Champions League: Μια πόλη, δύο ομάδες, ένα τρόπαιο - Στις 21:45 η σέντρα στο Ντα Λουζ - ΡΕΑΛ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ 4-1

H Ρεάλ θέλει να γίνει η μοναδική ομάδα με διψήφιο αριθμό κυπέλλων και η Ατλέτικο θέλει να βγει από τη σκιά της με το πρώτο της τρόπαιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση
Μια πόλη (η Μαδρίτη), δύο ομάδες (Ρεάλ και Ατλέτικο) και ένα τρόπαιο (Champions League) είναι τα στοιχεία που περιγράφουν συνοπτικά την ιστορία του σημερινού τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.


Στις 21:45 (απευθείας μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤ) στη σέντρα του γηπέδου Ντα Λουζ στην Πορτογαλία θα βρεθούν αντιμετώπες ίσως οι δύο καλύτερες ομάδες της φετινής διοργάνωσης.

Ατλέτικο και Ρεάλ θέλουν - η κάθε μια για τους δικούς της λόγους - να γράψουν ιστορία. Οι ροχιμπλάνκος θέλουν διακαώς να κατακτήσουν το πρώτο τους Champions League αλλα κυρίως να ξεφύγουν από τη σκιά της μεγάλης συμπολίτισσας. Από την πλευρά τους οι μερένχες θέλουν να γίνουν η πρώτη ομάδα που φτάνει το διψήφιο αριθμό τίτλων (έχει 9 κύπελλα Πρωταθλητριών) στη διοργάνωση.

Αγωνιστικά ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος εμφανίστηκε τελείως χαλαρός και απαλλαγμένος από το άγχος στη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό, θα γνωρίζει τελευταία στιγμή αν θα έχει στη διάθεσή του τον Πέπε και τον Μπενζεμά ενώ αντίθετα κανονικά αναμένεται να εμφανιστεί στο χορτάρι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ειδικά για τον πορτογάλο η επιστροφή στο συγκεκριμένο γήπεδο έχει ειδικό βάρος καθώς η τελευταία του επίσκεψη το 2004 είχε συνοδευτεί από κλάματα όταν η Εθνική Πορτογαλίας γνώρισε την ήττα από την Εθνική Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Ντιέγκο Σιμεόνε φαίνεται ότι θα έχει στη διάθεσή του τους Ντιέγκο Κόστα και Αρντά Τουράν καθώς και οι δύο προπονήθηκαν σε φουλ ρυθμούς. Ο αργεντίνος τεχνικός, πάντως, θέλησε να απομακρύνει το μυαλό των παιχτών από μια ενδεχόμενη απουσία των δύο μεγάλων σταρ της ομάδας του, λέγοντας ότι «είναι σημαντικοί παίκτες αλλά είναι μόνο ονόματα, είτε θα παίξουν αυτοί οι δύο είτε θα παίξουν δύο άλλοι που θα ξέρουν ποιοι είναι. Δεν ξέρουμε πως θα παίξει η Ρεάλ, έχουμε δουλέψει για διάφορα ενδεχόμενα και θα προσπαθήσουμε να τους μπλοκάρουμε και να βρούμε τον τρόπο να ελέγξουμε το παιχνίδι».

Με τον Λουίς Αραγονές στη φανέλα η Ατλέτικο

Για πολλά χρόνια ο Λουίς Αραγονές ήταν αφιερωμένος ψυχή τε και σώματι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο άνθρωπος που χάρισε στην Ισπανία το πρώτο της τρόπαιο στο Euro του 2008, είχε πραγματοποιήσει τεράστια καριέρα τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως τεχνικός με τους «ροχιμπλάνκος» και θεωρείται μια από τις πλέον λατρεμένες προσωπικότητες της ομάδας.

Το Φεβρουάριο έφυγε από τη ζωή, έχοντας προλάβει να θαυμάσει την Ατλέτικο διαφόρων περιόδων να κατακτά πρωταθλήματα, Κύπελλα, Σούπερ Καπ Ισπανίας (κάποια από αυτά με τον ίδιο να φορά τη φανέλα της και άλλα κατευθύνοντας την ομάδα από τον πάγκο της), Διηπειρωτικό Κύπελλο (με τον ίδιο ως τεχνικό) αλλά και δύο Europa League και ισάριθμα ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ αργότερα.

