ΠολιτισμοΣ Μαρόκο: Τα «Μαγικά Χαλιά» του Μιγκέλ Σεβαλιέ

Η μεταμόρφωση του ναού της Sacre-Coeur στην Καζαμπλάνκα από τον Μιγκέλ Σεβαλιέ – Τα «Μαγικά Χαλιά 2014», μία διαδραστική «εγκατάσταση» εικονικής πραγματικότητας.
Εμπνευσμένη από την αραβική παράδοση και κυρίως, από τα μωσαϊκά και τις ταπισερί, η διαδραστική «εγκατάσταση» εικονικής πραγματικότητας με τίτλο «Μαγικά Χαλιά 2014» του video artist, Μιγκέλ Σεβαλιέ, μάγεψε τους επισκέπτες.

Όσοι βρέθηκαν στον καθολικό ναό της Sacre – Coeur στην Καζαμπλάνκα, την εβδομάδα 2 – 6 Απριλίου, και «πάτησαν» στα καλειδοσκοπικά «Μαγικά Χαλιά», έζησαν κάτι από τις «Αραβικές Νύχτες».
«Αυτός ο κόσμος των χρωμάτων και των αφηρημένων σχημάτων σε αέναη εναλλαγή, συνοδεία της μουσικής του Μισέλ Ρουντολφί, μοιάζει σαν πτήση με ιπτάμενο χαλί» είπε ο γάλλος καλλιτέχνης, Μιγκέλ Σεβαλιέ.



Ο αποικιακού ρυθμού, με στοιχεία αρ-ντεκό, ναός της Sacre-Coeur, κτίστηκε μεταξύ 1930 και 1952, από τον αρχιτέκτονα Πολ Τουρνόν για τους 40.000 καθολικούς που ζούσαν στην πόλη την εποχή εκείνη, προσδίδοντας στην Καζαμπλάνκα έναν «αέρα» μεγαλείου. Σήμερα, ο ναός φιλοξενεί εκθέσεις και καλλιτεχνικές δράσεις, όπως τα «Μαγικά Χαλιά 2014» του Μιγκέλ Σεβαλιέ, που διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου της Καζαμπλάνκα. ... πηγη βιντεο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...