Planet Stars Spor Μουντιάλ 2014: Μέσι και Ιγκουαΐν έστειλαν την Αργεντινή στα ημιτελικά! *Η Ολλανδία «πέταξε» για τα ημιτελικά!

Μια γκολάρα του επιθετικού της Νάπολι στο 9' ήταν αρκετό για να χαρίσει την πρόκριση στην μπιανκοσελέστε απέναντι στο Βέλγιο που δεν δικαιολόγησε τη μέχρι τώρα πορεία του - Είχε πάντως τεράστια ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων
Τη μεγαλύτερη φαντασίωση των Αργεντινών οπαδών συνέχισε να τροφοδοτεί η εθνική τους!


Με νέο ήρωα τον Ιγκουαΐν, η ομάδα του Σαμπέγια λύγισε 1-0 το Βέλγιο και πέρασε πιο εύκολα απ’ όσο περίμενε στα ημιτελικά του Μουντιάλ.

Η γκολάρα του επιθετικού της Ρεάλ (7’) δε βρήκε ποτέ απάντηση από τη λιγόψυχη παρέα του Μιραλάς κι επέτρεψε στους χιλιάδες φίλους της «μπιανκοσελέστε» να παραληρούν στην εξέδρα για κούπα μέσα στη Βραζιλία.


Το ματς

Με την Ελβετία έφτυσε αίμα. Της βγήκε η ψυχή. Γι’ αυτό σήμερα η Αργεντινή αποφάσισε να τη βγάλει από το πρώτο κιόλας λεπτό στο γήπεδο. Θέλοντας να δείξει στο Βέλγιο ποιος είναι το αφεντικό, η «μπιανκοσελέστε» μπήκε με… ντου. Αιφνιδίασε τους παίκτες του Βίλμοτς. Και πριν εκείνοι καταλάβουν καλά-καλά τι συνέβη, τους είχε ξαπλώσει. Όταν ο Ιγκουαΐν θυμήθηκε το δολοφονικό ένστικτο, το οποίο μετατρέπει μια πάσα που κόντραρε σε γκολάρα.

Αυτό ήταν. Το παιχνίδι είχε έρθει στα μέτρα της Αργεντινής. Της επέτρεπε να δίνει χώρο, ώστε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις. Και κυρίως της είχε αφαιρέσει το άγχος. Χωρίς τα βαρίδια του λοιπόν στα πόδια, ο Μέσι μοίραζε μπαλιές. Έπεφτε από… τέσσερα φάουλ και πάνω στην ίδια φάση. Κι έπαιζε πλέον (και) για τον Ντι Μαρία, που έφυγε τραυματίας. Έτσι, το Βέλγιο στριμωχνόταν. Και κατάφερνε να φανεί πραγματικά απειλητικό μονάχα στην εξαιρετική κεφαλιά του Μιραλάς.

Αφού λοιπόν δεν κινδύνευε, η Αργεντινή σκέφτηκε να σχολάσει πρόωρα το γάμο. Ή μάλλον ο Ιγκουαΐν το σκέφτηκε. Και έβαλε σκοπό να το κάνει μόνος του. Το πρώτο πλασέ ωστόσο σταμάτησε σε σώματα. Και το δεύτερο -έπειτα από φοβερό σόλο και μια σακούλα που χορήγησε στον Κομπανί- σταμάτησε άδοξα στο δοκάρι. Έτσι, το Βέλγιο έμενε ζωντανό. Διατηρούσε ελπίδες ότι μπορεί να επιστρέψει. Και προσπαθούσε να τις αυξήσει, ρίχνοντας Λουκάκου και Μέρτενς στο ματς.

Μάταια όμως. Γιατί η ομάδα του Σαμπέγια παρέμενε ψύχραιμη. Προστάτευε αποτελεσματικά το υπέρ της σκορ. Έστω κι αν ένιωθε ενίοτε τον κίνδυνο (όπως σε κεφαλιά του Φελαϊνί και παραλίγο αυτογκόλ του Γκαράι). Άλλωστε, πώς θα μπορούσε να μην περάσει, με τον κόσμο της να… παίζει κι εκείνος από την εξέδρα. Και πώς θα μπορούσε -αφότου απέτυχαν κι οι τελευταίες (απελπισμένες) προσπάθειες των Βέλγων- να μην πανηγυρίσει την πρώτη πρόκριση σε ημιτελικά από το 1990.


ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Σαμπέγια): Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Γκαράι, Ντεμικέλις, Μπασάντα, Μπίλια, Μαστσεράνο, Ντι Μαρία, Μέσι, Λαβέτσι, Ιγκουαΐν

Στον πάγκο: Οριόν, Αντούχαρ, Καμπανιάρο, Γκάγκο, Πέρες, Μάξι Ροντρίγκες, Α. Φερνάντες, Φ. Φερνάντες, Παλάσιο, Άλβαρες, Αγουέρο, Ρόχο.