Ένα πράγμα δεν πρόλαβε να δει όσο βρισκόταν στη ζωή ο Αραγονές και αυτό είναι ένα τρόπαιο Champions League… Ίσως γι’ αυτό, η διοίκηση των «ροχιμπλάνκος» σεβόμενη την ιστορία της, μεγάλο κομμάτι της οποίας γράφτηκε χάρη σε αυτόν, αποφάσισε να τον συμπεριλάβει με το δικό της τρόπο στην αποστολή του τελικού.

Στις εμφανίσεις που ετοιμάστηκαν ειδικά για τη μητέρα των μαχών κόντρα στη Ρεάλ, θα αναγράφεται στο εσωτερικό μέρος του γιακά το όνομα του ανθρώπου που υπηρέτησε το σύλλογο της Μαδρίτης όσο λίγοι. πηγη

ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ CH. LEAGUE

«Αυτοκίνητο για όλους» το δώρο του Ρονάλντο!

«Αυτοκίνητο για όλους» το δώρο του Ρονάλντο!
Δώρο από ένα αυτοκίνητο σε κάθε φυσιοθεραπευτή και σε κάθε μέλος του προπονητικού τιμ σκοπεύει να πάρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με το μπόνους του από την κατάκτηση του Champions League, σύμφωνα με την «Sun». H Ρεάλ, αντιμετωπίζει σήμερα (24/05) την Ατλέτικο στην Λισσαβώνα, και έχει ως στόχο να κατακτήσει το 10ο Champions League του συλλόγου.
Αυτό σύμφωνα με τον Ρονάλντο είναι πιο σημαντικό από τα χρήματα και έτσι σκοπεύει με τις 926.000 ευρώ που θα πάρει σε περίπτωση κατάκτησης του Champions League, να αγοράσει σε όλο το επιτελείο της Ρεάλ από ένα αυτοκίνητο και αν μείνουν χρήματα να τα δώσει για φιλανθρωπίες.
Αυτά τα αναφέρει η «Sun», η οποία επικαλείται την μαρτυρία, ενός φίλου του Πορτογάλου.
«Ο Κριστιάνο μιλούσε με τους φυσιοθεραπευτές του και είπε ότι το να κερδίσει το Champions League, είναι πιο σημαντικό από τα χρήματα για εκείνον. Τότε ένας από αυτούς του είπε: "Εντάξει τότε, αν κερδίσουμε το Champions League, μπορείς να μοιραστείς το μπόνους σου μαζί μας".
Ο Κριστιάνο συμφώνησε λέγοντας: "ΟΚ, αν κερδίσουμε το Champions League θα χρησιμοποιήσω τα χρήματα για να πάρω ένα αυτοκίνητο σε κάθε έναν από εσάς και ένα σε κάθε μέλος του προπονητικού τιμ".
Αν μείνουν άλλα χρήματα θα τα δώσει στο «Messenger of Peace» (φιλανθρωπική οργάνωση της Ηνωμένων Εθνών)», ήταν τα λόγια του φίλου του Ρονάλντο.
Λίγο πριν το γκαλά για την «Χρυσή Μπάλα», πάντως, είχε γίνει γνωστό πάλι ότι ο Ρονάλντο αν ήταν ο νικητής θα αγόραζε στους φυσιοθεραπευτές της ομάδας από ένα αυτοκίνητο.πηγη

ΑΤΛΕΤΙΚΟ - ΡΕΑΛ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Μια πόλη, δύο ομάδες, τόσο κοντά, τόσο μακριά

