Βραζιλία 2014-Ανησυχία πριν από τη γιορτή της μπάλας

Η ώρα της... αλήθειας για τη Βραζιλία έφτασε, καθώς απόψε ξεκινά το 20ό Παγκόσμιο Κύπελλο υπό τον φόβο των διαμαρτυριών για το κόστος της διοργάνωσης. Η εθνική ομάδα της Βραζιλίας ως διοργανώτρια θα είναι η πρώτη που θα ριχτεί στη μάχη, καθώς θα κοντραριστεί στο Σάο Πάουλο με την Κροατία,
που θα έχει «ελληνικό» χρώμα, χάρη στην παρουσία των άσων του Παναθηναϊκού, Ντάνιελ Πράνιτς και Γκόρντον Σίλντεφελντ.

Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση υποσχέθηκε να κάνει ένα Μουντιάλ που θα μείνει στην ιστορία. Ομως η αρχική δαπάνη των έργων πολλαπλασιάστηκε φτάνοντας τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ προκαλώντας οργή και εντάσεις από την πλειοψηφία των Βραζιλιάνων πολιτών, που δεν έχουν τα στοιχειώδη στη ζωή τους. Οι διαδηλωτές έχουν ήδη δώσει ραντεβού στο κέντρο του Σάο Πάουλο επτά ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με στόχο να εμποδίσουν τη ροή των θεατών στο στάδιο «Αρένα Κορίνθιανς», που έχει χωρητικότητα 60.000 θέσεων.

 Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, έχει δώσει σαφείς οδηγίες στην αστυνομία να απωθήσει όσους διαμαρτύρονται για το υπέρογκο κόστος της διοργάνωσης. Παράλληλα, η Ρούσεφ κάλεσε τους συμπατριώτες της να αποδειχθούν καλοί οικοδεσπότες. Μάλιστα, απάντησε στους Βραζιλιάνους που έχουν βγει στους δρόμους, χωρίς όμως να πείσει: «Από το 2010 τα χρήματα που έχουν επενδυθεί στην παιδεία και την υγεία είναι 212 φορές περισσότερα από αυτά που έχουν επενδυθεί στην κατασκευή σταδίων. Κάναμε όλα αυτά τα έργα για τους Βραζιλιάνους πολίτες.

Τα έργα υποδομής θα μείνουν και δεν θα φύγουν μαζί με τους τουρίστες για το Μουντιάλ». Εδωσε 1,5 δισ. € Η ΦΙΦΑ με ανακοίνωσή της «άδειασε» την κυβέρνηση της Βραζιλίας. Σ' αυτή υποστήριξε πως το Μουντιάλ θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί με οκτώ ή δέκα στάδια κι όχι δώδεκα, που υποσχέθηκε να έχει έτοιμα η Βραζιλία στην υποψηφιότητά της για την ανάληψη της διοργάνωσης. Στην ανακοίνωσή της η ΦΙΦΑ διευκρίνισε πως έχει δώσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ για την οργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χρήματα που προέκυψαν από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της διοργάνωσης.

 Πριν από την έναρξη του αγώνα Βραζιλίας-Κροατίας στο στάδιο «Κορίνθιανς Αρένα», η ΦΙΦΑ έχει προγραμματίσει φαντασμαγορική τελετή έναρξης. Σε αυτή θα πάρει μέρος τελικά η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία προ ημερών είχε ανακοινώσει την απουσία της. Η διάσημη ερμηνεύτρια θα πει το επίσημο τραγούδι του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου «We are One» μαζί με τη Βραζιλιάνα Κλαούντια Λέιτε και τον ράπερ Πίτμπουλ. Στη συνέχεια, πρωταγωνίστρια θα αναδειχθεί η «στρογγυλή θεά» στην έναρξη της κορυφαίας ποδοσφαιρικής γιορτής...

 Ξέχασαν τον σκόρερ του 1950 Το «Maracanazo» δεν έχει φύγει από τη μνήμη των Βραζιλιάνων. Το 1950 η Ουρουγουάη στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου νικώντας τη «Σελεσάο» με 2-1 μέσα στο «Μαρακανά» προκαλώντας μία ανοικτή πληγή, που δεν θα κλείσει ποτέ στη «χώρα της σάμπας». Ο Αλκίδες Γκίτζια, ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος της «Σελέστε» και μοναδικός εν ζωή από εκείνη την ομάδα, παραπονέθηκε δημόσια πως η ΦΙΦΑ λησμόνησε να του στείλει πρόσκληση για τον εναρκτήριο αγώνα.
Ο 87χρονος πλέον Γκίτζια ήταν επίτιμος προσκεκλημένος στις πρώτες αναμετρήσεις των δύο προηγούμενων Μουντιάλ, ενώ είχε πάρει μέρος και στην κλήρωση του 20ού Μουντιάλ στην Μπαΐα τον περασμένο Δεκέμβριο.

 
Η ΦΙΦΑ «άδειασε» την κυβέρνηση της Βραζιλίας, υποστηρίζοντας πως το Μουντιάλ θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί με 8 ή 10 στάδια κι όχι δώδεκα     Ανησυχία πριν από τη γιορτή της μπάλας
Η ΦΙΦΑ «άδειασε» την κυβέρνηση της Βραζιλίας, υποστηρίζοντας πως το Μουντιάλ θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί με 8 ή 10 στάδια κι όχι δώδεκα



 Οι παίχτες της εθνικής Ισπανίας πανηγυρίζουν με το τρόπαιο στο τελευταίο Μουντιάλ στη Ν. Αφρική

Οι παίχτες της εθνικής Ισπανίας πανηγυρίζουν με το τρόπαιο στο τελευταίο Μουντιάλ στη Ν. Αφρική
H Βραζιλιάνα ηθοποιός Φερνάντα Λέιτε με τον παλιό άσο Ρονάλντο
H Βραζιλιάνα ηθοποιός Φερνάντα Λέιτε με τον παλιό άσο Ρονάλντο
Ανησυχία πριν από τη γιορτή της μπάλας   Η Τζένιφερ Λόπεζ θα τραγουδήσει τελικά στην αποψινή τελετή έναρξης του 20ού Μουντιάλ.
Η Τζένιφερ Λόπεζ θα τραγουδήσει τελικά στην αποψινή τελετή έναρξης του 20ού Μουντιάλ.

 Π. ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...