ΒΕΛΓΙΟ (Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Φαν Μπούιτεν, Φερτόνχεν, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Φελαϊνί, Αζάρ, Μιραλάς, Οριγκί

Στον πάγκο: Μινιολέ, Μποσούτ, Βερμάελεν, Λουκάκου, Μέρτενς, Ντεφούρ, Λόμπαερτς, Ντεμπελέ, Γιανουζάι, Τσαντλί, Σιμάν, Βάντεν Μπόρε.






Πηγή: sport-fm.gr





                        Βραζιλία-Γερμανία και Αργεντινή-Ολλανδία τα παιχνίδια

             Η Ολλανδία «πέταξε» για τα ημιτελικά!

 

Οι οράνιε χρειάστηκαν να φτάσουν στη διαδικασία των πέναλτι για να νικήσουν τον απίστευτο Κοσταρικανό τερματοφύλακα Νάβας - «Μόνος του και όλοι τους» ήταν το παιχνίδι - Αμέτρητες ευκαιρίες και δοκάρια για τους Ολλανδούς - Έμπνευση ιδιοφυίας από τον Φαν Χάαλ που άλλαξε τερματοφύλακες λίγο πριν τη διαδικασία, βάζοντας τον πεναλτάκια Κρουλ, που έπιασε δύο και έδωσε την πρόκριση

Καρδιοχτύπησε, αλλά τα κατάφερε. Η Ολλανδία ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα και αυτό φάνηκε καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό όμως που δεν μπορούσαν να προβλέψουν οι οράνιε ήταν ότι θα έπεφταν πάνω στο καλύτερο τερματοφύλακα του τουρνουά, που αποφάσισε να κάνει και την καλύτερη εμφάνιση της ζωής του, προκειμένου να να κάνει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να παραμιλά γι' αυτή την ομάδα από την Καραϊβική.

Τελικά το... αντίδοτο ήταν ένας άλλος τερματοφύλακας! Ο Φαν Χάαλ που είχε αφήσει δύο αλλαγές για την παράταση, αποφάσισε λίγο πριν τη λήξη του αγώνα να ρίξει στη μάχη τον Τιμ Κρουλ, τον αναπληρωματικό του τερματοφύλακα. Ο πορτιέρο της Νιουκάσλ αν και κρύος δικαίωσε τον τίτλο του ειδικού στα πέναλτι και αποκρούοντας δύο εκτελέσεις, έστειλε όλη την Ολλανδία στα ουράνια! Ο πρώτος μάλιστα που έτρεξε να τον συγχαρεί μετά το τέλος ήταν ο Σίλεσεν, ο βασικός τερματοφύλακας.

Το παιχνίδι ήταν ένας διαρκής μονόλογος για τους Ολλανδούς που έχαναν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη: Τα σουτ σταματούσαν είτε πάνω στο Νάβας, είτε στα δοκάρια της Κόστα Ρίκα, που φαινόταν να συμμαχούν μαζί της για να της δώσουν την πρόκριση.

Φυσικά ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Άριεν Ρομπέν που έτρεχε ασταμάτητα στο 120' λες και  μόλις είχε ξεκινήσει ο αγώνας...

Η Κόστα Ρίκα αποκλείστηκε χωρίς να έχει χάσει ούτε ένα παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια.

Η Ολλανδία τώρα θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 23:00 την Αργεντινή, που κέρδισε νωρίτερα με 1-0 το Βέλγιο. Μια ημέρα πριν, την Τρίτη, και πάλι στις 23:00 η Βραζιλία θα αναμετρηθεί με τη Γερμανία.
 Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Μάρτινς-Ίντι, Φλάαρ, Ντε Φρέι, Μπλιντ, Κάουτ, Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ντιπέι, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

Στον πάγκο για τους «οράνιε» οι : Ντε Γιόνγκ, Γιανμάατ, Ντε Γκουζμάν, Φερχάεχ, Φέλτμαν, Κονγκολό, Κλάσι, Λανς, Φερ, Χούντελαρ, Φορμ, Κρουλ.


Κόστα Ρίκα (Πίντο): Νάβας, Ουμάνια, Γκονζάλες, Ακόστα, Γκαμπόα, Ντίας, Μπόρχες, Τεχέντα, Ρουίς, Μπολάνος, Κάμπελ.

Στον πάγκο για την ομάδα του Πίντο οι: Μίριε, Μπαράντες, Φράνσις, Γκρανέιντος, Μπρένες, Πεμπερτον, Κάλβο, Ουρένια, Κουμπέρο, Καμπρόνερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...