Μια πόλη, δύο ομάδες, τόσο κοντά, τόσο μακριά
ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΟΘΑΝΟ
Το άγαλμα της Κυβέλης, παραδοσιακός τόπος πανηγυρισμών της Ρεάλ (στα αριστερά σας), απέχει 500 μέτρα από το σιντριβάνι του Ποσειδώνα (αντίστοιχα στα δεξιά), ο αντίστοιχος... βωμός δεήσεων της Ατλέτικο.
Το «Σαντιάγο Μπερναμπέου», το παλάτι της «βασίλισσας», βρίσκεται 15 χιλιόμετρα μακριά από το «Βιθέντε Καλδερόν», το σπίτι των «Ροχιμπλάνκος». Και κάπου εκεί τελειώνουν αυτά που φέρνουν κοντά τους δύο μονομάχους του τελικού. Γιατί, με μια πιο προσεκτική ματιά, διαπιστώνουμε μόνο διαφορές!
ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ
Ο προϋπολογισμός της Ρεάλ φτάνει τα 520 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτός της Ατλέτικο μόλις μετά βίας τα 120. Οι «Ροχιμπλάνκος» είχαν τον χαμηλότερο προϋπολογισμό της οκτάδας των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να φτάσουν, και μάλιστα αήττητοι, στον αποψινό τελικό.
«Παραμένουμε ζωντανοί κόντρα σε ομάδες με αναπληρωματικούς αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ» ήταν μια από τις χαρακτηριστικές ατάκες των παικτών της Ατλέτικο (Φιλίπε Λουίς εν προκειμένω) για το φετινό τους κατόρθωμα.
Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ρεάλ, αυτή του Γκάρεθ Μπέιλ, έφτασε τα εκατό εκατομμύρια ευρώ (έστω και αν ο Φλορεντίνο Πέρεθ προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο), ενώ αυτή της Ατλέτικο (Ραδαμέλ Φαλκάο), μέχρι τα σαράντα.
Και παραδοσιακά, βεβαίως, η Ρεάλ ήταν η αριστοκρατική ομάδα της Μαδρίτης, ενώ η Ατλέτικο εκπροσωπούσε τη μεσαία, εργατική τάξη. Πατρίκιοι και πληβείοι, πλούσιοι και φτωχοί.
Ο ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ
Πες μου το αστέρι σου να σου πω ποιος είσαι. Η Ρεάλ «καθρεφτίζεται» στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει άψογο μαλλί, αψεγάδιαστο σώμα, κάνει διαφημίσεις για σαμπουάν και «καυτές» φωτογραφήσεις με το σούπερ μόντελ, σύντροφό του, Ιρίνα Σάικ.
Η Ατλέτικο καμαρώνει για τον Ντιέγκο Κόστα, έναν κακομούτσουνο, σκληροτράχηλο Βραζιλιάνο που μεγάλωσε στους δρόμους, που μέχρι τα 16 του δεν είχε παίξει σε κανονική ποδοσφαιρική ομάδα και που έχει παραδεχθεί πως «νόμιζα ότι το να δίνεις αγκωνιές ήταν το φυσιολογικό».
Τι δεν καταλαβαίνεις;
ΚΟΥΠΕΣ: 77-31
Με το φετινό πρωτάθλημα, η Ατλέτικο έπιασε διψήφιο αριθμό, την χρονιά που συμπληρώνει 111 χρόνια ιστορίας. Η Ρεάλ είχε δέκα πρωταθλήματα στο παλμαρέ της όταν έσβησε 62 κεράκια (το 1964)!
