Planet Stars Spor Μουντιάλ 2014: ----Σοκ στη Βραζιλία! Τα «πάντσερ» ισοπεδώνουν τη Σελεσάο με 7-1.( picture+video )

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ οι Γερμανοί - Μίλερ στο 11', Κλόζε στο 23', Κρόος στο 24' και στο 26', Κεντίρα στο 29', Μίλερ (ξανά) στο 69', Σούρλε στο 79' σε ένα ταπεινωτικό παιχνίδι για τη Βραζιλία - Το γκολ της... τιμής (;) στο 90' ο Όσκαρ - Σείστηκε από τις αποδοκιμασίες για τους παίκτες της Βραζιλίας το Μινεϊράο - Καταχειροκροτήθηκαν οι Γερμανοί Ποια Βραζιλία; Η Γερμανία!
Αυτή είναι η πρωταγωνίστρια μέχρι στιγμής μέσα στο στάδιο Μινεϊράο κάνονατς 60.000 οπαδούς της Σελεσάο να κλαίνε.

Κυριολεκτικά. Πώς να κάνουν διαφορετικά όμως βλέποντας τους παίκτες της ομάδας τους να διασύρονται από τα «πάντσερ» που προηγούνται από το πρώτο ημίχρονο με 5-0; Κάθε επίθεση και γκολ. Οι Βραζιλιάνοι που δέχτηκαν το πρώτο γκολ στο 11' σάστισαν, με αποτέλεσμα οι κυνικοί Γερμανοί να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να πετύχουν άλλα τέσσερα γκολ σε διάστημα 6 λεπτών!
 Κλόζε στο 23', Κρόος στο 24' και στο 26', Κεντίρα στο 29' έκαναν πάρτι απέναντι στην αεράμυνα των Βραζιλιάνων ρίχνοντας τους στο καναβάτσο. Όπως φαίνεται τελικά, η απουσία του Τιάγκο Σίλβα αποδεικνύεται πολύ πιο σημαντική από αυτή του Νεϊμάρ...





















 Παρακολουθήστε ζωντανά την αναμέτρηση στο http://www.sport-fm.gr/events/358

Ο Βραζιλιάνος άσος μπορεί να λείπει από τον αγωνιστικό χώρο, όμως οι συμπατριώτες του θα φορέσουν μάσκες με το πρόσωπό του, για να τονώσουν ψυχολογικά την ομάδα τους - Μοιάζουν φαβορί τα «πάντσερ» λόγω των απουσιών της «σελεσάο» - Οι πιθανές 11άδες
«Πληγωμένη» από τον τραυματισμό του Νεϊμάρ και την κίτρινή κάρτα στον Τιάγκο Σίλβα κόντρα στην Κολομβία, που δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί στη σημερινή σπουδαία αναμέτρηση,
η γηπεδούχος Βραζιλία καλείται απόψε να υπερασπιστεί την έδρα της και να κάνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο μεγάλο όνειρο: την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλου, την οποία επιθυμεί «per mare per terra» κάθε Βραζιλιάνος.

Και αν ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θα απουσιάζει, οι συμπατριώτες του δεν τον ξεχνούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, έξω από το γήπεδο θα διανεμηθούν 60.000 μάσκες με το πρόσωπο του άσου της Μπαρτσελόνα, προκειμένου οι φαν της «σελεσάο» να τις φορέσουν και να τονώσουν όχι μόνο τη δική του ψυχολογία, αλλά και ολόκληρου του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος.

Υπάρχει, βέβαια, και η αντίθετη οπτική: αυτή που υποστηρίζει ότι ο τραυματισμός του Νεϊμάρ απελευθερώνει τους συμπαίκτες του από την τρομερή πίεση της νίκης. Εκτός από το ποδόσφαιρο, δε, η απουσία του Νεϊμάρ γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Η πρώτη που το ανακάλυψε είναι η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ.

Σε επιστολή της στην ομάδα έγραψε τα εξής: «Η Βραζιλία αισθάνεται ήδη νικήτρια, είμαστε η χώρα που φιλοξενεί το Μουντιάλ και έχουμε την καλύτερη και την πιο γενναία ομάδα». Και μετά πρόσθεσε μια πρόταση που πολλοί Βραζιλιάνοι σκέπτονται, αλλά κανείς δεν θέλει να την πει δυνατά. «Ήδη έχουμε αφήσει πίσω μας τη μεγαλύτερη πρόκληση».

Η πρόταση αυτή έχει διπλή ανάγνωση. Διότι, εάν η ομάδα πέρασε ήδη με επιτυχία το πιο δύσκολο κομμάτι των αγώνων, τότε ενδεχόμενη ήττα στο σημερινό ημιτελικό δεν θα ήταν και καμιά εθνική ντροπή, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τον τραυματισμό του Νεϊμάρ. Η απουσία του θα μπορούσε να αφαιρέσει ένα κομμάτι από την τεράστια πίεση που δέχεται η «σελεσάο».

Σε κάθε περίπτωση, το έργο της Βραζιλίας μόνο εύκολο δεν είναι -και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, από τη στιγμή που μιλάμε για έναν ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η «διψασμένη» Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ, που έχει τον τρόπο της να παίρνει τα ματς που χρειάζεται, είτε με θεαματικό (4-0 κόντρα στην Πορτογαλία) είτε με απολύτως... βαρετό και προβλέψιμο (1-0 τη Γαλλία) τρόπο, δείχνει να είναι το φαβορί της αναμέτρησης, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς τις απουσίες της «σελεσάο».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Λεβ θα βάλει τον Λαμ σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Κεντίρα, δίπλα στον Σβαϊνστάιγκερ στα χαφ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Σέζαρ, Μαϊκόν, Λουίζ, Ντάντε, Μαρσέλο, Γκουστάβο, Φερναντίνιο, Μπερνάρ, Όσκαρ, Χουλκ, Φρεντ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Κρος, Οζίλ, Μίλερ, Κλόζε.

Διαιτητής: Μάρκο Ροντρίγκες (Μεξικό)

pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...