Συγκλονιστική η συναυλία αλληλεγγύης με τη Χάρις Αλεξίου για τις καθαρίστριες *Χαρουλα Αλεξιου απο το Συνταγμα: «Ειμαστε ολοι καθαριστριες αποψε»


Την συμπαράστασή τους στον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του Yπουργείου Oικονομικών, έδειξαν οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που πλημμύρισαν χθες βράδυ την πλατεία Συντάγματος στη συναυλία αλληλεγγύης με τη Χαρούλα Αλεξίου.


«Δεν νιώθω μόνη, είναι εκατοντάδες οι άνθρωποι από όλους τους χώρους που συμπαραστέκονται σ' αυτόν τον αγώνα» είπε χαρακτηριστικά η Χαρούλα Αλεξίου όταν,  ανεβαίνοντας στη σκηνή φόρεσε ένα κόκκινο γάντι και σήκωσε τη γροθιά, ενώ συμπλήρωσε:«Είμαστε όλοι καθαρίστριες απόψε». 

Κόσμος που φορούσε μπλουζάκια για τις 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, με κάποιους να έχουν και γάντια στα χέρια, πάγκοι αλληλεγγύης, ένας από αυτούς για τη συλλογή φαρμάκων που θα σταλούν στη Γάζα, αυτοσχέδια μπαράκια, αφισάκια κρεμασμένα από δέντρο σε δέντρο με τις κοινωνικές δομές και τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς που μαγειρεύουν εδώ και 83 μέρες για τις καθαρίστριες, βοηθώντας να αντέξουν στις σκηνές έξω από το υπουργείο στην Καραγεώργη Σερβίας, κι ένα επιβλητικό stage συνέθεταν τη χθεσινή εικόνα της πλατείας Συντάγματος από νωρίς το απόγευμα.

 Η συναυλία αλληλεγγύης με τη Χάρις Αλεξίου, ιδέα των καθαριστριών, που διοργάνωσαν ο ρ/σ Στο Κόκκινο και η συλλογικότητα Αλληλεγγύη για Όλους, λειτούργησε σαν μαγνήτης για τον κόσμο που έμεινε στην Αθήνα.
Όσοι πήγαν δεν έχασαν. Η Χαρούλα τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια, με τον κόσμο άλλοτε να ξεσηκώνεται, άλλοτε ν' αγκαλιάζεται και να συγκινείται. Είχαν παίξει τον ρόλο τους και οι ομιλίες που προηγήθηκαν, από αλληλέγγυους στον αγώνα των καθαριστριών, αλλά κι από τις ίδιες τις καθαρίστριες, που περιέγραφαν αυτή τη μεγάλη πορεία των 10 μηνών στον δρόμο. Την ίδια ώρα, είχαν φροντίσει να μην αφήσουν ξεκρέμαστο τον χώρο τους στο υπουργείο Οικονομικών. Μαζί με άλλους συναγωνιστές τους λοιπόν, που βρίσκονται τους τελευταίους μήνες εκεί (σχολικοί φύλακες και καθηγητές σε διαθεσιμότητα), χωρίστηκαν σε βάρδιες και πάντα κάποιοι έμεναν πίσω στην Καραγεώργη Σερβίας.
Η παρουσία της αστυνομίας ήταν αυξημένη. Είχαν τοποθετηθεί αρκετές δυνάμεις με κλούβες γύρω από τους δρόμους της συναυλίας, ενώ πολλοί αστυνομικοί βρίσκονταν δίπλα από το υπουργείο. Αυτό δεν ήταν αρκετό για να χαλάσει το κλίμα αλληλεγγύης και γιορτής. Κόσμος από διάφορες περιοχές της Αθήνας έδωσε το παρών. Ψυχικό, Διόνυσος, Εξάρχεια, Περιστέρι, Ελληνικό εκπροσωπήθηκαν από τους ανθρώπους των κοινωνικών δομών. Στην πλατεία όμως δεν ήταν μόνο ο κόσμος του κινήματος, αλλά και κόσμος που γούσταρε τη φάση. Κόσμος που έμαθε γι' αυτή από το ραδιόφωνο ή από τις αφίσες στους δρόμους. Κόσμος που απλώς περνούσε τυχαία από εκεί. Μαζική ήταν επίσης η παρουσία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του κόμματος, που έχουν δείξει άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα.
Αυτή η μαζική παρουσία του κόσμου συγκίνησε τις καθαρίστριες. Η Ευαγγελία, η Σεβαστή κι η Βάσω τον ευχαρίστησαν και μέσω της "Α", όπως και τη Χάρις Αλεξίου. "Η σημερινή συναυλία μάς δίνει τεράστια δύναμη για τις πολλές δράσεις που ακολουθούν. Εμείς δεν πάμε διακοπές, συνεχίζουμε τους αγώνες μέχρι να νικήσουμε", είναι το μήνυμα που έστειλαν. Απόδειξη της μεγάλης τους δύναμης, το γεγονός ότι ακόμα και για τη συναυλία αψήφησαν τις αντικειμενικές δυσκολίες και πολλές από τις καθαρίστριες που μένουν στην περιφέρεια ήρθαν μόνο και μόνο για τη συναυλία και έφυγαν μετά. Και αυτή τη φορά νίκησαν δίνοντας το πιο ωραίο "Φιλί" στην πλατεία Συντάγματος και την κοινωνία μας, τόσο ωραίο όσο και το τραγούδι της δικής τους Χαρούλας.