Εντάξει, για τις ευρω-κούπες δεν τίθεται καν σύγκριση. Τα εννέα Πρωταθλητριών / Τσάμπιονς Λιγκ ήταν, μέχρι πρότινος το μοναδικό που άξιζε να δει κανείς σε ένα απαρχαιωμένο μουσείο. Πλέον και στο «Μπερναμπέου» φρόντισαν να εκσυγχρονιστούν. Στο «Καλδερόν» περιμένουν πώς και πώς να υποδεχθούν στις βιτρίνες την πρώτη τους κούπα με τα μεγάλα αυτιά.
Ο ΧΟΥΑΝΙΤΟ ΚΑΙ Η «ΠΟΥΠΑΣ»
Η Ρεάλ δεν τα παρατάει ποτέ. Ο,τι και να γίνει, όσες αναποδιές και να παρουσιαστούν. Παραδοσιακά, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος ότι έπεσε οριστικά στο καναβάτσο. Και αυτό το κουβαλάει στο DNA της, μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, είτε μέσω του περίφημου «πνεύματος του Χουανίτο», του σπουδαίου άσου της δεκαετίας του `80 που σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα, είτε απλώς μέσω της ιδιοσυγκρασίας, της αύρας που αποπνέει ο σύλλογος.
Την ίδια ώρα, η Ατλέτικο απέκτησε, διά στόματος μάλιστα του ιστορικού της προέδρου, Βιθέντε Καλδερόν, τον χαρακτηρισμό της «πούπας». Ητοι της ομάδας που παραδοσιακά βάζει τα χέρια της και βγάζει τα μάτια της, «ανασταίνει» τις αντίπαλες ομάδες και βιώνει διαρκώς στις σάρκες της τον νόμο του Μέρφι ο οποίος λέει, μεταξύ άλλων, ότι όταν τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα, θα γίνουν. Αυτό τείνει να αλλάξει με τον Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο αλλά, μεταξύ μας, δεν «χαλάει» και ιδιαίτερα τους «Ροχιμπλάνκος»!
Οι φίλοι της Ατλέτικο γουστάρουν αυτήν την ιδιαιτερότητα, τις αναποδιές, το να υποφέρουν (αυτό λέγεται και μαζοχισμός...) και είναι χαρακτηριστική η ατάκα που συνοδεύει τα μικρά παιδιά που... μυούνται στην «ερυθρόλευκη» λατρεία: «Μπαμπά, γιατί υποστηρίζουμε την Ατλέτικο;».
Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΟ
Εχει παγιωθεί η άποψη ότι η Ρεάλ ήταν η ομάδα του Φρανθίσκο Φράνκο, αυτή που στήριζε η δικτατορία, αυτή που τη... βοηθούσε να αποπροσανατολίζει τον κόσμο και να ασχολείται με τις επιτυχίες της, ειδικά τη δεκαετία του `50, ώστε να μην ασχολείται με τα πραγματικά του προβλήματα. Είναι, όμως, έτσι;
Η ομάδα του στρατού, επισήμως, ήταν η Ατλέτικο Αβιαθιόν (ήτοι αεροπορίας), το προηγούμενο όνομα της τωρινής Ατλέτικο. Οταν ο Φράνκο πήρε την εξουσία, η Ατλέτικο έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία, ανέβηκε στην πρώτη και υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι υποχρέωσε αρκετούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της εποχής, οι οποίοι βρίσκονταν σε ηλικία για την στρατιωτική θητεία, να πάρουν μεταγραφή στην Ατλέτικο.
