Ο Γιούνκερ μας καλεί να ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία - Σαμαράς: Τιμούμε το αδούλωτο πνεύμα της Ελλάδας

Έκκληση στους πολίτες της ΕΕ να ψηφίσουν κόμματα που συμμετέχουν στο ΕΛΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη ΝΔ στην Ελλάδα, την CDU στη Γερμανία και το ÖVP στην Αυστρία, απηύθυνε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, υποψήφιος της ευρωπαϊκής δεξιάς για την προεδρεία της Κομισιόν.


Ο Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της προεκλογικής του καμπάνιας στις Βρυξέλλες, ζήτησε να μην ψηφιστούν ακροδεξιά και εξτρεμιστικά κόμματα.

«Η ψήφος σε εξτρεμιστικά κόμματα σημαίνει στην καλύτερη των περιπτώσεων άδεια έδρανα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» είπε και πρόσθεσε «ψηφίστε, αλλά μην ψηφίσετε εξτρεμιστές, ξενόφοβους και φασίστες, οι οποίοι δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν στην Ευρώπη. Αν θέλουμε μια Ευρώπη που να λειτουργεί και να εξυπηρετεί τους πολίτες της θα πρέπει να ψηφίσουμε ανθρώπους που θα εργαστούν σκληρά τα επόμενα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που θα υπερασπιστούν τις ευρωπαϊκές αξίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα»,

Συνεχίζοντας ο υποψήφιος του ΕΛΚ, εξέφρασε τη λύπη του (!) για το γεγονός ότι η κρίση χώρισε την Ευρώπη σε Βορρά και Νότο, Ανατολή και Δύση και πρόσθεσε: «Θέλω να ενώσω ξανά την Ευρώπη. Γι΄ αυτό θέλω να γίνω Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γιούνκερ επισκέφθηκε σε διάστημα έξι εβδομάδων 35 ευρωπαϊκές πόλεις σε 18 διαφορετικές χώρες ενώ παραχώρησε 28 συνεντεύξεις Τύπου και 350 συνεντεύξεις.
πηγη
Σαμαράς: Τιμούμε το αδούλωτο πνεύμα της Ελλάδας

 Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, δήλωσε απόψε από τα Χανιά, όπου βρέθηκε για την κεντρική εκδήλωση των 73 χρόνων από τη μάχη της Κρήτης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στον χαιρετισμό του από το ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη μάχη της Κρήτης και τη θυσία του κρητικού λαού συνδέοντας το τότε με το σήμερα. «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους ήρωες που αγωνίστηκαν στη μάχη της Κρήτης τον Μάιο του 1941 για να μεταδώσομε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο για το τι μπορούν να πετύχουν οι Έλληνες, όταν ενωμένοι αγωνίζονται» είπε και απευθύνθηκε σε όλη την Ευρώπη.

«Κάποιοι, το θεώρησαν μάταιο. Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ούτε τρέλα, ούτε μάταιο. Ήταν φυσική έκφραση του αδούλωτου πνεύματος της Ελλάδος. Του απροσκύνητου φρονήματος της Κρήτης που έσωσε την τιμή όλης της Ευρώπης, όταν όλα κατέρρεαν μπροστά στην τυραννία» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η μάχη της Κρήτης απέδειξε ότι το φρόνημα της ελευθερίας είναι ακατάλυτο, είναι γραμμένο στο γονίδιο του λαού και θα το βρίσκουν πάντα μπροστά τους οι επίδοξοι τύραννοι».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σε λίγα χρόνια η Κρήτη μπορεί να γίνει το αναπτυξιακό πρότυπο, που θα αφηγείται γι άλλη μια φορά πώς πετυχαίνουν θαύματα οι Έλληνες. Πιστεύω σε αυτό το θαύμα. Γιατί όλα όσα γίνονται μέχρι τώρα, για πολλούς ήταν απίστευτα.

Πιστεύω σε αυτό το θαύμα, γιατί πιστεύω σε σας, ειδικά τώρα που αφήνουμε την κρίση πίσω μας, γιατί οι μηχανές της Οικονομίας παίρνουν πάλι μπροστά, γιατί τα χρόνια που ανοίγονται μπροστά μας θα είναι χρόνια ανάπτυξης και ευημερίας. Χρόνια ανασυγκρότησης και προόδου σταθερότητας για τη χώρα και ασφάλειας για τους πολίτες και κανείς δεν μπορεί να μας γυρίσει πίσω. Ο κόσμος εμπιστεύεται ξανά την πατρίδα μας και μην ξεχνάτε ότι τρεις λέξεις ηλεκτρίζουν πάντα τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Φιλότιμο, λευτεριά και δημοκρατία».

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στην επίσκεψή του στην Κρήτη, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...