Βενιζέλος: Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι χυδαία

«Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, η συμπεριφορά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του κ. Καμμένου, είναι μια συμπεριφορά η οποία είναι χυδαία, υβριστική, απαξιωτική, συκοφαντική εναντίον μας και εναντίον και των θεσμών», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του στον «ΣΚΑΙ» ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι έγινε η «μια αναγκαία, δύσκολη επιλογή, η καλύτερη για τον τόπο» και ότι «οι Έλληνες ποτέ δεν έμαθαν και ποτέ δεν θα μάθουν τι είναι αυτό που γλιτώσαμε ως χώρα», διαμηνύοντας ότι «δεν υπήρχε άλλη λύση». «Η άλλη λύση ήταν η απόλυτη κατάρρευση, η ασύντακτη χρεοκοπία, η διάλυση η οικονομική, η κοινωνική και η πολιτική της χώρας. Η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, η κατάρρευση του παραγωγικού ιστού», και αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα έκανε λόγο για τη λογική της μπλόφας.
«Ο κ. Τσίπρας κουνάει το χέρι, απειλεί, εκβιάζει, χυδαιολογεί, δημιουργεί συνθήκες συμβολικού εμφυλίου πολέμου. Διώχνει τους επενδυτές, απειλεί κάθε επενδυτή που θέλει να δώσει δουλειά σε Έλληνες ανέργους», σημείωσε, ενώ τον κατηγόρησε ότι «δεν ξέρει τι συμβαίνει στην Ευρώπη» και «τι δυνατότητες έχει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπροστά στον Γάλλο Πρόεδρο και τη Γερμανίδα Καγκελάριο».

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή και τα ποσοστά της, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «δεν θεωρώ ότι το 16% του κ. Κασιδιάρη στο Δήμο της Αθήνας είναι χρυσαυγίτες των βουλευτικών εκλογών. Αλλά το χέρι τους πήγε και ψήφισε ένα ψηφοδέλτιο τέτοιο. Αυτό πρέπει να μας ανησυχεί, γιατί σημαίνει έλλειψη δημοκρατικών αντανακλαστικών».
«Το φλερτ τώρα, το άμεσο ή έμμεσο φλερτ με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ή των δημοτικών ή περιφερειακών παρατάξεών της, τύπου Κασιδιάρη-Παναγιώταρου, είναι μια πράξη απεχθής. Το να πείσεις έναν πολίτη ότι πρέπει να αλλάξει άποψη, είναι δημοκρατικό καθήκον. Αλλιώς είναι σαν να λέμε ότι δεν θα κατέβουν ποτέ τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής», πρόσθεσε και σημείωσε ότι κάνει λάθος ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του «όταν φλερτάρουν άμεσα ή έμμεσα με την ηγεσία την πολιτική, ή την αυτοδιοικητική του χώρου της Χρυσής Αυγής».
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η πρώτη προτεραιότητα, στις 26 Μαΐου «είναι να ενώσουμε το έθνος και την κοινωνία, που είναι διχασμένη σε λάθος βάση. Στο δήθεν δίπολο "μνημόνιο-αντιμνημόνιο", δηλαδή στις πλάτες της δικής μας υπευθυνότητας έγινε αυτό το φεστιβάλ δημαγωγίας, λαϊκισμού, ανευθυνότητας από την ετερόκλητη αντιπολίτευση. Δηλαδή από τον κ. Τσίπρα μέχρι τον κ. Καμμένο, ριζοσπάστες, εθνικιστές, συνωμοσιολόγοι και από πίσω αυτόκλητοι οι χρυσαυγίτες με τις ιαχές τους».Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...