Ηταν η μοναδική ομάδα που μετακινούνταν με αεροπλάνο, ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες, ακόμα και η Ρεάλ, το έκαναν με λεωφορείο. Το γήπεδό της, το «Μετροπολιτάνο», ήταν το πρώτο που είχε προβολείς, στην εποχή μετά τον πόλεμο. Στον πρώτο χρόνο της δικτατορίας, το πρωτάθλημα κατέληξε στην Ατλέτικο (σύμπτωση;), ενώ η Ρεάλ χρειάστηκε να περιμένει 21 χρόνια για να πανηγυρίσει τον πρώτο της εγχώριο τίτλο. Ο Βιθέντε Καλδερόν (όπως και ο Σαντιάγο Μπερναμπέου, άλλωστε), ήταν ένθερμος υποστηρικτής του καθεστώτος, ενώ ο γιατρός της Ατλέτικο, Ανχελ Γαραϊθάμπαλ, υπήρξε προσωπικός γιατρός του δικτάτορα, τον οποίο μάλιστα υπέβαλε σε λεπτή εγχείρηση, όταν ο Φράνκο αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος, ενώ κυνηγούσε, ένα από τα αγαπημένα του χόμπι. Υπάρχει, βεβαίως, και η αντίθετη άποψη σε όλα αυτά. Η αλήθεια, ως συνήθως, βρίσκεται κάπου στη μέση.
Η «ΠΡΟΔΟΣΙΑ» ΤΟΥ ΡΑΟΥΛ
Αν κάνετε μια (σύντομη) βόλτα στο Διαδίκτυο και πληκτρολογήσετε τις λέξεις «Raul» και «Atletico», θα ανακαλύψετε ένα μικρό βίντεο από εκπομπή της ισπανικής κρατικής τηλεόρασης που αξίζει τον κόπο.
Σε αυτό, ο αλησμόνητος (από κάθε άποψη) πρόεδρος της Ατλέτικο, Χεσούς Χιλ, περιτριγυρισμένος από παιδιά των ακαδημιών, μιλάει με καμάρι για την ομάδα Κ14, η οποία πέτυχε 264 γκολ σε 22 αγώνες. Από αυτά, ο αρχηγός είχε 55 (!) και άκουγε στο όνομα Ραούλ Γκονθάλεθ Μπλάνκο. Ναι, ο γνωστός!
Ο πατέρας του, ο κύριος Πέδρο, ήταν φίλαθλος της Ατλέτικο και καμάρωνε βλέποντας τον γιο του να φορτώνει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα, φορώντας τα ερυθρόλευκα. Ο θρύλος λέει πως ο Χιλ είχε τη φαεινή ιδέα να πάψει τις ακαδημίες για οικονομικούς λόγους, ανοίγοντας την πόρτα της Ρεάλ στον Ραούλ.
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο μικρός γκολτζής ήθελε να φύγει από την Ατλέτικο και το γνωστοποίησε μέσω επιστολής στον σύλλογο. Ακόμα και ο κύριος Πέδρο, έστω και με πόνο καρδιάς, έβλεπε ότι η εξέλιξη του μικρού Ραούλ θα ήταν καλύτερη στην μεγάλη αντίπαλο. Εκεί, ο χαρισματικός σκόρερ απλώς συνέχισε από εκεί που σταμάτησε. Το ό,τι ακολούθησε, λίγο πολύ, είναι γνωστό. Απόψε, ο Ραούλ θα βρεθεί στο «Ντα Λουζ» και ως άτυπος εκπρόσωπος του ένατου Τσάμπιονς Λιγκ της αγαπημένης του Ρεάλ. Ποιος ξέρει τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε πάρει την απόφαση να αλλάξει στρατόπεδο;

