Πολυκατοικία κατέρρευσε στο βορειοανατολικό Παρίσι

Ανάμεσά τους 3 παιδάκια - Η έκρηξη προφανώς οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου
Σε έξι ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση του τετραώροφου κτιρίου σε προάστιο του Παρισιού χθες Κυριακή, εξαιτίας έκρηξης που προφανώς οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου.

Οι πυροσβέστες και τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν έως τώρα τα πτώματα τριών παιδιών και τριών ενηλίκων από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας των τεσσάρων ορόφων στο προάστιο Ροσνί-Σου-Μπουά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών ο αριθμός των τραυματιών είναι 11 άνθρωποι.

Οι διασώστες συνεχίζουν την αναζήτηση εγκλωβισμένων στα ερείπια της πολυκατοικίας εκτιμώντας όμως ότι επιζώντες μπορούν να βρεθούν κάτω από τα χαλάσματα εντός ενός χρονικού διαστήματος 12 έως 24 ωρών από τη στιγμή της κατάρρευσης η οποία έγινε χθες Κυριακή στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας).

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζανόβ που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος, ανέφερε ότι η έκρηξη προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από διαρροή φυσικού αερίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ένα παιδί έχασε τη ζωή του και δέκα άτομα τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε μετά από έκρηξη τετραώροφο κτίριο στο βορειοανατολικό προάστιο Ροσνί-Σου-Μπουά του Παρισιού. Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια, όπου ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί άλλοι δέκα άνθρωποι.


Εκτός από το νεκρό παιδί, δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά τραυματίες, ανασύρθηκαν από τα ερείπια του κτιρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γκαμπριέλ Πλις στο iTele.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται, καθώς τα σωστικά συνεργεία αναζητούν έξι ενήλικες και πέντε παιδιά και πρόσθεσε: «Ενδέχεται να βρούμε και άλλους επιζώντες τις επόμενες ώρες».

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος, δήλωσε ότι η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από διαρροή αερίου, όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη θεωρία αυτή.

«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί διότι οι έρευνες συνεχίζονται», είπε χαρακτηριστικά.

Τηλεοπτικά πλάνα από το κτίριο που βρίσκεται στο προάστιο Ροσνί-Σου-Μπουά δείχνουν τη μία του πλευρά να έχει καταρρεύσει εντελώς αποκαλύπτοντας το εσωτερικό των διαμερισμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ικανοποίηση της κυβέρνησης για τις αποφάσεις της Ε.Ε. Ελληνικές διπλωματικές πηγές εξέφρασαν ικανοποίηση για τις αποφάσεις στις οποίες κατέληξαν οι ηγέτες των κρατών της Ε.Ε. στην
  Νέα συγκέντρωση για την Κυριακάτικη αργία στην Ερμού Την Κυριακή 31 Αυγούστου «Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνεχίζεται», τονίζει το «Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια».
  Τρεις Σύνοδοι της Ε.Ε. για ανάπτυξη, επενδύσεις και απασχόληση Το φθινόπωρο αναμένεται να πραγματοποιηθούν τρεις ευρωπαϊκές Σύνοδοι για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...