Στο λιμάνι του Πειραιά το Πλοίο της Ειρήνης *Ταξιδεύει από το 1983 *Από τον Πειραιά, θα επιβιβαστούν 8 νέοι και νέες από την Κύπρο, 4 Ελληνοκύπριοι και 4 Τουρκοκύπριοι.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στην υποδοχή - Το πλοίο πραγματοποιεί τον γύρο της γης για έναν κόσμο ειρήνης, χωρίς πυρηνικά
Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε το πρωί της Κυριακής το Πλοίο της Ειρήνης, που πραγματοποιεί τον γύρο της γης για έναν κόσμο ειρήνης, χωρίς πυρηνικά. Το πλοίο, προερχόμενο από τη Μάλτα, με 1.400 επιβάτες από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και πολίτες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, καθώς και Ιάπωνες ακτιβιστές, που πραγματοποιούν διεθνή εκστρατεία για την υπεράσπιση του άρθρου 9 του Ιαπωνικού Συντάγματος, το οποίο προβλέπει την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της χώρας, πραγματοποιεί το 84ο ταξίδι του. Ξεκίνησε στις 9 Ιουλίου 2014 από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, όπου θα επιστρέψει στις 21 Οκτωβρίου.

Το πρώτο ταξίδι του Πλοίου οργανώθηκε το 1983 από ομάδα Ιαπώνων πανεπιστημιακών φοιτητών, ως αντίδραση στις προσπάθειες των κυβερνήσεων της Ιαπωνίας για την αποσιώπηση του ρόλου της μεγάλης αυτής χώρας ως επιτιθέμενης δύναμης στο παρελθόν στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.





Από τον Πειραιά, θα επιβιβαστούν 8 νέοι και νέες από την Κύπρο, 4 Ελληνοκύπριοι και 4 Τουρκοκύπριοι, ύστερα από πρόταση της πρωτοβουλίας «Έτος Κύπρου 2014», ώστε το μήνυμα της συνύπαρξης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μεταφερθεί στην καρδιά της Τουρκίας καθώς επόμενος σταθμός του πλοίου είναι η Κωνσταντινούπολη.

Μετά από πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας των ακτιβιστών στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Όπως υπογραμμίστηκε στην διάρκεια της επίσκεψης στον τόπο της δολοφονίας του νεαρού καλλιτέχνη, η κραυγή- προειδοποίηση για όλη την ανθρωπότητα, που εκφράζεται με το σύνθημα «ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ- ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ» , παραμένει δραματικά επίκαιρη και στέκεται ισάξια δίπλα στο μήνυμα της αντιφασιστικής νίκης των λαών στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο «ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ- ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ».








Το «Πλοίο της Ειρήνης» υποδέχτηκαν στον Πειραιά ο ακόμη ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και εκπρόσωποι φιλειρηνικών οργανώσεων ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Παπαδημητρίου και Θοδωρής Δρίτσας, από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, η κυρία Λία Φράγκου, ο γιος του αξέχαστου βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος φέρει και το όνομά του, αντιπροσωπεία από την δημοτική παράταξη «Το Λιμάνι της Αγωνίας» κ.α.

Τον συντονισμό της τελετής υποδοχής είχε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), Πάνος Τριγάζης ενώ συμμετείχε και η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής, Μαρία Αρβανίτη- Σωτηροπούλου.

Στο καλωσόρισμα των φορέων απάντησε ο επικεφαλής της ομάδας των ακτιβιστών κ. Νιγιαχάμα, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «παλεύουμε για την ειρήνη στην Παλαιστίνη, στην Κύπρο, στη Μέση Ανατολή, σε όλο τον κόσμο».

Ακολούθησε επίσκεψη αντιπροσωπείας των ακτιβιστών στον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όπου τους υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Χρήστος Καραγιαννάκης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...