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Σιμεόνε: «Νιώθω την ευθύνη»

Σιμεόνε: «Νιώθω την ευθύνη»
Γεμάτη αισιοδοξία αλλά και ευθύνη είναι στην Ατλέτικο Μαδρίτης ενόψει του μεγάλου τελικού στην Λισσαβόνα απέναντι στην Ρεάλ (24/04). Ντιέγκο Σιμεόνε και οι τρεις αρχηγοί της Ατλέτικο, Γκάμπι, Ραούλ Γκαρσία και Τιάγκο μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου πριν τον μεγάλο αγώνα, ανέφεραν ότι πρέπει να είναι προσηλωμένοι στον αγώνα. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, για ακόμα μια φορά στάθηκε στην παρουσία που είχαν αυτά τα δυο χρόνια οι παίκτες του, αναφέρθηκε στον Λουίς Αραγονίες και παραδέχτηκε ότι νιώθει ευθύνη.
Ο Αργεντινός τεχνικός, ακόμα, δεν ξεκαθάρισε αν θα αγωνιστούν αύριο ο Κόστα και ο Τουράν, ενώ όσον αφορά την Ρεάλ δήλωσε ότι δεν ξέρει πως θα παίξει η «Βασίλισσα» και έχουν ετοιμαστεί για πολλές πιθανότητες.
«Ο Λουίς Αραγονίες είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα στην ιστορία του συλλόγου. Αύριο θα παίξουμε όπως θα το ήθελε ο Λουίς.
Αυτοί οι παίκτες μας έχουν εντυπωσιάσει αυτά τα δυο χρόνια με τις προσπάθειες τους. Δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά, έχουν καταφέρει να εκπροσωπούν αυτό που πιστεύει το προπονητικό μου επιτελείο για το παιχνίδι, πάθος, ενότητα και αφοσίωση. Αυτό τους πάει ένα επίπεδο παραπάνω από τους άλλους αθλητές. Θα εξετάσουμε τον Ντιέγκο Κόστα και όποιον άλλο αμφίβολο έχουμε λόγω τραυματισμού αύριο. Προπονήθηκαν καλύτερα χθες, αλλά πρέπει να δούμε πως θα είναι.
Σε θέμα κινήτρων, η εξωτερική πίεση κάνει την συγκέντρωση πιο εύκολη. Πρέπει να αγνοήσουμε αυτούς τους παράγοντες όταν παίζουμε. Ο Κόστα και ο Αρντά είναι σημαντικοί παίκτες, αλλά αυτά είναι απλά ονόματα, θα είναι αυτοί που θα παίξουν οι δυο άλλοι, που ξέρω ποιοι είναι. Δεν ξέρουμε πως θα παίξει η Ρεάλ έχουμε ετοιμαστεί για διαφορετικά ενδεχόμενα και θα προσπαθήσουμε να τους μπλοκάρουμε και να βρούμε έναν τρόπο να ελέγξουμε τον παιχνίδι με τον τρόπο που θέλουμε.
Δεν αισθάνομαι συγκλονισμένος όπως πιστεύουν πολύ άνθρωποι, αλλά αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης στους ώμους μου. Νιώθω καλά, νιώθω υπεύθυνος, αλλά το μόνο που με νοιάζει είναι το παιχνίδι. Αυτό πρέπει να κάνω να προσηλωθώ στον αγώνα και να αγνοήσω οποιονδήποτε άλλο, βλέποντας όλους αυτούς τους ανθρώπους καταλαβαίνω ότι είναι ένας μεγάλος αγώνας!
Είμαστε μια συμπαγής ομάδα, μια καλά δομημένη ομάδα, που είναι καλή στο να δημιουργούμε ατομικές ενέργειες μέσα στον αγώνα και για αυτό είμαστε εδώ. Μπορείς να κυριαρχήσεις μέσα από τον χώρο, τις αντεπιθέσεις, μπορείς να αναλύσεις το παιχνίδι με τον τρόπο που εσύ θες, αλλά κανείς δεν κρύβει την απόλυτη αλήθεια, για αυτό είναι ένα ωραίο άθλημα.
Ο Γκάμπι, στάθηκε στον προπονητή του Ντιέγκο Σιμεόνε και δήλωσε: «Είναι το ποιο σημαντικό παιχνίδι στην ιστορία του συλλόγου και για αυτό είμαι περήφανος που θα φοράω αυτά τα χρώματα αύριο.
Πιστεύουμε στον Σιμεόνε. Για μένα είναι ο καλύτερος και μας κάνει να κερδίζουμε, να πιστεύουμε. Έχουμε αυτοπεποίθηση, η ομάδα μας δεν θα αποτύχει»
Ο Ραούλ Γκαρσία ακόμα από την πλευρά του είπε: «Ξέρουμε στα στάνταρ που υπάρχουν. Για κάθε παίκτη είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Θα δώσουμε ότι έχουμε. Αν συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να νικήσουμε στον τελικό»
Ο Τιάγκο, επίσης δήλωσε: «Ξέρω ότι η Ρεάλ έχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και άλλους Πορτογάλους παίκτες. Εγώ είμαι ο μόνος της ομάδας, αλλά ξέρω ότι οι Πορτογάλοι μας υποστηρίζουν! Είναι πολύ ιδιαίτερο το να παίζουμε στην Πορτογαλία σε ένα στάδιο που ξέρω πολύ καλά και έχω χαρούμενες αναμνήσεις. Δεν έχω μιλήσει στους Πορτογάλους παίκτες της Ρεάλ και δεν θα το κάνω μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι. Αυτή την στιγμή δεν τους βλέπω σαν φίλους»

