Λέσχη Bilderberg: Οι δυνατοί όλης της γης «συνωμοτούν» Από την Πέμπτη στη Στοκχόλμη γιαι τα 60 της χρόνια! 3 Έλληνες ανάμεσα στην ελίτ του κόσμου

Οι δυνατοί του κόσμου βρίσκονται από την Πέμπτη στη Στοκχόλμη προκειμένου να συμμετάσχουν στην ετήσια συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η οποία φέτος γιορτάζει τα εξηκοστά της γενέθλια. Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι ανά τον κόσμο συνωμοσιολόγοι θα χαμογελάσουν όταν μάθουν ότι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν συγκαταλέγεται και το «κατά πόσον υπάρχει ιδιωτικότητα του βίου».

Ενδέχεται, μάλιστα, να γελάσουν περισσότερο όταν μάθουν ότι ανάμεσα σε αυτούς που θα παραβρεθούν και θα συζητήσουν το θέμα είναι ο Κιθ Αλεξάντερ, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που βρέθηκε σε δεινή θέση μετά τις αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν για τις παρακολουθήσεις, αλλά και ο σερ Τζον Σάουερς, επικεφαλής της βρετανικής ΜΙ-6 (υπηρεσία εξωτερικής αντικατασκοπείας), όπως, εξάλλου, και ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Eρικ Σμιντ.

Στη φετινή συνάντηση η ελληνική παρουσία είναι τριπλή. Μεταξύ των συνέδρων απ' όλο το διεθνές κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό φάσμα είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος της οργάνωσης ActionAid Hellas, ο Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής), καθώς και ο Γιώργος Ζανιάς, πρόεδρος του συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, που διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Πικραμμένου.

Η αλήθεια είναι ότι οι διοργανωτές της φετινής συνάντησης, που ξεκίνησε χθες, έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η διαδικασία να χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια, δημοσιεύοντας τη λίστα των πρωθυπουργών, στελεχών και στρατιωτικών αρχηγών που επρόκειτο να παραστούν, όπως, παραδείγματος χάριν, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν, αλλά και ο παλαίμαχος ειδικός στα θέματα εξωτερικής πολιτικής Χένρι Κίσινγκερ, αλλά και η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η Βεατρίκη της Ολλανδίας, κόρη του ιδρυτή της Λέσχης, πρίγκιπα Μπερνχάρντ. Φυσικά, δεν θα λείψουν οι δισεκατομμυριούχοι που στελεχώνουν επιχειρηματικούς κολοσσούς όπως η Shell, η BP, η Airbus, η HSBC, η Saab, η AXA, η Google και η LinkedIn, ενώ θα συμμετάσχουν και η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ανάμεσα στα θέματα που περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη είναι «Το μέλλον της Δημοκρατίας και η παγίδα της μεσαίας τάξης», «Η νέα αρχιτεκτονική της Μέσης Ανατολής» αλλά και η Ουκρανία.

Η κρυψίνοια που χαρακτηρίζει ολόκληρη τη διαδικασία αυτών των συναντήσεων έχει κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι εκεί λαμβάνονται αποφάσεις που διαμορφώνουν τις πολιτικές που ακολουθούνται σε όλον τον κόσμο ερήμην των δημοκρατικών θεσμών. Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι σε μια τέτοια μυστική συνάντηση, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, «γεννήθηκε» και το ευρώ.

Το ξενοδοχείο «Μάριοτ» της Στοκχόλμης, όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση, έχει μεταβληθεί σε απόρθητο φρούριο και περικλείεται, πλέον, μέσα σε ένα δαχτυλίδι από συρματοπλέγματα ασφαλείας ύψους τριών μέτρων. Ηδη δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να πάρουν συνέντευξη από τους διοργανωτές της συνάντησης στο μπαρ του ξενοδοχείου.

Βέβαια, ο όμιλος Μπίλντερμπεργκ υποστηρίζει ότι η συνάντηση δεν έχει καμία «επιθυμητή κατάληξη». Είναι, ωστόσο, βέβαιο ότι για τους προέδρους των τραπεζών, των κολοσσών της βιομηχανίας όπλων και των πετρελαϊκών γιγάντων πάντα υπάρχει μια επιθυμητή κατάληξη. Σίγουρα οι μέτοχοι της Shell, παραδείγματος χάριν, πιστεύουν ότι υπάρχει επιθυμητή κατάληξη της συνάντησης του προέδρου της εταιρείας με πολιτικούς και όσους αποφασίζουν για τη χάραξη των πολιτικών που διέπουν την αγορά των πετρελαιοειδών.

Επίσης, στη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ συμμετέχουν και μέλη των περίφημων ομάδων άσκησης πίεσης, των διαφόρων λόμπι που έχουν μια θαυμάσια ευκαιρία να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν με τους αρμόδιους.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...