Το πρώτο άλμπουμ εδώ και 20 χρόνια.θα κυκλοφορήσουν οι Pink Floyd *με τίτλο Τhe Endless River

To θρυλικό συγκρότημα της βρετανικής ροκ Pink Floyd θα κυκλοφορήσει τον επόμενο Οκτώβριο το νέο του άλμπουμ, με τίτλο Τhe Endless River, το πρώτο εδώ και 20 χρόνια.

Το πρώτο άλμπουμ τα τελευταία 20 χρόνια θα κυκλοφορήσουν οι Pink Floyd Την είδηση ανακοίνωσε στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η Πόλι Σάμσον, που έχει παντρευτεί τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Ντέιβιντ Γκίλμορ και η οποία έχει γράψει τους στίχους πολλών τραγουδιών των Πινκ Φλόιντ στο παρελθόν.


«Παρεμπιπτόντως το άλμπουμ των Πινκ Φλόιντ που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο θα έχει τίτλο 'The Endless River'» έγραψε η Πόλι Σάμσον το Σάββατο.
Η ίδια διευκρίνισε ότι το άλμπουμ, το πρώτο του συγκροτήματος μετά το 'The Division Bell' που κυκλοφόρησε το 1994 θα περιλαμβάνει τα τελευταία τραγούδια του μουσικού βιρτουόζου στα πλήκτρα και ιδρυτικού μέλους Ρικ Ράιτ, που απεβίωσε το 2008.
«Είναι πολύ όμορφο», υπογράμμισε η Σάμσον.
Τα νέα επιβεβαίωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook η τραγουδίστρια Ντέργκα Μακμπρούμ-Χάντσον, που έχει συμμετάσχει σε πολλές παγκόσμιες περιοδείες του συγκροτήματος.
«ΝΑΙ. ΈΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ ΠΙΝΚ ΦΛΟΙΝΤ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ. ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ. Και είμαι πολύ χαρούμενη» έγραψε η ίδια πάνω από μια φωτογραφία κατά τη διάρκεια μιας ηχογράφησης με τον Γκίλμορ.
Η ίδια εξήγησε ότι οι ηχογραφήσεις είχαν ξεκινήσει κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του 'The Division Bell', αλλά έκτοτε το συγκρότημα δούλεψε και πάλι στα κομμάτια.
Από τις αρχές του 1965 τα άλμπουμ των Πινκ Φλόιντ έχουν πουλήσει 250 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδίως το 'Dark Side of the Moon' ή το 'Wish you were here'.
Ο Ρότζερ Ουότερς, ο πρώην επικεφαλής του συγκροτήματος στο πλευρό του Γκίλμορ, εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1985 και κατόπιν ενεπλάκη σε μια μακρόχρονη δικαστική διαμάχη με τα υπόλοιπα 3 μέλη του συγκροτήματος.
Ο μπασίστας, που ακολούθησε σόλο καριέρα κυρίως πραγματοποιώντας περιοδείες με την ροκ όπερα 'The Wall', το διασημότερο έργο των Πινκ Φλόιντ, δε συμμετείχε στο νέο εγχείρημα.

ΠΙΝΚ ΦΛΟΙΝΤ

Επιστρέφουν με... Ποταμό από νέα τραγούδια

Οι Πινκ Φλόιντ επιστρέφουν στη δισκογραφία με νέα τραγούδια. Οχι δεν πρόκειται για φήμες αλλά για τη μουσική είδηση της δεκαετίας!