ΡΕΑΛ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ 4-1

Το 10ο της Ρεάλ είχε υπογραφή Ράμος και Μπέιλ

Το 10ο της Ρεάλ είχε υπογραφή Ράμος και Μπέιλ
Ο Ράμος την «έσωσε», ο Μπέιλ της το έδωσε και οι Μαρσέλο, Ρονάλντο την οδήγησαν σε θρίαμβο για την 10η κούπα της ιστορίας της. Η Ρεάλ πραγματοποίησε το απωθημένο της, επικράτησε στον τελικό του «Λουζ» με 4-1 στην παράταση της Ατλέτικο που μέχρι το 90+3' κρατούσε το τρόπαιο στα χέρια της και κατέκτησε το 10ο Champions League ή Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας της.
Ο Μπέιλ το ΄χασε, ο Γοδίν το έβαλε
Απολύτως τίποτα στο πρώτο 25λεπτο του τελικού… Λάθη, λάθη και πάλι λάθη συνέθεταν το σκηνικό του τελικού της Λισσαβόνας που από πλευράς φάσεων δεν είχε να επιδείξει απόλυτως τίποτα. Μόνο νεύρα που κορυφώθηκαν στο 27' με το μαρκάρισμα του Ραούλ Γκαρθία στον Ντι Μαρία που στοίχισε κάρτα στον παίκτη της Ατλέτικο, αλλά και στον Ράμος που πήγε να ζητήσει τα ρέστα.
Ο χρόνος περνούσε, το 0-0 παρέμενε με τη Ρεάλ να χάνει στο 32' την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Μία φάση που ξεκίνησε από το λάθος του Τιάγκο με την μπάλα να καταλήγει στον Μπέιλ, ο οποίος έκανε την κούρσα, αλλά το λάθος πλασέ.
Το 0-0 παρέμεινε με την Ατλέτικο να χτυπά σαν κόμπρα στο 36' με τον άνθρωπο που το περασμένο Σάββατο (17/5) της χάρισε το πρωτάθλημα μέσα στο «Καμπ Νου». Ο Ουρουγουανός στόπερ, Ντιέγκο Γοδίν εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα της Ρεάλ σε συνδυασμό με τη λανθασμένη εκτίμηση του Ικερ Κασίγιας και με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους «ροχιμπλάνκος».
Το 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου, μιας και η Ρεάλ μούδιασε και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Επί της ουσίας το σκηνικό του «Καμπ Νου» του περασμένου Σαββάτου (17/4) επαναλαμβανόταν με την Ατλέτικο, πλέον, να ΄χει πετύχει τον βασικό της στόχο και να περιμένει να υλοποιήσει τον πρώτιστο. Να κρατήσει, δηλαδή, το μηδέν στα μετόπισθεν.
Η επιμονή στον ανέτοιμο, Κεντίρα, η ευκαιρία του Μπέιλ
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου θα περίμενε κανείς ο Αντσελότι να περάσει στο ματς κάποιον εκ των Ισκο ή Ιγιαραμέντι με δεδομένο πως στο κέντρο και ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι δεν μπορούσε να βοηθήσει ο ανέτοιμος, Κεντίρα, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε… Ο χρόνος περνούσε και το 1-0 υπέρ των πρωταθλητών Ισπανίας παρέμενε, την ώρα που η Ρεάλ έδειχνε ανήμπορη να απειλήσει... Επί της ουσίας η Ατλέτικο είχε καρδιοχτυπήσει ελάχιστα και δη στο φάουλ του Ρονάλντο στο 54' με τον Κουρτουά να διώχνει σε κόρνερ.
Εστω και με καθυστέρηση ο «Καρλίτο» το αντιλήφθηκε και στο 59' ανακάτεψε την τράπουλα… Εβγαλε, πράγματι, τον Κεντίρα και έβαλε τον δημιουργικό με εκτελεστικές, ταυτόχρονα, ικανότητες, Ισκο, ενώ τόνωσε και την αριστερή πλευρά με τον Μαρσέλο στη θέση του Κοεντράο. Εβαλε, δηλαδή, πιο δημιουργικό παίκτη, έναν πιο φουλ μπακ στην αριστερή πτέρυγα για να μπορέσει να δημιουργήσει και από τα άκρα.