Mεγαλειώδης γιορτή αλληλεγγύης χθες στο Σύνταγμα
 Mεγαλειώδης γιορτή αλληλεγγύης χθες στο Σύνταγμα


 Ελλάδα Ο ρ/σ Στο Κόκκινο και η "Αλληλεγγύη για όλους" διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία χθες το βράδυ, συναυλία αλληλεγγύης για τον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών με την Χάρις Αλεξίου να δίνει το ρυθμό. Η αθρόα προσέλευση του κόσμου ανάγκασε την αστυνομία να κλείσει τους γύρω δρόμους της πλατείας.   Φωτογραφίες από τους: ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΦΕΡΟΓΛΟΥ

Ήταν όλοι εκεί.

Τα κορίτσια που εδώ και δέκα μήνες δίνουν το σύνθημα νίκης, που με την πίστη τους και το πείσμα τους βρίσκονται στον δρόμο, αγωνιζόμενες για τα δίκια τους, γιόρταζαν χθες το βράδυ στο Σύνταγμα.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική και αν το συνδυάσεις και με την μαγική παρουσία της Χαρούλας Αλεξίου, τότε σίγουρα θα ήθελες να το ζήσεις από κοντά.

Η αισιοδοξία των ανθρώπων, που παρευρέθηκαν στην συναυλία, αναδυόταν στον αέρα, αισιοδοξία που προέρχεται από την πίστη ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε αυτά που μας καταπιέζουν. 








Χαρουλα Αλεξιου απο το Συνταγμα: «Ειμαστε ολοι καθαριστριες αποψε»

Την συμπαράστασή τους στον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του Yπουργείου Oικονομικών, έδειξαν οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που πλημμύρισαν χθες βράδυ την πλατεία Συντάγματος στη συναυλία αλληλεγγύης με τη Χαρούλα Αλεξίου.

«Δεν νιώθω μόνη, είναι εκατοντάδες οι άνθρωποι από όλους τους χώρους που συμπαραστέκονται σ' αυτόν τον αγώνα» είπε χαρακτηριστικά η Χαρούλα Αλεξίου όταν,  ανεβαίνοντας στη σκηνή φόρεσε ένα κόκκινο γάντι και σήκωσε τη γροθιά, ενώ συμπλήρωσε:«Είμαστε όλοι καθαρίστριες απόψε».  

Πηγές

www.neaellada.gr---www.avgi.g---www.ertopen.com

Ελλάδα Ο ρ/σ Στο Κόκκινο και η "Αλληλεγγύη για όλους" διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία χθες το βράδυ, συναυλία αλληλεγγύης για τον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών με την Χάρις Αλεξίου να δίνει το ρυθμό. Η αθρόα προσέλευση του κόσμου ανάγκασε την αστυνομία να κλείσει τους γύρω δρόμους της πλατείας.   Φωτογραφίες από τους: ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΦΕΡΟΓΛΟΥ - See more at: http://stokokkino.gr/article/10558/Megaleiodis-giorti-allilegguis-xthes-sto-Suntagma#sthash.QWuGsf9r.Pbdh4Qu0.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...