Και επισήμως ο πρώτος «Υπουργός Μεταλλαγμένων της Ελλάδας»

Με τον τίτλο αυτό σχολίασε η Greenpeace την αποδοχή από τους υπουργούς Περιβάλλοντος της ΕΕ (26 ψήφοι υπερ, 2 αποχές) του σχεδίου νόμου που προτάθηκε από τον Γιάννη Μανιάτη για τα μεταλλαγμένα.
Σύμφωνα με τη διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση ο στόχος δήθεν για ενίσχυση του δικαιώματος των κρατών μελών να απαγορεύουν τα μεταλλαγμένα στην επικράτειά τους δεν επετεύχθη αφού η πρόταση της Ελληνικής Προεδρίας είναι γεμάτη κενά και δεν δίνει το ισχυρό νομικό δικαίωμα που χρειάζονται τα κράτη μέλη ανοίγοντας έτσι την «πόρτα» στις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες.
Ως μόνο θετικό η Greenpeace θεωρεί τη δήλωση του Γιάννη Μανιάτη ότι αναγνωρίζειτην ανάγκη να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη από την Επιτροπή, ανάγκη που επεσήμαναν περισσότεροι από 27.000 πολίτες οι οποίοι την τελευταία εβδομάδα με email που απέστειλαν προς τον υπουργό ΠΕΚΑ.
Ο Γιάννης Μανιάτης μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων στο έδαφός της, ακόμη κι αν απομείνει η μοναδική χώρα στον κόσμο που θα ισχύει μια τέτοια απόφαση. Απομένει να δούμε εάν με την πρόταση νόμου την οποία ο ίδιος εισηγήθηκε η χώρα θα μπορέσει να υπερασπιστεί αυτό το δικαιώμά της ή θα πέσει «θύμα» πολύπλοκων και πολυετών νομικών αγώνων με αντιπάλους τις πολυεθνικές της βιοτεχνολογίας.

13.06.2014
ΕΛΛΑΔΑ | Το Ποντίκι Web





Στην καταδίκη του αστυνομικού που χτύπησε με σιδηρογροθιά στο κεφάλι καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών, προχώρησε ο Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.








Oι καθαρίστριες πρωτοσέλιδο στους New York Times

Την μάχη που δίνουν για περίπου 8 μήνες οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών φιλοξενεί σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η ευρωπαϊκή έκδοση των New York Times. 








Αίθριος καιρός με πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων- Αναλυτική πρόγνωση

Γενικά αίθριος προβλέπεται για σήμερα ο καιρός. Πρόσκαιρες μπόρες ή καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση το βράδυ.








Στους δρόμους για δεύτερη ημέρα οι Δημοτικοί Αστυνομικοί

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κινητοποίηση των Δημοτικών Αστυνομικών που γίνεται συμβολικά στην πλατεία Κλαυθμώνος








Ισχυρός σεισμός στην Κάσο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο θαλάσσιο χώρο κοντά στην Κάσο.








Γιατί οι αγανακτισμένοι Έλληνες θέλουν να πάνε στο Τιμπουκτού;

Στην Ελλάδα όταν θέλουμε να μιλήσουμε υποτιμητικά για την οργάνωση ενός κράτους και να δείξουμε ότι επικρατούν τριτοκοσμικές καταστάσεις αναφερόμαστε στην Τιμπουκτού, αγνοώντας βεβαίως την πραγματική ιστορία αυτού του τόπου. Η Τιμπουκτού επίσης είναι συνδεδεμένη με την τάση φυγής του νεοέλληνα από τη δική του θλιβερή πραγματικότητα. «Θα πάω να ζήσω στο Τιμπουκτού», ακούγεται συχνά από αγανακτισμένους. 



12.06.2014




Παράταση στο ζήτημα των διοικητικών – Δεν θα γίνουν απολύσεις την Κυριακή

Η κατάληξη της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του «Π».



12.06.2014




543.400 πακέτα λαθραίων τσιγάρων η λεία του Λιμενικού στη Ζάκυνθο

Στο ταχύπλοο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 543.400 πακέτα. Εκτιμάται πως το ελληνικό Δημόσιο θα έχανε έσοδα ύψους 1,7 εκατ. ευρώ από φόρους.



12.06.2014




Επ’ αόριστον κλείνει το ΕΜΠ

Κλειστό επ’ αόριστον θα μείνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετά από απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων για κινητοποίηση διαρκείας, μπροστά στο φάσμα των εκατοντάδων απολύσεων που προωθεί η κυβέρνηση.



12.06.2014




Τι συμβαίνει με τις τεράστιες φλόγες και τους καπνούς που βγαίνουν από τις καμινάδες των ΕΛΠΕ;

Ανησυχητικές φλόγες ύψους πολλών μέτρων και πυκνός μαύρος καπνός βγαίνουν από δύο πύργους του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο.



12.06.2014




Αγωνία για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ

Δύο είναι τα σενάρια για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.



12.06.2014



ΜΑΤ εναντίον των καθαριστριών - Τρεις τραυματίες(Video)

Συμπλοκή των καθαριστριών με τα ΜΑΤ σημειώθηκε το μεσημέρι κάτω από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών.



12.06.2014



Στο «σφυρί» τα Ολυμπιακά Ακίνητα Μαρκόπουλου και Γαλατσίου

Είναι η γνωστή ιστορία – πληγή των Ολυμπιακών Ακινήτων για τα οποία δεν έχει προβλεφθεί χρήση και αξιοποίηση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...