Στο Φάληρο το 8ο Διεθνές Συνέδριο Τατουάζ: Από το περιθώριο, στα μουσεία, τη διαφήμιση και τους celebrities

Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις - Ποιοι διάσημοι επέλεξαν να σημαδέψουν το κορμί τους - Δείτε σε αργή κίνηση πως γίνεται ένα tattoo
Βελόνες, χρώματα, σχέδια, φαντασία και πολλούς διάσημους γέμισε τις τελευταίες ημέρες το κλειστό Tae Kwo Do του Φαλήρου στο οποίο φιλοξενήθηκε το 8ο διεθνές Συνέδριο τατουάζ. Επι ελληνικού εδάφους παρουσιάστηκαν οι διεθνείς τάσεις αλλά και η απίστευτη καλλιτεχνική δεξιότητα στην δημιουργία πάνω στο ανθρώπινο σώμα – και είδαμε ότι οι Έλληνες τα λατρεύουν.


Μόλις δύο δεκαετίες πριν, τατουάζ είχαν οι φυλακισμένοι και οι ναύτες, όπως έλεγαν και οι παλιοί, αλλά πλέον η τέχνη της δερματοστιξίας όπως είναι η ελληνική ορολογία για τη λέξη tattoo είναι πάρα πολύ της μόδας. Μέχρι και το μουσείο Quai De Branly του Παρισιού αφιερώνει αυτή τη στιγμή τεράστια έκθεση για την τέχνη του τατουάζ. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, η μόδα των τατουάζ αφορούσε μόνο περιθωριακούς κύκλους, και είχε παραμείνει ένα underground κίνημα μέχρι που φτάσαμε στην υπερ-έκθεση των μέσων ενημέρωσης και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Σήμερα η διαφήμιση και η μόδα «κλέβουν» τους ιδιαίτερους κώδικες του και δημιουργεί ένα tattoo trend άνευ προηγουμένου. Η πραγματικότητα όμως είναι πως το τατουάζ είναι όσο παλιός είναι ο άνθρωπος με αρχαίες φυλές να το χρησιμοποιούν για στολισμό, κύρος και άλλα.

Αυτό επιβεβαίωσε και το 8ο Διεθνές Συνέδριο, στο οποίο έδωσαν το «παρών» όλοι όσοι ήθελαν να κάνουν τατουάζ και να μάθουν για την τέχνη της δερμοστιξίας. Στον ίδιο χώρο εκατοντάδες επαγγελματίες tattoo artists «χτύπησαν» τατουάζ επί τόπου, επιδεικνύοντας τα ιδιαίτερα ταλέντα τους. Και η φαντασία ήταν ανεξάντλητη: από τεράστια μανίκια με τον Robert De Niro στον Ταξιτζή, μέχρι περίπλοκα ασιατικά σχέδια με δράκους και λουλούδια, αλλά και μικρά τατουάζ που είναι και από τα πιο χαριτωμένα.



Στις δυτικές κοινωνίες του σήμερα τα τατουάζ αποτελούν ένα στολίδι που εν έτει 2014, είναι κοινωνικά αποδεκτό από όλους. Φυσικά οι διεθνείς και εγχώριοι celebrities είναι αυτοί που έκαναν τα τατουάζ κοινωνικώς αποδεκτά. Από την Άννα Βίσση και την Τζένη Μπαλατσινού μέχρι την Angelina Jolie (από τις πρώτες που τα επιδείκνυαν) και τον David Beckham που έχει γεμίσει τα χέρια του το τατουάζ είναι hot.



Τα πιο δηλοφιλή τατουάζ είναι στα χέρια και τα πόδια αν και τελευταία είναι πολλές οι γυναίκες που προτιμούν τατουάζ στα πλευρά, αλλά και στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, λίγο πριν τα... όρια του μαγιό.



Τα πουλάκια που σχεδίασε λίγο πάνω από τα οπίσθια της Kate Moss ο ζωγράφος Lucien Freud που στοιχίζουν περίπου 500,00 ευρώ ως έργο τέχνης (αλλά θα έπρεπε να αφαιρεθούν από το σώμα της Moss για να πουληθούν) μέχρι το cartoon τίγρη στο μέσα μέρος του κάτω χείλους, στο στόμα της Miley Cyrus.



Ένα είναι σίγουρο... η πολυμορφία στα σχέδια επιβάλλεται, μπορεί να δείτε ακόμα και τα πιο τρελά σχέδια, αλλά όπως αναφέρει και το βρετανικό Elle σε πρόσφατο αφιέρωμα του για τα τατουάζ «όσοι κάνατε tribal tattoos... είστε λίγο ντεμοντέ».



Δείτε εικόνες με τους σταρς και τα τατουάζ τους εδώ καθώς και ιδέες για τατουάζ από όλο τον κόσμο. (Κάποιες φωτογραφίες είναι από το διάσημο tattoo parlour Bang Bang της Νέας Υόρκης).
  <span itemprop="name" content="tattoo"></span> <span itemprop="description" content=""></span> <span itemprop="duration" content="170"></span> <span itemprop="thumbnail" content="http://pthemavodp.edgesuite.net/p/787781/sp/78778100/thumbnail/entry_id/1_3kmg9zgo/version/100000/acv/101"></span> <span itemprop="width" content="640"></span> <span itemprop="height" content="480"></span>













































pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...