Συναυλίες του καλοκαιριού- Μουσικό καλοκαίρι στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Κωστής Μαραβέγιας, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Φοίβος Δεληβοριάς πατούν το γρασίδι του Μεγάρου και ξεκινούν ένα μουσικό ταξίδι από τη μπλουζ και τη τζαζ μέχρι τα λαϊκά και ρεμπέτικα!


Την πρώτη του μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία θα δώσει (6/6) ο Νίκος Πορτοκάλογλου στον κήπο του Μεγάρου – μια συναυλία-γιορτή με όλα τα αγαπημένα του τραγούδια. Τον συνοδεύουν oι «Φτερωτές Κιθάρες».

Λίγες ημέρες αργότερα, την Δευτέρα στις 16 Ιουλίου, ο κήπος του Μεγάρου υποδέχεται δύο Ελληνίδες της διασποράς, την Αγγελική Ιωαννάτου (γνωστή στο εξωτερικο ως Angélique Ionatos) και την Κατερίνα Φωτεινάκη, ενώ ένας άλλος Έλληνας που ζει στο εξωτερικό, ο 22χρονος συνθέτης και ερμηνευτής Theodore (Θοδωρής Πολυχρονόπουλος) μας ξεναγεί σ’ έναν μουσικό-οπτικό κόσμο, με στοιχεία , ροκ και ποπ, και ηλεκτρονικούς ήχους (It is but it’s not, 17/6).

Το Σάββατο 21 Ιουνίου, η μουσική  γιορτάζει πανευρωπαϊκά και η Ορχήστρα Δωματίου Nέων Camerata Junior, η νεοσύστατη Academica Αthens Orchestra, η Big Band του Δήμου Αθηναίων και η ελληνική μπάντα «Gumbo Ya ya!» στήνουν ένα απογειωτικό πρόγραμμα.

Η μουσική του Νίκου Πλατύραχου «κατακλύζει» τον κήπο του Μεγάρου στις 23 Ιουνίου και δύο ημέρες αργότερα (25/6) το Κουιντέτο Δημήτρη Καλαντζή ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια και τις μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη, με τη συμμετοχή της αφρόκρεμας της ελληνικής τζαζ σκηνής. 

Ακουλουθεί (27/6) το πιο εκρηκτικό «Weekend», όπως είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης  των Maraveyas Ilegal που «μπλέκουν» τα ρεμπέτικα με  φανκ, ποπ και παραδοσιακά τραγούδια
..
 Η εκρηκτική και θεατρική Ελληνοβραζιλιάνα , Κατερίνα Πολέμη, με την κιθάρα της και η Καναδέζα, Katerine Duska,  παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση Moondance (2/7) .


Ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει την Παρασκευή 4 Ιουλίου την παράσταση με την οποία ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη , το «Ρεμπέτικο-Unplugged», ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι-αφιέρωμα στο είδος. Εκεί θα ερμηνεύσει «διαμάντια» του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη, αλλά και μεγάλων Σμυρνιών συνθετών όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου ή συνθετών όπως ο Απόστολος Καλδάρας και ο Απόστολος Χατζηχρήστος.
...Στις 11 του μήνα, ο Μανώλης Φάμελλος και η Nalyssa Green στήνουν ένα «Παρ’ ολίγον κουαρτέτο», ένα πειραματικό live που έχει ήδη παιχτεί σε αθηναϊκές σκηνές με νέα και παλιά τραγούδια τους.

Στις 17 Ιουλίου, σειρά έχει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου που θα παρουσιάσει, παρέα με σπουδαίους ερμηνευτές, μια επιλογή από τα καλύτερά του τραγούδια, διανθισμένα και με νέες δημιουργίες.

Τη μουσική σκυτάλη παίρνει η Γλυκερία που θα πατήσει το γρασίδι του Μεγάρου, την Παρασκευή 25 Ιουλίου. Εκεί παρουσιάσει τις επιτυχίες από την προσωπική της δισκογραφία, αγαπημένα λαϊκά και σμυρνέικα.. Στη σκηνή του κήπου του Μεγάρου, θα συναντήσει τους συναδέλφους της Ντιλέκ Κοτς από την Τουρκία, Αντρέ Μάια από την Πορτογαλία, και Ντάσο Κούρτι από την Αλβανία.

Ο Σεπτέμβριος ξεκινά με τον Φοίβο Δεληβοριά (5/9)  και τη μουσική του «Αρμένικη βίζιτα», κατά τη (μακριά) διάρκεια της οποίας ο τραγουδοποιός θα πει κομμάτια από την προσωπική του δικογραφία αλλά και δημιουργών που αγαπάει ιδιαίτερα. Στις 10 του μήνα, έρχεται η Athena, με μια μουσική παράσταση με στοιχεία φολκ-ροκ, ποπ και τζαζ.

Ο Δώρος Δημοσθένους, ένας από τους νέους ερμηνευτές που έχουν εμπιστευτεί σπουδαίοι σύγχρονοι συνθέτες, λέει στο αθηναϊκό κοινό «Let’s swing again» (16/9) με ξένα και ελληνικά ρετρό τραγούδια ενώ η Μαριέττα Φαφούτη επιστρέφει στο Μέγαρο (18/9) με το Shine, ένα πάρτι με χορευτικά ντίσκο και σόουλ, σόλο από μιούζικαλ, μουσικές του ’60 και του ’70.

Από τα πολυαναμενόμενα live του καλοκαιριού, είναι αυτό της Ελεωνόρας Ζουγανέλη που θα παρουσιάσει στις  20 Σεπτεμβρίου.
Το μουσικό καλοκαίρι στον κήπο του Μεγάρου θα κλείσει με ένα μουσικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο. Ο Μίλτος Πασχαλίδης (27/9) παρουσιάζει την μουσική παράσταση: «ο Μητροπάνος να τραγουδάει ξανά Τόκα και Αλκαίο, και ο Ξυδούς στο βάθος, δεύτερη φωνή», τιμώντας τον αξέχαστο ερμηνευτή. ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...