Κυριακή 29 Ιουνίου Ο «Ζορμπάς» στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Το διάσημο συρτάκι του Αλέξη Ζορμπά από τους χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Καλλιμάρμαρο- Το εμβληματικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζεται για μία και μοναδική παράσταση!
«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που ο "Ζορμπάς" παίζεται σε έναν τέτοιο σπουδαίο χώρο όπως είναι το Καλλιμάρμαρο» είπε ο Μίκης Θεοδωράκης
για το διάσημο έργο του που θα παρουσιαστεί στις 29 Ιουνίου από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Παναθηναϊκό στάδιο. Οι εμβληματικές μουσικές του Μίκη θα ακουστούν ξανά για μία και μοναδική παράσταση αφιερωμένη στην άφθαρτη δύναμη της ελληνικής ψυχής και στον Ζορμπά, τον άνθρωπο που ενέπνευσε τον Νίκο Καζαντζάκη να γράψει το εμβληματικό έργο του «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».

                                              O «αληθινός» Ζορμπάς

Ο ήρωας που γέννησε η πένα του Καζαντζάκη και που γοήτευσε τον σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη στην ομώνυμη οσκαρική ταινία του πριν από 50 χρόνια, επιστρέφει για να μας μιλήσει ξανά για τη δύναμη της ζωής και να σβήσει τη χαρά και τον πόνο του στο χορό. Οι χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ θα παρουσιάσουν την μεγαλοπρεπή κλασική χορογραφία του Λόρκα Μασσίν, την οποία ο δημιουργός παρουσίασε για πρώτη φορά το 1976 στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Αξιοποιώντας τη μουσική του Μίκη για την ομώνυμη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη που είχε συνθέσει το 1964, ο Μασσίν στην χορογραφία του συνδυάζει τον κλασικό, το λαϊκό και το μοντέρνο χορό, ενώ η μουσική του Θεοδωράκη συνδυάζει τη συμφωνική με τη λαϊκή ελληνική μουσική δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα ανεξάντλητης δύναμης.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Α’ Χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ, Στράτος Παπανούσης (Ζορμπάς), Ντανίλο Ζέκα (Tζων), Μαρία Κουσουνή (Μαρίνα), Αλεξάντερ Νέσκωβ (Μανωλιός) και Σταυρούλα Καμπουράκη (Ορτάνς).

Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης. Τραγουδά η κορυφαία ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη. Στο μπουζούκι οι Μανώλης Γιωργοστάθης και Άρης Κούκος. Τη Χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, ενώ την καλλιτεχνική επίβλεψη της παραγωγής έχει ο Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ, Ρενάτο Τζανέλλα.

Στην παράσταση συμμετέχουν και μαθητές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...