούς υπολογιστές VAIO Fit11A, που επηρεάζονται από αυτό, μέσω των σειριακών τους αριθμών και να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα είτε επισκευής, είτε αντικατάστασής τους, χωρίς καμία χρέωση.
Από όταν ξεκίνησαν οι πωλήσεις αυτών των υπολογιστών, τον Φεβρουάριο του 2014, μας γνωστοποιήθηκαν τέσσερα περιστατικά, παγκοσμίως, στα οποία το περίβλημα του υπολογιστή κάηκε. Δεν έχουν αναφερθεί τέτοια περιστατικά στην Ευρώπη.

Η Sony, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 11ης Απριλίου, προγραμματίζει δωρεάν επισκευές και θα συνεργαστεί με τον προμηθευτή, ώστε να αρχίσουν να αντικαθίστανται οι μπαταρίες, που κατασκευάστηκαν από το τρίτο μέρος, από τα μέσα Μαΐου. Στην περίπτωση που ένας πελάτης έχει στην κατοχή του ένα ή περισσότερα από τα μοντέλα που αναφέρονται παρακάτω, μπορεί να επικοινωνήσει με τη γραμμή βοηθείας και η Sony θα φροντίσει να παραλάβει το φορητό υπολογιστή του με μια υπηρεσία παραλαβής-παράδοσης. Η Sony πρόκειται να επικοινωνήσει με τους πελάτες, οι οποίοι έχουν ήδη εγγραφεί στο πρόγραμμα επισκευής, ώστε να ορίσουν μια ημερομηνία παραλαβής που θα τους εξυπηρετεί.

Οσοι πελάτες δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επισκευής που αναφέρεται πιο πάνω, μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμμή βοηθείας, ώστε να συζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις.

Εμείς στη Sony εξακολουθούμε να τηρούμε τη δέσμευσή μας στην ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων μας και ζητούμε ειλικρινά συγνώμη από τους πελάτες μας για την όποια ταλαιπωρία τους υποβάλαμε».

Τα μοντέλα που επηρεάζονται:

SVF11N16CTB
SVF11N1L2RP
SVF11N1A4E
SVF11N1L2RS
SVF11N1C5E
SVF11N1M2ES
SVF11N1L2EB
SVF11N1S2EB
SVF11N1L2EP
SVF11N1S2ES
SVF11N1L2ES
SVF11N1S2RS
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...