Και στο 62' η Ρεάλ έφθασε μία ανάσα από την ισοφάριση σε μία φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Ράμος με τους Ρονάλντο και Μπενζεμά να μην βρίσκουν την μπάλα. Το 1-1 δεν ήρθε και το άγχος για τη «βασίλισσα» αυξανόταν… Μία Ρεάλ που έψαχνε να βρει λύσεις στο δημιουργικό της κομμάτι με την απουσία του Τσάμπι Αλόνσο να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
Πλέον, η Ρεάλ ήλπιζε σε έξαρση ατομικής ποιότητας και στο 77' είδε τον Μπέιλ να χάνει ακόμα μία καλή ευκαιρία. Ο Ουαλός ξέφυγε στο σπριντ του Γοδίν, προχώρησε, σούταρε, όμως η προσπάθεια του ήταν χωρίς ψυχή, άνευ δύναμης με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ.
Γκολ στις καθυστερήσεις η Ρεάλ
Το 1-0 παρέμενε και ο Αντσελότι δεν έπαιξε τα ρέστα του… Ως τελευταία αλλαγή επέλεξε πρόσωπο και όχι τακτική… Εριξε στο ματς τον Μοράτα αντί του Μπενζεμά ελπίζοντας πως θα αλλάξει το ρου του ματς.
Και εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα, ήρθε στο 90+3' ήρθε ο Ράμος με κεφαλιά σε κόρνερ του Μόντριτς να βγάλει νοκ άουτ την Ατλέτικο… Να της κόψει, δηλαδή, τα πόδια… Να ισοφαρίσει σε 1-1 και να οδηγήσει το ματς στην παράταση…
Το 10ο με Μπέιλ, Μαρσέλο και Ρονάλντο
Το πρώτο τέταρτο του έξτρα χρόνου πέρασε σαν να μην έγινε ποτέ… Καμία επί της ουσίας φάση μπροστά στις δυο εστίες με το 1-1 να παραμένει.
Στο β' ημίχρονο της παράτασης, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν… Στο 110', λοιπόν, ήρθε ο Μπέιλ να κάνει το 2-1 υπέρ της Ρεάλ. Ναι, ο Ουαλός που έχασε δυο σημαντικότατες ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια του ματς, στην παράταση τα κατάφερε. Εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ντι Μαρία και με κεφαλιά έγραψε το 2-1 υπέρ της «βασίλισσας» χαρίζοντας της τη 10η κούπα… Ο Μπέιλ λυτρωνόταν και η Ρεάλ έβλεπε την πραγματοποίηση του απόλυτου απωθημένου της… Μετά από 12 χρόνια ανέβαινε για 10η φορά στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου με τον Μπέιλ των 100 εκατ. ευρώ. Και στο 117' ήρθε, απλά, ο Μαρσέλο να διαμορφώσει με σουτ το 3-1 με τον Κριστιάνο στο 120' να γράφει το τελικό 4-1 με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Γοδίν.
ΣΚΟΡΕΡ: 90+4' Ράμος, 110' Μπέιλ, 117' Μαρσέλο, 120' πεν. Ρονάλντο - 36' Γοδίν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 27' Ράμος, 45+1' Κεντίρα, 10+3' Βαράν - 27' Ραούλ Γκαρθία, 52' Μιράντα, 72' Βίγια, 74' Χουανφράν, 86' Κόκε, 100' Γκάμπι
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 120' Γοδίν (2η κίτρινη)
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο (59' Μαρσέλο), Κεντίρα (59' Ισκο), Μόντριτς, Ντι Μαρία, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (79' Μοράτα).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς (83' Αλντερβέιρελντ), Ραούλ Γκαρθία (66' Σόσα), Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε, Ντιέγκο Κόστα (9' λ.τρ. Ανδριάν), Βίγια.
Επιμέλεια: ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...