Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ρωσικό κονβόι

Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 15:00 ώρα Νέας Υόρκης (22:00 ώρα Ελλάδας), με θέμα την είσοδο των ρωσικών φορτηγών στην Ουκρανία, χωρίς την έγκριση του Κιέβου
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής για να συζητήσει το θέμα του ρωσικού κονβόι που μεταφέρει ανθρωπιστική
βοήθεια και πέρασε σε ουκρανικό έδαφος χωρίς την έγκριση του Κιέβου, το οποίο από την πλευρά του χαρακτήρισε την ενέργεια «εισβολή» εκ μέρους της Ρωσίας.

Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει κατόπιν αιτήματος της Λιθουανίας στις 15:00 ώρα Νέας Υόρκης (22:00 ώρα Ελλάδας), με θέμα συζήτησης την είσοδο των ρωσικών φορτηγών στην Ουκρανία, που κατά την Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστά «σαφή παραβίαση» των ρωσο-ουκρανικών συνόρων.
πηγη

Πούτιν σε Μέρκελ: Το κονβόι «δεν μπορούσε να περιμένει άλλο»

Πούτιν σε Μέρκελ: Το κονβόι «δεν μπορούσε να περιμένει άλλο»

Οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση θα ήταν «απαράδεκτη» είπε ο Ρώσος πρόεδρος "Σοβαρές ανησυχίες" για τη στρατιωτική κλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην οποία τόνισε ότι η Μόσχα αποφάσισε να προωθήσει την αυτοκινητοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια στο Λουγκάνσκ γιατί "δεν μπορούσε να περιμένει άλλο". Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ενόψει της αυριανής επίσκεψης της καγκελαρίου στο Κίεβο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις ενδεχόμενες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναλάβουν από κοινού προκειμένου να επιτευχθεί μια εκεχειρία στην Ουκρανία. Ο πρόεδρος Πούτιν και η καγκελάριος Μέρκελ "συζήτησαν (...) ορισμένα βήματα που θα μπορούσαν να κάνουν η Ρωσία και η Γερμανία ώστε να συμβάλουν στον γρήγορο τερματισμό των συγκρούσεων και την έναρξη εσωτερικού διαλόγου στην Ουκρανία", σημειώνεται στην ανακοίνωση. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Ρωσία αποφάσισε να στείλει το κομβόι στην Ουκρανία επειδή δεν μπορούσε να περιμένει άλλο να της δοθεί το πράσινο φως από το Κίεβο. Οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση θα ήταν "απαράδεκτη" τόνισε, εκφράζοντας τη "σοβαρή ανησυχία του" για "την κλιμάκωση της βίας" εκ μέρους των ουκρανικών αρχών στην ανατολική Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...