«Εκανα λάθος! Φυσικά και έκανα λάθος» είχε δηλώσει ο Ρότζερ Γουότερς για τη δικαστική διαμάχη με τα άλλα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος
«Εκανα λάθος! Φυσικά και έκανα λάθος» είχε δηλώσει ο Ρότζερ Γουότερς για τη δικαστική διαμάχη με τα άλλα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος
Είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά το τελευταίο τους άλμπουμ τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος, που έχει πουλήσει περισσότερα από 250 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως και λατρεύτηκε όσο λίγα, ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν τον προσεχή Οκτώβριο ένα νέο άλμπουμ που θα έχει τίτλο «The Endless River» και θα περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο υλικό.
Τη μεγάλη αποκάλυψη, η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα σε λίγες ώρες, έκανε η Πόλι Σάμσον, στιχουργός και σύζυγος του ιδρυτικού μέλους του συγκροτήματος Ντέιβιντ Γκίλμορ. Η Σάμσον έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Τουίτερ τον τίτλο του δίσκου και την περίοδο που θα κυκλοφορήσει και ξεκαθάρισε πως πρόκειται για κομμάτια που δεν έχουν δισκογραφηθεί ποτέ μέχρι σήμερα. Παράλληλα, χαρακτήρισε το νέο αυτό άλμπουμ ως κύκνειο άσμα του ιδρυτικού μέλους του συγκροτήματος Ρίτσαρντ Ράιτ ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2008 χτυπημένος από τον καρκίνο.
Πράγματι, τα νέα κομμάτια είναι βασισμένα στον τελευταίο δίσκο των Πινκ Φλόιντ, το «Division Bell» που είχε κυκλοφορήσει το 1994 και γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία. Το άλμπουμ αυτό είχε δημιουργηθεί χωρίς τη συμμετοχή του Ρότζερ Γουότερς, «τα φωνητικά είχε κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του συγκροτήματος ο Ρικ Ράιτ - ο οποίος είχε ήδη αποχωρήσει από το συγκρότημα από το 1985, ερχόμενος μάλιστα σε δικαστική διαμάχη με τους υπόλοιπους για τη χρήση του ονόματος Πινκ Φλόιντ. Η διαμάχη αυτή ωστόσο ανήκει πλέον στο παρελθόν. Ο ίδιος ο Ρότζερ Γουότερς εξάλλου είχε παραδεχτεί πέρσι δημόσια σε συνέντευξή του στο BBC ότι αυτή η δικαστική διαμάχη ήταν ένα δικό του μεγάλο λάθος. «Εκανα λάθος! Φυσικά και έκανα λάθος» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
Επιστρέφουν με... Ποταμό από νέα τραγούδια
Στοιχεία όμως για το επερχόμενο άλμπουμ του κορυφαίου συγκροτήματος έδωσε και η τραγουδίστρια Durga McBroom Hudson, η οποία συνεργάζεται με τους Πινκ Φλόιντ στις περιοδείες τους.
«Αρχικά το ''Endless River'' επρόκειτο να είναι ένα καθαρά ορχηστρικό άλμπουμ» αποκάλυψε η τραγουδίστρια συμπληρώνοντας πως στην πορεία ο Ντέιβιντ Γκίλμορ άλλαξε γνώμη και την κάλεσε να ηχογραφήσει κάποια φωνητικά. Συμπλήρωσε επίσης πως κάποιες από τις συνθέσεις του νέου άλμπουμ επρόκειτο να συμπεριληφθούν ως ξεχωριστή ενότητα στον δίσκο «The Division Bell», κάτι όμως που δεν συνέβη ποτέ. Ετσι τώρα τα μέλη του συγκροτήματος χρησιμοποίησαν το υλικό αυτό ως βάση του νέου τους άλμπουμ.
Η είδηση της κυκλοφορίας νέας δισκογραφικής δουλειάς από τους Πινκ Φλόιντ δημιουργεί εύλογα το ερώτημα μήπως ήρθε η στιγμή να τους ξαναδούμε μαζί στη σκηνή. «Δεν ξέρω αν θα υπάρξει περιοδεία, τουλάχιστον όχι ακόμη, μείνετε συντονισμένοι» αναφέρει η Hudson, αφήνοντας να εννοηθεί πως μια τέτοια προοπτική δεν έχει αποκλειστεί, αντιθέτως είναι ακόμη υπό συζήτηση...
Η τελευταία κοινή εμφάνιση των μελών του συγκροτήματος έγινε στις 2 Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών συναυλιών του «Live 8». Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αποδεικνύοντας πως το κοινό των Πινκ Φλόιντ, στο οποίο έχουν προστεθεί και πολλοί από τη νεότερη γενιά, τους θέλει και πάλι όλους μαζί. Ποιος ξέρει, ίσως το νέο αυτό άλμπουμ να αποτελέσει την αφορμή για να ανέβουν και πάλι στη σκηνή οι Πινκ Φλόιντ, οι οποίοι αναμφισβήτητα αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα όλων των εποχών.
Αναστασία Κουκά
ankouka@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...